رئیس اتحادیه صنف فیروزه تراشان مشهد گفت: نرخ صادراتی فیروزه بر اساس ارزگذاری کارشناس بانک مرکزی مشخص می شود.

نرخ صادرات فیروزه بر اساس ارزگذاری بانک مرکزیعبدالصمد رحیمی مقدم رئیس اتحادیه صنف فیروزه تراشان مشهد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: در خصوص نرخ فیروزه  به مانند طلا و نقره یک نرخ بین المللی ندارد و در واقع این معدن است که نرخ فیروزه را مشخص می‌کند، نرخ صادراتی فیروزه هم بر اساس ارزگذاری کارشناس بانک مرکزی است.
 
او ادامه داد: در کنار کسادی بازار که البته تنها منحصر به صنف ما نیست سنگ فیروزه، اما هنوز هم خواهان خودش را داردو و از آن جایی هم که این سنگ جنبه صادراتی دارد و حداقل ۸۰ درصد از تولیدات فیروزه نیشابور صادر می‌شود بنابراین نسبت به کالا‌ها و اجناس دیگر از بازار بهتری برخورد دار است.

رئیس اتحادیه صنف فیروزه تراشان مشهد گفت: ما تقریبا به همه کشور‌های دنیا صادرات داریم که البته این صادرات به خاطر عدم رفت و آمد ما به کشوری مثل عربستان کمتر شده است، ولی هنوز هم بازار خودش را دارد.

رحیمی مقدم افزود: تا پیش از این صاردات فیروزه به کشور‌های عربی مستقیما انجام می‌شد، ولی الان با توجه به ممانعت‌هایی که وجود دارد مسافرانی که از کشور‌های عربی مثل عراق به ایران می‌آیند این سنگ را با خود به عنوان سوغات یا هر استفاده دیگری می‌برند.

او تصریح کرد: با هماهنگی‌هایی که با فرودگاه مشهد انجام شده هر کدام از همکار یا غیر همکاری که تمایل داشته باشد سنگ فیروزه را از کشور خارج کند می‌تواند با مراجعه به اتحادیه و دریافت نامه‌ای از ما به میزان سه کیلو گرم سنگ فیروزه را با خود از کشور خارج کند.

رئیس اتحادیه صنف فیروزه تراشان مشهد گفت: در حال حاضر به جز خروج فیروزه مشکل دیگری که گریبانگیر صنف ما شده همانا سوار کردن فیروزه بر روی فلزی، چون نقره است، چون تولیداتمان بیشتر از مصرف داخلی است در صورتی که بخواهیم زیور الاتی را که سنگ فیروزه همراه نقره است را از کشور خارج کنیم با مشکلات زیادی مواجه می‌شویم.

رحیمی مقدم افزود: فیروزه نیشابور هم به لحاظ ویژگی و هم خواص درمانی منحصر به فرد است، مثلا فیروزه‌ای که از امریکا می‌آید سنگش طبیعی، ولی رنگش تزریقی است، فیروزه مصر سنگش طبیعی است، ولی رنگش اشباع شده است، ولی فیروزه تبت چین از مخلوط کردن رنگ و چسب فیروزه ساخته می شود.

او ادامه داد: در حال حاضر فقط یک معدن فعال در نیشابور داریم که به جز صادرات حدود هزار واحد صنفی فیروزه تراشی هم از این سنگ استفاده می‌کنند و مشغول به فعالیت هستند.
 
انتهای پیام//ز.ق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.