به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، لیمو عمانی، همان لیمو ترش خشک شده است که عطر و طعم خاصی دارد و به همین دلیل به عنوان چاشنی در اکثر خورشها و غذاها استفاده میشود. لیمو عمانی به دو رنگ سیاه و زرد وجود دارد و قبل از استفاده در غذا، آن را سوراخ کرده یا خرد میکنند تا عطر و طعم آن به غذا منتقل شود. این میوه خوش عطر دارای خواص زیادی است، ولی از آنجا که نمیتوان از آن به مقدار زیاد در غذا استفاده کرد، میتوان شربت آن را تهیه کرده و به صورت روزانه استفاده نمود. شربت لیمو عمانی از ترکیب آن با آب و شکر حاصل میشود و، چون دارای طبیعت خنک کننده است، یک نوشیدنی مناسب برای روزهای گرم تابستان میباشد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه لیمو عمانی در منزل، شربت لیمو عمانی و خواص و فواید آن آشنا سازیم.
مواد لازم برای تهیه شربت لیمو عمانی:
آب ۳ پیمانه
لیمو عمانی ۴ عدد
شکر ۳ پیمانه
طرز تهیه شربت لیمو عمانی:
لیموها را شسته و پس از خشک شدن، آنها را در یک ظرف پر از نمک ریخته و روی آنها را با نمک بپوشانید.
پس از ۲۴ ساعت، لیموها را با آب سرد بشویید.
در یک قابلمه، آب را جوش آورده و ۱/۲ لیوان سرکه سفید به آن اضافه کنید.
لیموها را در قابلمه ریخته و پس از چند جوش آن را در صافی ریخته و با آب سرد بشویید.
مجددا مراحل ۲ و ۳ را تکرار کنید با این تفاوت که این بار لیموها را با آب سرد نشسته و اجازه دهید خود به خود سرد شوند.
پس از اینکه لیموها سرد شدند با یک خلال دندان یک سوراخ در آن ایجاد کرده و روی یک پارچه تمیز پهن کنید.
لیموها را به مدت ۱۰ روز در آفتاب قرار دهید و پس از این مدت در سبد ریخته و در سایه قرار دهید تا خشک شوند.
معمولا ۲ تا ۳ ماه طول میکشد تا لیموها بطور کامل خشک شوند.
طرز تهیه شربت لیمو عمانی:
لیمو عمانی را شکسته، تخمهای آن را جدا کرده و دور بریزید؛ سپس لیموها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب بجوشانید.
وقتی لیمو نرم شد آن را از آب خارج کرده، له کنید و از صافی عبور دهید.
شکر را به آن اضافه کرده و مجددا روی حرارت قرار دهید تا قوام آید.
این شربت را میتوانید پس از خنک شدن در بطری شیشهای ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
به هنگام مصرف، این شربت را به نسبت ۱ به ۳ با آب و یخ مخلوط کرده و نوش جان کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه شربت لیمو عمانی
تخمهای لیمو عمانی را قبل از جوشاندن آن جدا کنید، در غیر اینصورت عصاره حاصل تلخ میشود.
رنگ شربت لیمو عمانی بسته به نوع لیمویی که برای تهیه آن استفاده میشود زرد یا سیاه خواهد شد.
خواص و فواید لیمو عمانی:
کاهش دهنده فشار خون و مفید برای افراد دارای فشار بالا
افراد دارای فشار خون طبیعی میتوانند از دمنوش لیمو عمانی با عسل استفاده کنند که دچار افت فشار نشوند.
خنک کننده و گرمی و التهاب غذاهای تند را تعدیل میکند.
حاوی فلانوئیدها، اسید سیتریک، املاح و ویتامینهای ضروری بدن از جمله ویتامین C میباشد.
حاوی آنتی اکسیدانهایی است که رادیکالهای آزاد را از بین میبرد، بنابراین ضد سرطان است و به شادابی پوست کمک میکند.
سرشار از کلسیم و پتاسیم است.
کاهش دهنده چربی خون است و مصرف آن به افراد دارای چربی خون بالا توصیه میشود.
ضد نفخ و اشتها آور بوده و باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود.
ضدعفونی کننده دستگاه گوارش است و میتواند باعث از بین رفتن باکتریها و ویروسهای موجود در روده و عفونتهای مثانه شود.
در بهبود سرماخوردگی و سرفه و مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی موثر است.
منبع: ستاره
انتهای پیام/