به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شهرام فلامرزی مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی قیروکارزین اظهار کرد: با توجه به عوارض و سرطان زایی قارچ کش مانکوزب در انسان، توصیه و مصرف این قارچ کش در مزارع سبزی، صیفی و دیگر محصولات تازه خوری ممنوع است.
او ادامه داد: پایش فروشگاههای سموم و مزارع کشاورزان حاکی از مصرف این سم در برخی از محصولات سبزی و صیفی بوده است.
شهرام فلامرزی تصریح کرد: در صورت محرز شدن توصیه به مصرف از طرف هر فروشگاه سموم کشاورزی، بر اساس قوانین و دستورالعملهای ابلاغی فروشگاه قطعا پلمب و از ادامه فعالیت آن جلوگیری خواهد شد.
این کارشناس با بیان اینکه مصرف مانکوزب در مواردی همچون ضد عفونی بذور گندم برای مبارزه با سیاهک پنهان منعی ندارد، اضافه کرد: استفاده ناآگاهانه یا سود جویانه از این سم در مزارع کاهو، گوجه فرنگی، خیار سبز، بادمجان و کدو میتواند مشکلات جدی برای تمام اقشار جامعه ایجاد و عواقب جبران ناپذیری را به بار آورد.
فلامرزی با بیان اینکه مصرف صحیح ترکیبات شیمیایی قارچ کش در عرصههای کشاورزی به منظور کنترل بیماریهای قارچی باعث افزایش کمیت و کیفیت محصولات تولیدی میشود، توصیه کرد: کشاورزان از قارچ کشها به نحو صحیح، به جا و عالمانه استفاده کنند.
مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین افزود: بیش از ۳۱ قارچ کش ثبت شده در ایران دارای توان بالقوه در ایجاد عوارض مزمن از جمله انواع سرطان، جهش، اختلالات تولید مثلی و اختلال در هورمونهای غدد درون ریز هستند.
او به سیاست و اولویت سازمان متبوع خود برای تولید محصولات کشاورزی گواهی شده و استاندارد نیز اشاره کرد و گفت: محصول گواهی شده پس از تولید بدون باقیمانده آفت کشها و سموم هستند و میزان عناصر آلایندهها و نیترات در آنها کمتر از حد استاندارد است.
فلامرزی بیان کرد: تولید محصولات گواهی شده توام با هزینههای بیشتری برای کشاورزان است که انتظار دارند تا محصولات آنها در بازار با قیمت بالاتری به فروش برسد.
او از ترویج و گسترش مصرف محصولات کشاورزی گواهی شده و استاندارد در جامعه و اعمال سیاستهای تشویقی به عنوان اصلیترین مشوقها برای ترغیب کشاورزان به منظور تولید محصول استاندارد نام برد.
قیروکارزین با بیش از ۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و تولید بیش از ۲۰۰ هزار تن محصول، در فاصله ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع شده است.
انتهای پیام/