به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق پیش بینی نجوم شناسان، آخرین خورشیدگرفتگی سال ۲۰۱۹ در ۲۶ دسامبر مصادف با پنجم دی امسال رخ خواهد داد که در مناطقی از اروپا، آسیا، استرالیا و آفریقا قابل رویت است. مشاهده مستقیم خورشید در تمام مراحل این گرفتگی بدون چشم مسلح خطرناک است.
اگرچه ماه جدید مستقیماً از روی خورشید میگذرد، اما خورشید را به طور کامل نمیپوشاند، به این دلیل که ماه در حال حاضر دورتر از میانگین همیشگی خود است، بنابراین اندازه ظاهری آن ۳ درصد از خورشید کوچکتر است.
در ۱۸ دسامبر، ماه به نقطه اوج خود رسید، نقطهای که مدار آن نزدیکترین نقطه به کره زمین است که در ۲۶ دسامبر همچنان که ماه به دور خود میچرخد، به فاصله ۳۸۴.۲۰۰ کیلومتر از زمین دور خواهد بود. این فاصله موجب میشود، سایه ماه به طور کامل خورشید را نپوشاند.
بیشتر بخوانید: جزئیات اولین خورشید گرفتگی کامل ۲۰۱۹/ آیا خسوف تیرماه در ایران قابل رویت است؟
در جریان این رویداد، با گذر سایه ماه از خورشید، حلقهای از نور شدید یا "حلقه آتش" تولید میشود که در اطراف سایه تاریک ماه میدرخشد و نتیجه آن یک گرفتگی حلقوی است.
این خورشید گرفتگی در کشورهایی مانند عربستان سعودی، بحرین، قطر، امارات متحده عربی، عمان، هند، سریلانکا، سوماترا، سنگاپور، بورنئو، فیلیپین قابل مشاهده خواهد بود.گفته میشود این رویداد در مناطق جنوبی کشورمان نیز به طور جزئی قابل مشاهده باشد.
انتهای پیام/