ستاری گفت: خروجی برخی از رشته‌های داروسازی به دلیل شرکت‌های خصوصی فعال در این حوزه بسیار کم شده است.

سورنا ستاریبه گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، چهارمین دوره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر جهاد دانشگاهی با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و جمعی از مسئولان وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از محققان و مدیران جهاد دانشگاهی در محل تالار همایش‌های پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.

در این مراسم سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم ضمن امضای تفاهم نامه همکاری جهاد دانشگاهی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ما احتیاج به یک اکوسیستم داریم، این حوزه با اکوسیستم پیش می‌رود نه پول. آن چیزی که این حوزه را درست می‌کند اکوسیستم است و وظیفه ما این است اکوسیستم را بسازیم.

معاون فناوری ریاست جمهوری افزود: نمی‌شود ما پژوهشکده‌های مختلف داشته باشیم و این همه دارو و واکسن وارد کنیم. این مایه ننگ است که آمریکا کوک را برای ما تحریم کند. چه می‌شود که ما با این همه سابقه در زمینه‌های علمی و فناوری اشتباهات بزرگی داشته باشیم.

ستاری با بیان اینکه ما در اکوسیستمی که ایجاد کردیم، قادریم ظرف دوسال هر دارویی را بدون کوچکترین کمک دولت تهیه کنیم، گفت: خروجی برخی از رشته‌های داروسازی به دلیل شرکت‌های خصوصی فعال در این حوزه بسیار کم شده است.
 
او ادامه داد: باید برخی از تفکرات ما در حوزه پژوهش تغییر کند؛ اگر به دنبال محصول هستیم باید در بخش خصوصی سرمایه گذاری کنیم. اگر ما نتوانیم سرمایه را به بخش خصوصی ببریم، نمی‌توانیم محصولی داشته باشیم.

ستاری تاکید کرد: ما با پول مالیات مردم درس خواندیم برای آنکه مشکلات کشورشان را حل کنیم. پژوهش اگر به محصول منتهی نشود، فایده‌ای ندارد. اگرچه نیروی انسانی و استارتاپ‌های فوق العاده‌ای داریم اما اگر در اقتصاد مطرح نباشیم کسی ما را تحویل نمی‌گیرد.

او گفت: اجبار سازمان‌ها برای اختصاص درصدی از پول خود به پژوهش از اقدامات بدی بود که در این حوزه انجام شد در صورتی که مشکل پژوهش پول نیست، ما با پول نمی‌توانیم صاحب دانش شویم. بدون تلاش کسی به جایی نمی‌رسد، تا این اکوسیستم را درست نکنیم پیشرفتی حاصل نمی‌شود.
بیشتر بخوانید: تحریم، فرصتی برای توجه بیشتر به حوزه فناوری و توانایی‌های داخلی
ستاری تاکید کرد: باید چیزی برای ارائه داشته باشیم. دولت موظف است در زیرساخت‌ها و پژوهش پایه هزینه کند. 

شرکت‌ها، سرباز‌های مقابله با مشکلات اقتصادی 

معاون فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: محصول از دانشگاه و پژوهشکده بیرون نمی‌آید این‌ها کار شرکت هاست که روی آن‌ها باید سرمایه گذاری کنیم. سرباز‌های مقابله با مشکلات اقتصادی شرکت‌ها هستند. شرکت‌ها باید تقویت و اکوسیستم باید بهینه سازی شود تا بتوان محیط کسب و کار را بهبود بخشید. نمونه آن رویان است که به مرور زمان شکل گرفته و نتیجه داده است. باید بخش خصوصی را تقویت و کارآفرینی را به یک ارزش تبدیل کرد.

او تحریم را یک فرصت استثنایی بیان کرد و گفت: تحریم فرصتی است تا خودمان را اثبات کنیم و میزان واردات را کم کنیم. اگر پلت فرم باشیم، صاحب همه چیز می‌شویم و حجم محققانی که از دانشگاه‌ها بیرون می‌آیند عملا به یک شتاب دهنده کسب و کار تبدیل می‌شود. ما باید قبول کنیم حمایت‌های دولت سقف دارد پس باید بر فضای دیگری یعنی بخش‌های خصوصی تکیه کنیم.

ستاری اظهار کرد: جهاد جزو سازمان‌هایی است که همواره تقاضا محور بوده و در حال حاضر در کار خود پیشتاز است.
 
او با بیان اینکه باید بر توانایی‌های جوانان تکیه کنیم، گفت: در زمینه بیوتیک در آسیا نظیر نداریم و در منطقه هم چند نسل جلو هستیم حتی به کشور‌هایی مثل روسیه دارو صادر می‌کنیم. 

معاون فناوری رئیس جمهور در پایان یادآوری کرد: همکاری ما با جهاد ادامه خواهد داشت، اما تاکید می‌کنم پول عامل توسعه و پیشرفت نیست بلکه عامل اول تلاش ماست. همه باید کنار هم مبارزه کنیم تا تحقق اقتصاد دانش بنیان را داشته باشیم و از اکوسیستم نفتی فاصله بگیریم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.