به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از رویترز، صندوق بینالمللی پول اعلام کرد همهگیری ویروس کرونا باعث رکود جهانی در ۲۰۲۰ میشود که بدتر از رکود اقتصادی بحران سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ است، ولی تولید اقتصادی جهان در ۲۰۲۱ بهبود مییابد.
کریستالینا جرجیواوا، رئیس صندوق بینالمللی پول از اقدامات مالی فوقالعادهای که بسیاری کشورها برای تقویت سیستمهای بهداشتی و حمایت از شرکتها و کارگران آسیبدیده خود بهکار گرفتهاند و همچنین از اقدامات بانکهای مرکزی برای تسهیل سیاستهای مالی استقبال کرد.
او گفت: «اقدامات بیشتری لازم است، مخصوصاً در بخش مالی».
جورجیوا این اظهارات را پس از یک کنفرانس بین وزرای دارایی و رؤسای بانک مرکزی کشورهای گروه ۲۰ که از بزرگترین اقتصادهای جهان تشکیل میشود، بیان داشت و گفت همگی موافق لزوم اتحاد و همبستگی در کل دنیا هستند.
«هزینههای انسانی همهگیری ویروس کرونا تا الآن هم بسیار بالا و لازم است تمام کشورها با هم برای حفاظت از مردم و محدود کردن آسیبهای اقتصادی آن همکاری کنند».
بیشتر کشورها برای مهار گسترش سریع ویروس کرونا قرنطینه اعلام کردهاند. این ویروس تا حالا ۳۳۷ هزار و ۵۰۰ نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و جان بیش از ۱۴ هزار و ۶۰۰ نفر را گرفته است.
جورجیوا گفت: دورنمای رشد اقتصاد جهان منفی است و صندوق بینالمللی پول انتظار یک رکود را حداقل به وخامت بحران مالی جهانی در ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ و حتی بدتر از آن دارد.
جورجیوا در اوایل همین ماه هشدار داده بود رشد اقتصاد جهان در ۲۰۲۰ کمتر از ۲.۹ درصدی است که در ۲۰۱۹ داشتیم، ولی رکود را پیشبینی نکرده بود. جنگهای تجاری رشد اقتصاد جهان را در سال گذشته به پایینترین حد از سال ۲۰۰۹ رساند. رشد اقتصادی در آن سال ۰.۷ درصد بود.
جورجیوا گفت: انتظار میرود اقتصاد در ۲۰۲۱ بهبود یابد، ولی برای رسیدن به این هدف کشورها باید مهار ویروس کرونا را در اولویت خود قرار دهند و سیستمهای بهداشتی خود را تقویت کنند.
او اظهار کرد: ۸۰ کشور تا حالا از صندوق بینالمللی پول درخواست کمک کردهاند و این صندوق برای بهکارگیری تمام یک تریلیون دلار ظرفیت وامدهی خود آماده است.
انتهای پیام/