به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، روزهای پایانی سال است. طبق رسم ایرانیان، مردم این سرزمین خود را برای فرارسیدن سال جدید مهیا میکنند. بساط خانه تکانی در خانه برپا شده و مردم برای خرید به بازارها میروند.
حال و هوای عجیبی در این روزها بر شهر حاکم شده و همه چیز بوی بهار و تازگی و سال نو میدهد. طبیعت نیز همسو با مردم به پیشواز سال جدید رفته و درختها بار دیگر لباس سبز بر تن میکنند و سوز زمستان جای خود را به نسیم دلنواز میدهد.
اما این حال و هوا امسال با حضور مهمان ناخواندهای به نام کرونا ویروس دستخوش تغییر شده است. همه جا سخن از این ویروس و انتشار فوق العاده سریع آن است.
بیمارستانها یکی پس از دیگر، از مبتلایان به این ویروس پر شده، مردم خانه نشین را انتخاب کرده، بوی ضدعفونی همه شهر را فراگرفته و شهروندان با ماسک به صورت و دستکش در دست در خیابانها حضور مییابند.
حالت فوق العاده بر شهر حاکم است و خبرها از افزایش افراد بستری شده و مبتلا به این ویروس حکایت دارند.
در این شرایط، بسیاری از مردم خانه نشینی و رعایت کامل بهداشت را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده اند و طبق توصیههای پزشکان و متخصصان این امر میکنند.
آقای سعدی استاد حوزه و دانشگاه است که این روزها سعی میکند کمتر از خانه خارج شود.اومیگوید: مرگ و زندگی دست خداست و اگر خدا نخواهد هیچ کس به این بیماری مبتلا نشده و به وسیله آن از دنیا نمیرود.
او ادامه میدهد:، اما این بدین معنا نیست که ما به توصیههای پزشکی و بهداشتی بی توجه باشیم و به صورت بی محابا عمل کرده و مدعی شویم که خداوند یار و نگهدار ما است.
سعدی معتقد است قضا و قدر را باید به دست خدا سپرد، اما همان خدا بر لزوم محافظت از جان تأکید کرده و میگوید که هر آنچه برای سلامتی ضرر دارد، ارتکاب آن حرام است.
این دیدگاه بسیاری از شهروندان قمی است که با وجود توکل به خداوند متعال، بهداشت را به خوبی رعایت کرده و در تلاش هستند خود را از گزند این ویروس وارداتی نجات دهند.
گرچه آمار ابتلا به کرونا در روزهای گذشته افزایش یافته و بر اساس اعلام «کیانوش جهانپور» رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، مبتلایان به قریب هزار نفر رسیده و ۵۴ نفر جان خود را از دست داده اند، اما این مساله نباید به ایجاد فضای رعب و هراس بر جامعه منجر شود.
اما با این وجود هستند شهروندانی که به این مسائل بی توجه بوده و جان خود و دیگران را به خطر میاندازند.
به عنوان مثال، اعلام تعطیلی مدارس در روزهای گذشته سبب شد تا جمع کثیری از خانوادهها بار سفر را بسته و عازم شمال شوند. این در حالی است که دهها مورد ابتلا به کرونا در استانهای مازندران و گیلان مثبت اعلام شده و مردم این استانها در حالت آماده باش قرار گرفته اند.
اما تعطیلی مدارس که با هدف جلوگیری از انتشار ویروس کرونا و محافظت از جان دانش آموزان اتخاذ شد، عاملی شد تا عده ای، بحرانی بودن کشور را به سخره گرفته و بدون توجه به توصیههای مکرر مسئولان و پزشکان برای تفریح به شمال کشور رهسپار شوند.
ترافیک جادههای شمال سبب شد تا مسئولان این استانها خواستار عدم حضور مسافران شده و مردم نیز با راه اندازی کمپین «ممنوعیت ورود مسافر به شمال کشور» نسبت به این بی مسئولیتی شهروندان واکنش نشان دهند.
