خدیجه رحمانی عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کالری موجود در غلاتی مانند برنج و نان گفت: اگر یک کف دست نان را با ۵ قاشق برنج ساده در نظر بگیریم میزان کالری هردو مساوی است، به شرط اینکه برنج روغن زیادی نداشته باشد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به مصرف روزانه برنج در میان افراد اظهار کرد: برنج جزء گروه غذایی غلات است و افرادی که به بیماری خاصی مبتلا نیستند و در سلامت کامل به سر میبرند باید روزانه ۶ تا ۱۱ قاشق غذا خوری برنج و ۳۰ گرم نان سبوس دار مصرف کنند.
رحمانی اظهار کرد: مصرف روزانه نان و برنج برای افراد هیچ کالری نخواهد داشت اما با مصرف بیش از حد آن در طول روز می توانیم در تشدید بسیاری از بیماریها از حمله چاقی و دیابت تاثیر گذار باشیم.
او افزود: مصرف روزانه ۵ قاشق غذاخوری برنج ساده، ۷ قاشق پلو مخلوط، نیم لیوان سیب زمینی پخته و یک عدد بلال پخته برای افراد رژیم دار یا کسانی که به فکر سلامت جسمانی خود هستند توصیه میشود.
بیشتر بخوانید: با مصرف برنج و نان به وزن ایده آل برسید!
رحمانی تصریح کرد: برای پیشگیری از افزایش وزن و رسیدن به وزن ایده آل بهتر است افراد از مواد غذایی پرکالری مانند سیب زمینی سرخ شده به شدت پرهیز کنند و با مصرف کم برنج و نان به خوش اندام شدن خود کمک کنند.
این عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره مصرف برنج برای افراد دیابتی اظهار کرد: ممکن است افراد روزانه نان و برنج مصرف نکنند، اما با مصرف مواد غذایی پرکالری دیگر مانند: غذاهای سرخ شده و نوشابه باعث افزایش وزن، ابتلا به دیابت و افزایش سلول های چربی در بدن خود شوند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: اینکه افراد می گویند برنج در تشدید بیماری های گوناگون تاثیرگذار است درست نیست، چرا که با تغذیه سالم حتی خوردن برنج می توان به جنگ بسیاری از بیماریها برویم.
رحمانی گفت: از آنجایی که خوردن برنج و نان در طول روز به شرط کم بودن آن هیچ کالری برای بدن ندارد بهتر است یک تغذیه مناسب و مفید مانند مصرف نکردن غذاهای سرخ شده و پر کالری را در لیست برنامه غذایی خود قرار دهیم.
انتهای پیام/