به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پنج اختراع تصادفی باهم مرور می کنیم.
۱- کبریت
در سال ۱۸۲۶ میلادی یک شیمیدان جوان انگلیسی در آزمایشگاهش مخلوطی تهیه کرد که باعث کثیف شدن میز کارش شد. روز بعد وی که به سختی تمیز کردن این مخلوط پی برده بود سعی کرد با تراشیدن به وسیله یک کارتک فلزی آنرا از میز کارش جدا کند که ناگاه میز آتش گرفت. وی که فرد باهوشی بود از این اتفاق استقبال و کبریت را اختراع کرد.
۲- شیرین کننده مصنوعی
آقای جان هاپکینز در سال ۱۸۷۹ شیرین کننده مصنوعی را در آزمایشگاهش کشف کرد. او هنگام صرف ناهار فراموش کرده بود که دستش را بشوید و وقتی که تکهای نان را با دست برداشت و خورد طعم شیرینی را حس کرد. به همین دلیل حدس زد که این طعم شیرین به خاطر مواد شیمیایی است که در در آزمایشگاه بر روی دستش باقی مانده است. بنا براین به آزمایشگاهش برگشت و بعد از تحقیق، شیرین کننده مصنوعی را کشف کرد و نام آن را ساخارین گذاشت.
۳- پنیسیلین
در سال ۱۹۲۸ میلادی، الکساندر فلمینگ برای رفتن به تعطیلات به مدت ۲ هفته آزمایشگاهش را تعطیل کرد و زمانیکه به آزمایشگاه برگشت مشاهده کرد که تمامی یک ظرف توسط باکتری پوشانده شده و یک حلقه کپک دور آن را فراگرفته است. وی دریافت که این کپک میتواند با باکتریها مبارزه کند و اینگونه بود که پنیسیلین کشف شد.
۴- چیپس سیب زمینی
در تابستان سال ۱۸۵۳ در رستورانی در نیویورک یکی از مشتریان به خاطر ضخامت زیاد برگههای سیب زمینی سرخ شده شاکی شد و آنها را به آشپزخانه رستوران برگرداند تا دوباره درست کنند. سرآشپز به نام آقای “جرج کرامز” این کار مشتری را بی ادبانه تلقی کرد و برای جبران کار او سیب زمینیهایی در حد نازکی کاغذ برای او فرستاد، اما مشتری نه تنها ناراحت نشد بلکه چیپس سیب زمینی محبوب نیز همانجا کشف شد.
۵- وازلین
وازلین یک فراورده تهیه شده از نفت و مخلوطی از روغنهای معدنی و موم است که توسط رابرت چسبرو در سال ۱۸۹۵ به صورت اتفاقی کشف شد. آقای رابرت زمانیکه در سن ۲۲ سالگی در یک کارخانه روغن سازی در پنسیلوانیا کار میکرد یک روز متوجه روغن چسبناکی که روی دستگاههای سنگین جمع شده بود شد و همکاران با سابقهتر او در این مورد گفتند که از این روغن برای بهبود سوختگیها استفاده میکنند. او نیز یکبار این روغن را امتحان کرد و به این ترتیب وازلین کشف شد.
منبع: دیجی کالا
انتهای پیام/