به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شهرام منتصری، اهمیت رصد آفات و بیماریهای نباتی در مناطق جنگلی و مدیریت صحیح این مناطق را یادآور شد و گفت: طرح پایش آفات و بیماریهای نباتی، به شکل جدی در فارس که سطح قابل توجهی از اراضی مرتعی و جنگلی را در خود دارد، اجرایی میشود.
او با اشاره به اینکه در فارس ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی جنگلی در فارس وجود دارد، افزود: تیمهای حفاظت و گیاه پزشکی منابع طبیعی فارس، سالانه حدود ۵۰ درصد از مناطق جنگلی در شهرستانها و مناطق تحت مدیریت را از نظر وجود بیماریها و آفات رصد و پایش میکنند.
منتصری با اشاره به انجام اقدامات مدیریتی و بهداشتی برای مقابله با آفات و امراض درختان جنگلی در فارس، گفت: وجود گونههای گیاهی نادر و ارزشمند در عرصههای جنگلی، نیاز به پایش و حفاظت بیش از پیش در برابر هر گونه تهدید و آفت و بیماری را به یک ضرورت بدل کرده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اشاره به انواع بیماریها و آفات موجود در حوزههای رویشی زاگرسی و ایرانی-تورانی این استان، گفت: در این مناطق آفاتی نظیر تشی، سوسک چوبخوار و بیماری ذغالی و ... امکان بروز داشته و دارد.
منتصری ادامه داد: برای محافظت از درختان در مناطق جنگلی فارس، با همکاری تیم تخصصی گیاه پزشکی واحد حفاظت منابع طبیعی، عملیات پایش برای مقابله با این آفات و امراض در اولویت برنامههای مراقبتی قرار داد.
مدیرکل منابع طبیعی فارس هدف از این اقدام را حفاظت از پوشش جنگلی و پیشگیری از بروز خسارتها و آسیبهای احتمالی به این مناطق عنوان کرد و گفت: عملیات پایش و کنترل آفات در مناطق جنگلی نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه است که امیدواریم با توجه ویژه سازمان جنگلها و مراتع، این مهم نیز محقق شود.
انتهای پیام