به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، سید حکمتاله موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان در آئین گشایش کارگاه بینالمللی آموزشی مدیریت گردشگری پایدار که در محل پایگاه سازههای آبی ـ تاریخی شوشتر برگزار شد با بیان اینکه شوشتر بیش از یکسوم آثار ثبت ملی خوزستان را در خود جای داده است، گفت: این شمار نشان از قدمت، فرهنگ و تمدن موجود در این خطه است.
او افزود: شهرستان شوشتر دارای ۱۳ اثر ثبت جهانی و ۱۶۰ هکتار بافت تاریخی در مرکز شهر است و این بافت واقعاً دارای ارزش است.
موسوی با اشاره به این که خوزستان علاوه بر ۳ اثر ثبت جهانی موجود، بیش از ۱۵ اثر دیگر که قابلیت ثبت جهانی دارند را در خود جای داده است، بیان داشت: بالاترین ظرفیت گردشگری در خوزستان به آثار ثبت جهانی اختصاص دارد و از این رو این آثار به بهترین وجه ممکن باید معرفی شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان به موضوعات حفظ محیطزیست در حوزه گردشگری پایدار اشاره و تصریح کرد: مصرف منابع باید مدیریت شود، زیرا تولید مجدد این منابع نیازمند صرف زمان و هزینه است.
این مقام مسئول، خوزستان را رنگین کمانی از اقوام مختلف توصیف کرد و ادامه داد: باید به اقوام در خوزستان، رسوم و گویشها بهعنوان ظرفیت در حوزه گردشگری توجه داشت و بکوشیم تا از این ظرفیت برای جذب گردشگر به بهترین وجه ممکن استفاده کنیم.
فاضل عبیات معاون امور عمرانی استاندار خوزستان گفت: خوزستان در بخش جذب سرمایهگذار در کشور رتبه ۲۰ را به خود اختصاص داده است و در بخش اقامتگاهها نیز رتبه بهتر از ۲۰ را نداریم که باید با تلاش بیشتر این رتبهها را ارتقاء دهیم.
او اظهار کرد: در حوزه تأسیسات گردشگری نیز خوزستان رتبه هفتم را در اختیار دارد است که این آمار نیز هشداری جدی برای خوزستان به شمار میآید.
عبیات بیان داشت: خوزستان از نظر تنوع طبیعی، تنوع اقدام و گردشگری مذهبی داشتههای مختلفی برای عرضه دارد، از سویی حماسه اربعین هرسال اتفاقی عجیب و بزرگ را در حوزه گردشگری مذهبی رقم میزند که این قابلیت را دارد که گردشگران زیادی را به خود جلب کند.
معاون امور عمرانی استاندار خوزستان ادامه داد: دریاچهها و سدهای خوزستان، ظرفیتهای مغفولمانده طبیعی و ظرفیت بسیار زیاد حوزه دفاع مقدس برای جذب گردشگر جای شکوفایی بسیار زیادی دارند که باید در این زمینه اهتمام ویژهای به کار بست.
کارگاه پنجروزه آموزشی مدیریت گردشگری پایدار که با همکاری دفتر منطقهای یونسکو در تهران و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شوشتر در حال برگزاری است یکشنبه ۱۹ آبانماه ۹۸ با برگزاری مراسم اختتامیه پایان مییابد.