به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت فیسبوک سال گذشته سرویس Groups system را از دسترس کاربران خارج کرد و به این ترتیب دسترسی برنامهها، توسعه دهندگان نرمافزارها و مدیران گروهها به اطلاعات شخصی کاربران مسدود شد؛ اما این شرکت به تازگی اعلام کرده است که پیش از این مسدودسازی ۱۰۰ نرمافزار اطلاعات کاربران را ذخیره کرده بودند و در ۶۰ روز گذشته از اطلاعات ۱۱ نفر از افرادی که اطلاعات آنها ذخیره شده بود، استفاده شده است.
در حال حاضر مدیران گروههای Facebook میتوانند از نرمافزارهای جانبی برای مدیریت گروه خود استفاده کنند و اطلاعات مربوط به فعالیتهای خود را در اختیار برنامههایی که فیسبوک آنها را تایید کرده است قرار دهند. از سال گذشته که شرکت فیسبوک برای مدیران گروهها محدودیت اعمال کرد، آنها دیگر توانایی مشاهده نام اعضای گروه، تصاویر نمایه و سایر اطلاعات اعضای گروه را ندارند و هرگز نمیتوانند به طور مستقیم روی گروه خود نظارت داشته باشند؛ هدف شرکت فیسبوک از این کار، بالا بردن امنیت و حفاظت از حریم شخصی کاربران این شبکه اجتماعی بوده که ظاهرا در آن نقصهایی وجود دارد که به مرور زمان خود را نشان میدهد.
یکی از مدیران فیسبوک درباره استفاده توسعه دهندگان از اطلاعات ذخیره شده کاربران توسط اعلام کرد که هیچ مدرکی مبنی بر سوء استفاده این توسعه دهندگان از اطلاعاتی که در دست دارند وجود ندارد، اما شرکت فیسبوک برای حفظ حریم شخصی کاربرانش به توسعه دهندگان دستور داده است تا اطلاعاتی که در دست دارند را به طور کامل از بانک دادههای خود حذف کنند.
بیشتر بخوانید: حمله هکرهای چینی به مراکز دولتی در شش کشور جهان
شرکت فیسبوک نام این ۱۰۰ توسعه دهنده که اطلاعات کاربران را در اختیار دارند را فاش نکرده است و فقط گفته است که بیشتر این توسعه دهندهها برنامههای مدیرت گروه و برنامه ریزی هستند که قرار است اطلاعاتی که در دست دارند را به طور کامل حذف کنند. شرکت فیسبوک یکی از بد سابقهترین شرکتها در حفظ اطلاعات کاربران خود است و اطلاعات اعضای این شبکه اجتماعی معمولا به واسطه ایرادات موجود در بخش امنیتی آن مورد تهاجم هکرها قرار میگیرد، با این حال باید منتظر بود و دید که آیا فیسبوک میتواند اطلاعات در دسترس توسعه دهندگان خود را حذف کند یا این بار هم باید شاهد نفص امنیتی جدیدی توسط فیسبوک باشیم.
انتهای پیام/