وضع در شهر قم که هم بی شباهت به سفرکردههای به شمال کشور نیست و برخی شهروندان ناخواسته یا عامدانه این وضع را به تمسخر گرفته اند.
برخی از شهروندان توکل بر خدا را عاملی برای حضور بی پروای خود در خیابانها عنوان کرده و در این راستا گاهی به شعر «گر نگهدار من آن است که من میدانم، شیشه را در بغل سنگ نگه میدارد» و تکیه کلام محلی «بی خیال» متوسل میشوند.
با یکی از این شهروندان به گفت و گو نشستیم.او میگوید: اگر خدا بخواهد ویروس کرونا را در هر مکانی میگیرم بنابراین نیازی نیست به توصیههای پزشکی و بهداشتی توجه کنم.
او ادامه میدهد: برای من مهم نیست پزشکان چه میگویند. من راه خود را میروم و برمی گردم و مطمئنا به این ویروس گرفتار نمیشوم. من با دیگران دست میدهم و تا به امروز که کرونا نگرفته ام.
وقتی با او درباره سرایت سریع این ویروس و پر بودن بیمارستانها سخن میگویم، تأکید دارد که تاکنون نه خود و نه خانواده اش به این ویروس مبتلا نشده است پس فعلا خیالش راحت است.
دورهمی فامیلی و دوستانه نیز از مواردی است که در این روزها درباره کاهش آن فراوان میشنویم چرا که حضور در محافل جمعی از عوامل انتشار ویروس به شمار میآید.
اما به نظر میرسد این هشدارها کافی نبوده و برخی همچنان ویروس کرونا را شوخی گرفته اند. برگزاری مهمانیهای مختلف و مشارکت در ورزشهای دسته جمعی میان این افراد همچنان ادامه دارد و دوست و آشنا بودن خود را بهانهای برای عدم سرایت کرونا عنوان میکنند.
این در حالی است که ابتلا به کرونا بلافاصله نمایان نمیشود و گاهی چندین روز پس از ابتلا شروع به نمایان شدن میکند و بر این اساس فرد مبتلا به ویروس چند نفر را مبتلا میکند بدون اینکه آنها از ابتلا اطلاع داشته باشند.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه برای ریشه کنی این ویروس باید زنجیره انتقال آن قطع شود، از مردم خواسته با رعایت بهداشت فردی و قرنطینه خانگی نسبت به این مهم اهتمام داشته باشند در غیر اینصورت روند بستریها رو به افزایش خواهد بود.
او با انتقاد از برخی شهروندان میگوید: هر چه تخت اضافه و دارو و وسایل محافظتی توزیع میکنیم، بازهم شاهد هستیم که مردم در خیابانها حضور دارند و این امر باعث شیوع بیماری و مراجعه بیشتر مردم به مراکز درمانی میشود.
ابرازه تاکید میکند: کمبود تخت در استان داریم و تنها راهی که باید به آن توجه شود عدم خروج از خانه است.
دکتر مظفری روانپزشک بیمارستان فرقانی نیز میگوید: توصیه ما به مردم اینست که حتی الامکان از خانههای خود بیرون نروند مگر در شرایط اضطراری.
هوشیاری نسبت به این ویروس و تلاش برای جلوگیری از شیوه آن هم از نظر شرعی و هم فرهنگی و اجتماعی و حتی اقتصادی یک واجب به شمار میآید که همگان با هر دین و مذهب و اندیشهای باید به آن توجه داشته باشند.
ویروسی که هم جان مردم را گرفته و در معرض خطر قرار میدهد و جامعه را دچار التهاب کرده و هم ضربه شدیدی به اقتصاد جامعه میزند؛ بنابراین همگان باید به هشدارهای داده شده از سوی متخصصان امر توجه کاملی داشته باشند و دست در دست هم گذاشته تا بتوان بر این بحران که تا هفتههای آینده بر کشور حاکم خواهد بود، فائق آییم.
منبع:شبستان
انتهای پیام/ش