فاجعه هسته‌ای کیشتیم Kyshtym، حادثه آلودگی تشعشعات هسته‌ای بود که در ٢٠ سپتامبر ١٩٥٧ در مایاک یک نیروگاه بازپروری سوخت هسته‌ای در اتحاد جماهیر شوروی رخ داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   این حادثه در شهر اوزیورسک شهری ناشناخته که در اطراف نیروگاه مایاک ساخته شده بود اتفاق افتاد. از آن‌جایی که اوزیورسک - مایاک بر روی نقشه حک نشده بودند، این فاجعه به نام کیشتیم نزدیک شهری به این منطقه نام‌گذاری شد.

«فاجعه هسته‌ای کیشتیم» که کمتر درباره آن شنیده‌ایم

فاجعه هسته‌ای کیشتیم که کمتر درباره آن شنیده‌ایم! فاجعه هسته‌ای کیشتیم Kyshtym، حادثه آلودگی تشعشعات هسته‌ای بود که در ٢٠ سپتامبر ١٩٥٧ در مایاک یک نیروگاه بازپروری سوخت هسته‌ای در اتحاد جماهیر شوروی رخ داد. این حادثه در شهر اوزیورسک شهری ناشناخته که در اطراف نیروگاه مایاک ساخته شده بود اتفاق افتاد. از آن‌جایی که اوزیورسک - مایاک بر روی نقشه حک نشده بودند، این فاجعه به نام کیشتیم نزدیک شهری به این منطقه نام‌گذاری شد. فاجعه کیشتیم یکی از قوی‌ترین فجایعی است که جهان به خود دیده است؛ تا جایی که شوروی برای متأثر نشدن مردم، در تلاش برای پنهان کردن آن بود.

گفته می‌شود مجتمع مایاک، اولین سایت هسته‌ای شوروی بود و اندکی پس از جنگ جهانی دوم در نزدیک شهر چلیابینسک ساخته شد، مایاک یک سایت نظامی سرّی بود که در تولید پلوتونیوم تخصص داشت.

«فاجعه هسته‌ای کیشتیم» که کمتر درباره آن شنیده‌ایم

پایگاه به شدت خطرناک بود و زباله‌های حاوی تشعشعات در رودی نزدیک ریخته میشد و زباله‌های سفت و جامد در سایت دفن می‌گردید و دودی آلوده به هوا برمی‌خاست و در سال ۱۹۵۳ میلادی نخستین پیامد آن آشکار شد و یکی از کارگران بر اثر تشعشعات به بیماری مبتلا و در نهایت یکی از پاهایش قطع شد. اما فاجعه بزرگ در ۲۹ سپتامبر ۱۹۵۷ میلادی رخ داد و یک تانکر حاوی زباله‌های هسته‌ای در مجتمع تولید پلوتونیوم مایاک در شوروی سابق منفجر شد که به فاجعه کیشتیم نیز مشهور است. سیستم خنک کننده این تانکر با مشکل مواجه شد و در نتیجه دمای داخل تانکر به شدت بالا رفت و سبب بروز یک انفجار شیمیایی شد. تا زمان منفجر شدن کسی از این اختلال آگاه نشده بود. بر اثر این انفجار ابری غیرقابل دید از مواد رادیوآکتیو تا ارتفاع ۱۰۰۰ متری به هوا بلند و در محدوده‌ای به وسعت ۲۳ هزار کیلومتر متربع پخش شد و بر زندگی ۲۷۰ هزار نفر اثر گذاشت و فقط ۱۱ تن جان سالم به در بردند. در تمام منطقه، جنگل‌های سوزنی از بین رفتند. کشاورزان در روستای مجاور گمان می‌کردند که جنگ هسته‌ای شروع شده است و در مدت زمان اندکی، پس از آن ۳۰۰ تن از مردم این روستا بر اثر مسمومیّت با رادیواکتیو جان خود را از دست دادند.

«فاجعه هسته‌ای کیشتیم» که کمتر درباره آن شنیده‌ایم

امروزه میزان سرطان در این روستا پنج برابر بیش از مکان‌های مجاور غیرآلوده است و همینطور موارد ابتلا به سرطان و اختلالات جسمی موروثی در روستای Muslumovo ثبت شده است. یک پزشک اطفال افشا کرد که ۹۰ درصد از کودکان این منطقه از اختلالات وراثتی رنج می‌برند و ۷ درصد فقط در سلامت کامل به سر می‌برند.

اتحاد جماهیر شوروی درباره این انفجار و پیامد‌های آن برای اهالی منطقه سکوت کرد. تنها ۳۲ سال بعد، در سال ۱۹۸۹ میلادی شوروی حادثه را به مقام‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش کرد. دو سال پیش از آن، تولید پلوتونیوم در تاسیسات مایاک متوقف شده بود.

منبع: تابناک

انتهای پیام/

برچسب ها: فاجعه هسته ای ، شوروی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۲۴ بهمن ۱۳۹۸
اینکه بلاخره فاش شده!