وزیر میراث فرهنگی با تأکید بر نقش تمدن‌ساز و هویت محور میراث‌فرهنگی، خواستار تقویت تاب‌آوری آثار برابر بحران‌های طبیعی، اقلیمی و انسانی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان - صالحی‌امیری همزمان با روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی با صدور پیامی، صیانت و حفاظت از مواریث فرهنگی و تاریخی را راهبردی تمدنی و مسئولیتی ملی دانست و تصریح کرد: در سپهر پرآشوب تحولات جهانی که بحران‌های زیست‌محیطی، گسل‌های تمدنی و واگرایی‌های فرهنگی، مرز‌های هویتی ملت‌ها را نشانه گرفته‌اند، پاسداشت این مواریث اقدامی حفاظتی نیست بلکه راهبردی تمدنی و تعهدی اخلاقی و معرفتی به ریشه‌ها و افق‌ها است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به جایگاه تمدنی ایران در تاریخ بشریت، افزود: میراث‌فرهنگی تجلی حافظه تاریخی ملت‌ها و معماری نهادینه‌شده هویت ملی است. هر سنگ، آجر و بنای برجا حامل معنا، حکمت و روایت است. این مواریث، تنها یادگار گذشته نیستند بلکه افق‌نمایی برای آینده‌اند. میراث، ریشه ماست و تاب‌آوری‌اش تضمین فردای ما.

وی با تأکید بر ضرورت تاب‌آورسازی آثار برابر تهدیدات، گفت: تاب‌آوری این آثار در پرتو حکمرانی فرهنگی هوشمندانه، برنامه‌ریزی میان‌رشته‌ای و هم‌افزایی ملی و فراملی ممکن می‌شود. باید حفاظت فیزیکی با حکمت تاریخی و توسعه گردشگری با کرامت فرهنگی همراه باشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: وزارت میراث‌فرهنگی با درک مسئولیت خطیر خود در قبال صیانت از این امانت تاریخی، بر سه‌گانه راهبردی «حفاظت»، «سیاست‌گذاری پایدار» و «مردمی‌سازی میراث» تأکید دارد. سیاست‌گذاری در این حوزه، زمانی به پایداری می‌رسد که پیوندی عمیق میان مردم و مواریث برقرار شود.

صالحی امیری در ادامه با اشاره به لزوم تسهیل دسترسی مردم به بنا‌ها و توسعه زیرساخت‌ها، خاطر نشان کرد: بر ضرورت فراهم‌سازی زیرساخت‌های تسهیل‌گر برای دسترسی عمومی، ترویج بازدید مسئولانه و ارتقای تاب‌آوری کالبدی و اجتماعی بنا‌ها تأکید می‌کنیم. هر طرحی که با رعایت اصول علمی، فنی و ارزشی در این مسیر ارائه شود، مورد حمایت وزارتخانه است.

وی افزود: بی‌تردید، میراث‌فرهنگی و بنا‌های تاریخی، از مظاهر قدرت نرم جمهوری اسلامی هستند، سرمایه‌هایی که بازتاب‌دهنده شکوه گذشته و مزیت رقابتی ایران در جهان امروز هستند. این گنجینه‌های هویت‌ساز، ظرفیت‌هایی بی‌نظیر برای گفت وگوی تمدن‌ها، دیپلماسی فرهنگی و پیوند ملت‌ها با سرزمین دارند. حفظ و اعتلای این سرمایه‌ها، نیازمند وفاق و هم‌افزایی دولت، ملت، نهاد‌های عمومی، بخش خصوصی و جامعه دانشگاهی است. هر نهاد و هر فرد مسئول است چرا که صیانت از میراث، صیانت از ایران است. با هم می‌توانیم تاریخی را که بر دوش ماست، به آینده‌ای سرافراز بسپاریم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار