به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ؛ علی سلیمی مدیر کل امور عشایری ایلام گفت: عشایر استان ایلام با داشتن یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین از قطبهای اصلی تولید گوشت قرمز در کشور هستند.
او از افزایش تولید گوشت قرمز توسط عشایر ایلام از هفت هزار و ۹۰۰ تن در سال گذشته به هشت هزار و ۳۰۰ تن در سالجاری خبر داد و با اشاره به تهدید قاچاق دام در استان بیان کرد: پلاک گذاری دامهای استان برای جلوگیری از قاچاق دام انجام میشود.
سلیمی عنوان کرد: با توجه به آغاز اجرای طرح هویت گذاری دام عشایر و دامداران، در راستای مصوبه هیئت وزیران که تمامی دامها باید پلاک گذاری و در سامانه اصلاح نژاد کشور ثبت شوند.
او افزود: از مزایای کامل این طرح میتوان به ساماندهی حمل و نقل و فروش دام، قابل شناسایی و پیگیری بودن دام، جلوگیری از قاچاق دام، برآورد تولید کشور، دسترسی به آمار دام موجود کشور، کنترل بیماریهای دامی و اقدام بموقع در انجام واکسیناسیون دام، پرداخت تسهیلات اشتغال و بیمه دام اشاره کرد.
مدیر کل امور عشایری ایلام ادامه داد: همچنین اجرای این طرح در جهت حمایت از عشایر، دامداران و جلوگیری از قاچاق دام است، به نحوی که هر دامی پلاک هویت دریافت کند در هر نقطهای قابل شناسایی است.
او اضافه کرد: چرا که در حال حاضر نقل و انتقال دام بدون پلاک گذاری ممنوع و قاچاق محسوب شده و رفته رفته با تکمیل این طرح در خصوص نگهداری دام بدون پلاک هم سختگیریهای لازم انجام میگیرد و در آینده تمام خدمات از جمله آبرسانی سیار، توزیع نهاده ها، تسهیلات بانکی و دیگر طرحهای حمایتی امور عشایر بر اساس هویت گذاری به عشایر ارائه میشود.
انتهای پیام/غ