به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حق دوست ، معاون آموزشی وزیر بهداشت در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، اظهار کرد: ما فارغ از غوغاسالاری باید چند مفهوم را نهادینه کنیم و بحث شفافیت را مد نظر قرار دهیم. وقتی شفاف باشیم، پاسخگوی عملکردمان هستیم، ما شفافیت مالی و شفافیت در قانون و مقررات را دنبال میکنیم.
معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: کمبود پزشک و متخصص یک مفهوم نسبی بین داشتهها و خواستههاست، زمانی در یکی از شهرهای کرمان ۳ متخصص داشتیم و پس از مدتی این تعداد به ۱۴ متخصص در این شهر رسید یا در سیستان و بلوچستان یک متخصص مغز و اعصاب داشتیم و اکنون به بیش از ۱۰ متخصص در این استان رسیده است.
او ادامه داد: مردم در سفر اخیر وزیر بهداشت درخواست فوق تخصص در شهر کوچکی مانند بندر خمیر داشتند البته باید توجه داشت حتی در کشورهای پیشرفته هم هیچگاه نظام سلامت نمیتواند تمام توقعات را برطرف کند.
حق دوست گفت: در یک سال گذشته ۱۹۰ متخصص و ۳۱۰ فوق تخصص عضو هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی شدند.
او بیان کرد: در رسانهها شاهد آن هستیم که موسسات کنکوری حضور پررنگی دارند و اینکه وزارت بهداشت فرمول معجزه اساسی برای حل معضل کنکور داشته باشد امکانپذیر نیست و شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع را دنبال میکند.
افزایش شمار داوطلبان داروسازی و دندانپزشکی
معاون آموزشی وزیر بهداشت با بیان اینکه شمار داوطلبان داروسازی، پزشکی و دندانپزشکی افزایش پیدا کرده است، گفت: این حجم درخواست تحصیل در این رشتهها را با یک فرمول معجزه آسا نمیتوان حل کرد و تا وقتی که زیرساختهای مناسب فراهم نشود نمیتوانیم معضلات را برطرف کنیم.
او درباره سهمیههای در پذیرش دانشجو گفت: موظف هستیم قوانین را رعایت کنیم و این قوانین خالی از خطا نیستند. نمایندگان مجلس طرحی در قالب یک لایحه به مجلس ارائه دادند تا در عین رعایت حقوق، بحث عدالت در آن دیده شود. موضوع سهمیه مناطق محروم، ایثارگران و امتیاز به اعضای هیئت علمی نیز مطرح و در نهایت تصمیم گیری شد تا این سهمیههای مورد بازنگری قرار گیرند. امیدواریم شورای عالی انقلاب فرهنگی با فوریت به آن رسیدگی کند.
حق دوست درباره تخلف صندلی فروشی گفت: ما تاکنون مورد صندلی فروشی نداشتیم و با نظارتهای دقیق پذیرش دانشجو صورت میگیرد، درباره انتقال دانشجویان علوم پزشکی از خارج به داخل کنترلهای دقیقی در وزارت بهداشت انجام گرفته است.
معاون آموزشی وزیر بهداشت درباره جذب دانشجوی خارجی گفت: دانشگاه همدان و کرمانشاه در جذب دانشجوی خارجی گوی سبقت را از دانشگاههای بزرگ ربودهاند. طبق آمار کردستان، کرمانشاه و ایلام بیش از ۷۰۰ دانشجوی خارجی جذب کرده اند و ۲ هزار و ۶۳۸ دانشجوی خارجی در ایران تحصیل میکنند.
او افزود: در بین الملل سازی تعداد دانشجویان خارجی به برکت بسته تحول آموزش ۶ برابر شده است؛ همچنین بسیاری از آزمونهای ما به صورت الکترونیکی برگزار میشود که دقت و سرعت عمل را بالا میبرد و تقلب را کاهش میدهد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به تعداد بالای پروندههای درخواست انتقالی از خارج به داخل کشور اظهار کرد: برخی هفتهها تا ۱۰۰ داوطلب انتقالی از خارج به داخل مورد مصاحبه قرار میگیرند.
او درباره افزایش ظرفیت دانشجو گفت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو مانند سند توسعه نیروی انسانی و آمایش سرمایهای خواهد بود. در سه رشته اصلی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی افزایش یا کاهش ظرفیت دانشجو نخواهیم داشت و ظرفیتها ثابت خواهد ماند.
مصوبه جذب دانشجوی بومی به طور کامل محقق نخواهد شد
حق دوست بیان کرد: ۳۰ درصد جذب دانشجویان بومی، اغلب محقق نمیشود. ما در زمان تصویب این مصوبه به مجلس اعلام کردیم که این مصوبه به طور کامل محقق نخواهد شد.
انتهای پیام/