به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت فاطمه (س) نزد مسلمانان برترین و والامقامترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار است. این عقیده بر گرفته از مضامین احادیث نبوی است. این طیف از احادیث، اگرچه از لحاظ لفظی دارای تفاوت هستند، اما دارای مضمونی واحد میباشند.
در یکی از این گفتارها (که البته مورد اتفاق مسلمانان، اعم از شیعه و سنی است)، رسول اکرم (ص) میفرمایند: «فاطمه سرور زنان عالم است».
تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در بین شیعه و سنی متفاوت است؛ اما به علت نزدیکی این دو روز به هم، زمان بین دو تاریخ را ایام فاطمیه مینامند. امسال از روز پنجشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۸ برابر با شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) به روایتی فاطمیه اول شروع میشود و روز چهارشنبه ۹ بهمن اسفند ۱۳۹۸ برابر با شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) فاطمیه دوم تمام میشود.
درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا (س) روایات مختلف و متضاد است؛ از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر (ص). میان علمای شیعه دو تاریخ مشهور و مقبول است: یکی هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر (ص) و دیگری نود و پنج روز.
با توجه به رحلت پیامبر اسلام (ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخه سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل، شهادت حضرت زهرا (س) است و این ایام را فاطمیه اوّل میخوانند.
اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت زهرا (س) در سوم تا پنجم جمادی الثانی است و این ایام را فاطمیه دوم میخوانند.
بیشتر بخوانید: چرا حضرت فاطمه (س) زهرا نام گرفت؟
اما در عرف به دهه دوم جمادی الاول از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنابر قول ۷۵ روز شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده است، دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول ۹۵ روز شهادت حضرت زهرا (س) در آن واقع شده است، دهه فاطمیه دوم گفته میشود و این ایام را برای بانوی دو عالم عزاداری می کنند.
انتهای پیام/