باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی - سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی گفت:در ایام دهه فجر هشت هزار و ۵۳ پروژه با اعتباری بالغ بر چهار هزار و ۲۰ میلیارد تومان در حوزه مسکن، اشتغال و توانمندسازی افتتاح خواهد شد.در این ایام هزار و ۴۴۲ واحد مسکونی در ۲۳ استان کشور افتتاح و به افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی تحویل داده خواهد شد.
وی افزود: شش هزار و ۶۱۱ پروژه فرصت شغلی در ۱۸ استان کشور راه اندازی خواهد شد. ۶۰ هزار فرصت شغلی سهم مددجویان ما بوده است،خوشبختانه ۹۷ درصد این آمار از ابتدای سال تاکنون محقق شده است و تا پایان به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.
حسینی گفت: در دهه فجر ۳۹ پروژه توانبخشی در استانهای مختلف راهاندازی خواهد شد؛ همچنین ۴۱ پروژه اجتماعی در ۱۸ استان به ارزش هزار و ۹۲۶ میلیارد تومان افتتاح خواهد شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به حوزه اشتغال گفت: راهاندازی مزرعه پنلهای خورشیدی در استان یزد و پردیس توانمندسازی شوق زندگی کودکان و نوجوانان در تهران از جمله پروژههایی است که در دهه فجر افتتاح میشود.
حسینی ادامه داد: دومین پروژه افتتاح پردیس توانمندسازی مجتمع شوق زندگی کودکان و نوجوانان در پارک بعثت که از نوباوهگان تا زیر ۱۸ سال را شامل میشود . فردا این پروژه در زمینی به وسعت ۱.۲ هکتار و ۱۳۰۰ متر زیربنا با حضور وزیر دادگستری و دادستان و مدیران حوزه بهزیستی افتتاح میشود که ۷ میلیارد تومان برای بهره برداری این پروژه هزینه شده است. ۳ بخش غربالگری، قرنطینه موقت و نگهداری و مرکز خدمات روزانه را شامل میشود که خدمات آموزشی و حمایتی و... ارائه میشود.
رییس سازمان بهزیستی کشور توضیح داد: طی ۱۵ روز آینده بزرگترین مرکز نگهداری سالمندان در پردیس با ۶۰۰ تخت افتتاح میشود.
حسینی اظهار کرد: حوزه سالمندان حوزه مغفولی در نظام سیاستگذاری و مدیریت کشور است، سالمندی یک سوم عمر را تشکیل میدهد و امید به زندگی ۷۶ سال است. سالمندی هم به لحاظ اقتصادی اجتماعی و فرهنگی از اهمیت ویژهای برخوردار است. دبیرخانهای در سازمان بهزیستی داریم که مدیریت و هماهنگی بین بخشی در این حوزه به سازمان سپرده شده است. تاکنون موضوعی به نام شهرک رفاه سالمندی در آیکونهای مجوزدهی نداشتیم که اکنون در حال طراحی شیوهنامه آن هستیم.
وی افزود: موج سالمندی در ایران به شدت در حال گسترش است به طوری که در سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور سالخورده میشوند.
حسینی عنوان کرد: دو هفته پیش ما اجرای شهر دوستدار سالمند را در ۱۰شهر کلید زدیم و دبیرخانه را راهاندازی و آموزشهای لازم را ارائه کردهایم. همچنین آییننامه مربوط به سند سالمندی چندسال پیش ابلاغ شده که اشکلاتی داشت و ما آن را اصلاح کردیم.
حسینی اظهار کرد: در روزهای آینده جلسه شورای سالمندی را با حضور اقای عارف برگزار خواهیم کرد. همچنین ما سند سالمندان را داریم اما لایحه جامع قانون حمایت از سالمندان در دست تدوین است که امیدواریم در این جلسه به تصویب برسد.
وی بیان کرد: روز گذشته از سه طرح در حوزه سالمندی رونمایی کردیم،در قالب طرح شبنم، در ۷۶۰منطقه آموزش و پرورش با استفاده از ۷۰ انجمن فرزانگان، ۱۵۰هزار سالمند را مورد آموزش قرار خواهیم داد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: در قالب طرح نشاط سالمندی نیز در نظر داریم با استفاده از هنر و تئاتر و موسیقی، به افزایش نشاط سالمندان کمک کنیم. همچنین توانمندسازی زنان سالمندان تنها را در دست اجرا داریم. ۵۳ هزار زن تنهای سالمند در ۱۷ استان کشور شناسایی شدهاند که تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت و توسط انجمن فرزنگان، آموزشهای لازم برای توانمندسازی را خواهند دید.
رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به حوزه زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و افزود: ۶.۵ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور داریم که بیش از ۲۸۳هزار نفر از آنها تحت پوشش بهزیستی هستند. از ابتدای سال تاکنون ۹۶ هزار نفر از آنها، کمکهای موردی دریافت کردهاند و ۸۵ میلیارد تومان طی امسال وسیله زندگی به صورت بلاعوض به آنها ارائه شده است؛ همچنین برای ۳۰ هزار نفر از زنان اشتغال ایجاد شده است.
رییس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به سوالی در خصوص روند اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، گفت: ۴۷ سند راهبردی داریم که در تمام این اسناد بین آنچه که در تدوین وجود دارد و بین آنچه که در اجرا اتفاق میافتد، فاصله است، از جمله در قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت. اما همین قوانین موجب شده که میزان خدمات در حوزه کمی و کیفی روزبهروز گسترش یابد. به گونهای که به خاطر همین قوانین در مراکز شبه خانواده یارانهها افزایش یابد و مجموعه سه درصد اشتغال معلولان احصا شده و آزمون برگزار شده است. به واسطه همین قوانین است که در بودجه امسال ۴۰ درصد افزایش مستمری را داشتیم و این درحالیست که ۲۰ درصد سایر سازمانها داشتهاند.
حسینی همچنین درباره آمار کودکان کار کشور گفت: درباره جمع آوری و آموزش کودکان کار، ۱۴ دستگاه با ما همکاری میکنند و حدود ۱۵ هزار پرنده فعال کودک کار داریم که در مراکز آموزشی و حمایتی خانواده از آنها حمایت میشود.
رییس سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود درباره اورژانس اجتماعی گفت: برای امدادرسانی، سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی را داریم، هم اکنون ۳۷۵ مرکز اورژانس اجتماعی در کشور وجود دارد و در ۱۲۰ شهر کشور هم این اورژانس فعال نیست.
حسینی با بیان اینکه امسال در این زمینه به ۳۰۰ هزار نفر خدمات دهی شده است، خاطر نشان کرد: اورژانس اجتماعی ما در حوزههای خودکشی، بدسرپرستی، خشنونت، کودکآزاری، فرار، معلول آزاری و... فعال است و اینها موضوعاتی است که ما در حین آنها مداخله میکنیم. این مداخله به همگام به این معناست که در ساعات اولیه افراد را به چرخه زندگی برمیگردانند.