مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: سرما، بیش از ۶۳ میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی وارد کرده است.

سرما بیش از ۶۳ میلیارد ریال خسارت به جای گذاشت

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهدی همتی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با اشاره به کاهش شدید درجه حرارت دما، در سطح این شهرستان اظهار کرد: زیر بخش‌های مختلف زراعت، باغبانی، دام سبک و زنبور عسل به ترتیب از این پدیده جوی بیشترین خسارت‌ها را متحمل شده اند.

این مقام مسئول با تاکید بر نقش بیمه محصولات کشاورزی در جبران خسارت‌های وارده به کشاورزان تحت پوشش خود ادامه داد: بیش از ۳۲ میلیارد ریال خسارت به کشاورزان صیفی کار با محصول گوجه فرنگی در سطح ۴۰۰ هکتار وارد شده است.

همتی، به خسارت دیگر مزارع سبزی، صیفی و سیب زمینی نیز اشاره و تصریح کرد: این مزارع به دلیل مراحل رشدی گیاه و حساسیت‌های فیزیولوژیک درصد آسیب بیشتری را تحمل کرده که برآورد مبلغ خسارت آن حدود ۹ میلیارد ریال می‌باشد.

او ادامه داد: به دلیل اهمیت کشت کلزا در امسال بیشترین تسهیلات در بیمه گری این محصول برای کشاورزان فراهم شد که در حال حاضر قریب به یک صد هکتار از مزارع کلزای قیروکارزین از سرما آسیب دیده اند که ارزش ریالی آن ۶۳۰ میلیون ریال می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین ضمن ابراز خرسندی از کم بودن میزان خسارت سرما زدگی در باغ‌های مرکبات این شهرستان افزود: در برخی از باغ‌ها به دلیل حساسیت ارقام کاشته شده یا موقعیت محل باغ درصدی از خسارت قابل مشاهده بوده که بر اساس کار‌های کارشناسی انجام شده میزان خسارت نزدیک به ۱۴ میلیارد ریال است.

او گفت: زیر بخش‌های دام سبک و زنبور عسل نیز از خسارت‌های این کاهش دما در امان نبوده و علائم خسارت در کلنی‌های زنبور عسل و دامی‌های سبک روئیت می‌شود که بر اساس گزارش‌های واصله میزان آن ۸ میلیارد ریال ارزیابی شده است.

همتی، از بانک کشاورزی و صندوق بیمه محصولات کشاورزی درخواست کرد: سریعا نسبت به تشکیل گروه کارشناسی و اعزام کارگزاران ارزیابی صندوق بیمه به سطح شهرستان اقدام شود تا تقاضا‌های کشاورزان در اسرع وقت مورد بررسی قرار گیرد.

این مقام مسئول تصریح کرد: توسعه گلخانه ها، پوشش‌های حفاظتی در باغ ها، فن آوری‌های نوین مانند بخاری‌های باغی و سیستم آبیاری هوشمند از جمله راهکار‌های مورد حمایت وزارت جهاد کشاورزی به منظور کاهش اثرات حوادث طبیعی و ریسک در تولید است که کشاورزان و باغداران می‌توانند از تسهیلات آن بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.