او ادامه داد: از ۳۰ کشور ، بیش از هزار نفر در اهدای جایزه مصطفی(ص) شرکت میکنند. نشستهای این جایزه در دانشگاه الزهرا، دانشکده صدا و سیما، دانشگاه شریف و همچنین ۹ دانشگاه دیگر در تهران و سایر شهرستانها از جمله ارومیه، امیرکبیر، دانشگاه تهران، پژوهشگاه ارتباطات، پژوهشگاه صنعت و دیگر مراکز، تبادل اطلاعات در خصوص موضوعاتی نظیر سلامت انجام میشود.
صفاری نیا گفت: در نشستهای سالهای گذشته دو کشور از کشورهای پاکستان و عمان این جایزه را دریافت کردند، مهمترین برنامه برای میهمانان خارجی در بیستم آبان ماه بازدید از آزمایشگاههای تخصصی در دانشگاههای علوم پزشکی تهران، ژنتیک، لیزر و سایر دانشگاههای تخصصی است و آشنایی با تمدن کهن ایرانی اسلامی برنامه دیگری است که برای میهمانان خارجی تدارک دیده شده است.
بیشتر بخوانید: جایزه مصطفی (ص) به شناسایی دانشمندان جهان اسلام کمک میکند
حسن ظهور رئیس کارگروه جایزه مصطفی(ص) در ادامه اظهار کرد: جایزه مصطفی(ص) در ۵ حوزه مورد بررسی قرار میگیرد. سه حوزه تخصصی آن حوزه زیست و پزشکی، فناوری نانو، فناوری و اطلاعات ارتباطات است که افراد واجد شرایط این مسابقات باید دانشمند بوده و اثر مهم و به تأیید رسیده داشته باشد.
او یادآور شد: ۵۱۲ دانشمند برجسته از ۵۲ کشور آثار خود را ارسال کردهاند و در نشستهای چند روزه آثار خود را ارائه میدهند. تعداد آثار ۱۶۴۹ عدد است از این تعداد ۱۹۹ اثر در علوم اطلاعات و ارتباطات ارسال شده که ۲۹ اثر انتخاب شده و در ارزیابی نهایی ۴ اثر برای ارائه معرفی میشود. در حوزه علوم زیستی نیز ۶۶۴ اثر ارسال شده که ۱۰۶ اثر انتخاب و در ارزیابی نهایی به ۴ اثر میرسد. در حوزه نانو ۱۷۲ اثر ارسال شده است که در ارزیابی اولیه ۴۷ اثر بررسی و در ارزیابی نهایی آثاری اعلام نشد. در کلیه زمینههای علوم فناوری ۶۱۴ اثر ارسال شد که در ارزیابی اولیه ۸ عدد و در ارزیابی نهایی دو اثر ارسال شده است.
ظهور تصریح کرد: بررسیهای اولیه با مشارکت ۵۰۰ داور، ۲۰۰ دانشگاه و ۳۵ کشور انجام شده است. این تصمیم نهایی در صورتی گرفته شد که یک جایزه داده شود، از دانشمندان مقیم اسلامی ۲ نفر انتخاب شده که یک جایزه به ۳ نفر داده میشود. ۲ اثر نیز در حوزه علوم، فناوری زیستی و پزشکی انتخاب شده که به صورت مشترک یک جایزه دریافت میکنند.
انتهای پیام/