به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، کیومرث کلانتری مدیرکل محیط زیست استان تهران در اولین کنگره ملی حفاظت و بیماریهای حیات وحش که صبح امروز (سه شنبه) در سازمان محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: بخش بسیار مهمی از وظایف سازمان محیط زیست در رابطه با تحقیق، آموزش و اطلاع رسانی در خصوص پدیدههایی میباشد که تنوع زیستی و محیط زیست را تحت تاثیر قرار میدهد.
او در ادامه بیان کرد: باتوجه به شرایط آب و هوایی کشورمان بیش از ۸۲۰۰ گونه گیاهی و ۱۳۰۰ گونه جانوری مهره دار در کشورمان زیست مینمایند، ولی متاسفانه محیط زیست با انواع تهدیدها و چالشها از جمله آلودگی ها، تخریب و جزیرهای شدن زیستگاهها و جنگلها و روبه رو است.
کلانتری گفت: در جامعهای که تصرف و بهره برداری از منابع طبیعی از روی تدبیر و برنامه ریزی نباشد؛ مسلما آن جامعه در استفاده از منابع و عرصههای طبیعی آیندهای روشن پیش رو نخواهد داشت.
مدیرکل محیط زیست استان تهران درباره یکی از مهمترین عوامل تهدید کننده تنوع زیستی افزود: انسان و همه گونههای جانوری و گیاهی در مقابل بیماریها آسیب پذیرند و اگر اقدامات پیشگیرانه به موقع صورت نگیرد در نهایت به جمعیت و ذخایر ژنتیکی، جانوری و گیاهی همچنین به سلامت جامعه، صنعت و دامپروری آسیب خواهد رسید.
او افزود: هیچ وقت سابقه تلف شدن بیش از ۱۰۰۰ راس از گونههای با ارزش قوچ و میش کل و بز وحشی در عرض یک هفته در سال ۹۴ به دلیل شیوع بیماری طاعون فراموش نخواهد شد.
معاون محیط زیست کشور مطرح کرد: بنابراین باید برای پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار مشترک بین انسان و دام باید از سوی سازمانهای متولی برنامه ریزی شود.
کلانتری افزود: طی ۲۰ سال گذشته به دلایل متعدد موضوع شیوع بیماریها در حیات کشور بیماری با درصد مرگ و میر بالا در گونههای شاخص جانوری و بیماریهای نوپدید به عنوان یکی از عوامل تهدید در حیات وحش کشور مطرح بوده است.
معاون محیط زیست با اشاره به برگزاری این کنگره گفت: برگزاری نخستین کنگره ملی حفاظت و بیماریهای حیات وحش مدنظر قرار گرفت تا برای اولین بار مقوله حفاظت از محیط زیست با رویکرد مدیریت بیماریهای شایع در حیات کشور مورد بحث قرار گیرد.
انتهای پیام/