به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آرش سیفی متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران درباره استفاده از ماسک گفت: اطلاعاتی که افراد میدهند ممکن است صحیح و ناصحیح باشد، بسیاری از افراد ذهنیت اشتباهی نسبت به پوشیدن دستکش دارند.
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه افراد از مراجعه غیرضروری به بیمارستان خودداری کنند، گفت: فرد درهنگام مشاهده علائمی مثل بدحالی، تنگی نفس، عفونت ریه. باید به بیمارستان مراجعه کند.
این متخصص بیماریهای عفونی درباره ضدعفونی کردن محل و کار خانه، گفت: تقریبا همه ضد عفونی کنندهها از جمله انواع پودرها، سفیدکنندهها و وایتکس بر روی این ویروس موثر است، اسپرههای ضدعفونی کننده و حتی مایع ظرفشویی که پوششهای چربی یا لیپیدی دارند میتوانند ویروس را از بین ببرند.
او ادامه داد: ویروس کرونا از نظر تنفسی کمتر منتقل میشود، پس نفش ماسک پررنگ نیست، اما انتقال این ویروس از طریق محیط و دست آلوده بیشتر است.
سیفی افزود: در فضای باز و آزاد به هیچ وجه توصیه نشده افرادی که سالم هستند ماسک استفاده کنند، آن کسی که مبتلا به کوید_۱۹ هست باید ماسک بزند که دیگران را بیمار نکند.
این متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به مکانهایی که باید در آنها ماسک زده شود، گفت: در خیابان و مکانهایی که افراد به صورت متراکم و فشرده هستند و ممکن است افراد بیمار رعایت نکنند یک ماسک جراحی معمولی در آن فضا استفاده کنید.
او با اشاره به نوع ماسکی که باید استفاده شود، بیان کرد: ماسکهای فیلتردار و خیلی پیشرفته نیاز نیست، ماسکهای پارچهای معمولی هم کفایت خواهد کرد.
سیفی افزود: دستکش در مورد فرد سالم هیچ نقشی نخواهد داشت، افراد باوجود پوشیدن دستکش باید دستها را مرتبا بشویند، زیرا ویروس از دستکش هم رد میشود و به دست منتقل میشود تنها با پوشیدن دستکش بار آلودگی ویروس پایین میآید.
انتهای پیام/
بعلاوه بر خلاف گفته این کارشناس ، این ویروس از لحاظ تنفسی زیاد منتقل میشود ،
چون زمان ماندگاری و زنده ماندن این ویروس در هوا 3 ساعت است که زمان کمی نیست