هزار سال میگذرد، اما هنوز سخنان شیر زن کربلا در گوش عالم صدا میزند ستون کاروان اسرای دشت کربلا آن چنان استوار در عالم ایستاد تا آزادگی و شجاعت را به دنیا درس دهد.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، هزار سال میگذرد، اما هنوز سخنان شیر زن کربلا در گوش عالم صدا میزند، ستون کاروان اسرای دشت کربلا آن چنان استوار ایستاد تا آزادگی و شجاعت را به دنیا درس دهد.
سخنان حضرت زینب(س) به سان چشمه خروشانی میجوشد که هنوز هم پس از سالها طولانی جاذبه این رود سیل عظیم عاشقان ابا عبدالله الحسین را به سوی خود میکشاند.
امسال نیز شاهد خروش این چشمه همیشه جوش بودیم و موج موج از جمعیت عزارادان حسینی خود را به بارگاه ملکوتی آستانش میرساندند.
کرمانشاه، اما حال و هوای دیگری داشت پس از سالها گرد غبار از چهره مرز خسروی کنار رفت و باز هم قدمگاه زائران و عاشقان آن حضرت شد.
پیر و جوان، زن و مرد همه آماده پذیرایی از دلدادگان ابا عبد الله الحسین شدند، مگر میشود عاشق سالار شهیدان باشی و خاک قدم زائرانش را طوطیای چشمت نکنی. کرمانشاهیان به مهمان نوازی شهره هستند، اما برای پذیرایی از زائران کوی یار سنگ تمام گذاشتند.
علم موکبها در استان کرمانشاه برافراشته شد و شهر سراسر آماده و مهیای میزبانی از زائران شد، میزبانی که قرنها افتخار آن برای این استان در تاریخ ثبت شده است.
امکان ندارد که از کنار موکب هایشان بگذری و بگذارند دست خالی بروی، خادمان با هرچه که در توان دارند از زائران پذیرایی میکنند حتی اگر شده برای دقایقی خستگی شان را بگیرند.
کرمانشاه قرن هاست که قدمگاه زائران ابا عبدالله الحسین(ع) است، این سرزمین و دیار نامش در تاریخ میزبانی از زائران عتبات عالیات ثبت شده است. آن زمان ایران تنها یک گذرگاه برای سفر به کربلا داشت که از کرمانشاه میگذشت و از آن روز تاکنون به دروازه کربلا مشهور است.
در یکی از موکب ها بانویی را دیدم که با فرزند کوچکش عازم کربلا بودند. نردیک رفتم و پرسیدم بانو پیاده روی اربعین با دو کودک برایتان دشوار نیست؟ لبخند زد و گفت من فرزندانم را از برکت دعای ابا عبدالله الحسین دارم آنها هر دو در این سفر به دنیا آمدند، بعد از سالهای طولانی خداوند به من فرزند عطا کرد و نذر کردم به شکرانه این نعمت بزرگ هرسال با فرزاندانم این مسیر را به سمت کربلا برویم.
کشاورز کارشناس تاریخ در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، گفت: در گذشتههای دور که خانقین جزئی از ایران بوده به عنوان معبر عام شناخته میشده، یعنی همان گذرگاه عمومی برای دسترسی به مرز.
او ادامه داد: در زمان صفویان در قرن چهارم هجری در دوره خلافت آل بویه که تعلقات بیشتری به امامان داشتند و جزو شیعیان بودند راهی را برای دسترسی همه شیعیان در سرزمین اسلامی باز کردند، که حمل و نقل و انتقال زوار از این طریق صورت گیرد که همان خانقین قدیمی و خسروی کنونی است.
او با اشاره به مستندات اولین مرز ایران با بین النهرین (کشور عراق کنونی) هم گفت: در آثار سیاحان خارجی ایران، این مهم ذکر شده که این معبر عام (خسروی) راهی برای عبور کاروانهای زیارتی و تجاری بوده است.
مرز خسروی اولین مرز ایران با کشور عراق، متاسفانه در سال ۱۳۹۰ به دلیل درگیریهای داخلی کشور عراق بسته شد و چند سال فرصت پذیرایی زوار از کرمانشاهیان سلب شد. جلسات زیادی با طرف عراقی برگذار شد تا بار دیگر مرز خسروی برای تردد زوار باز شود، حتی سال ۹۷ هم امکانات لازم در مرز مستقر شد، اما به دلیل موافقت نکردن کشور عراق بازگشایی از مرز منتفی شد.
بالاخره اتفاق خوشایندی که کرمانشاهیان سالها منتظر آن بودند و مطالبه ایشان بود، محقق شد. در نیمه مهرماه خبر خوشی از رسانه ها منتشر شد که پس از سالها مرز خسروی به روی زوار باز شده است.
بعد از سالها این نخستین بار بود که مرز خسروی جزء مرزهای چهارگانه کشور برای پیاده روی اربعین حسینی قرار گرفت، که به گفته مسئولان استان اسقبال خوب زوار دور از انتظار بود.
جعفر همتی رییس ستاد اربعین استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، گفت: مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر و هموارترین راه برای سفر به عتبات عالیات است که با ویژگیهای منحصر به فرد آن در تلاش بودیم که امسال این افتخار نصیب کرمانشاه شود و از فرصت پذیرایی زوار بی بهره نماند که به لطف خداوند و با پیگیریهای مسئولان این امر محقق شد.
همتی در خصوص تردد زوار گفت: امسال بیش از ۱۶۰ هزار زائر از مرز خسروی عازم عراق شدند و بیش از ۱۳۰ هزار نفر نیز از این مرز به کشور بازگشتند.
او گفت: در این مدت خدمت رسانی به زوار بیش از ۵۰ هزار زائر اسکان داده شدند و ۵۰۰ هزار زائر نیز با وعدههای غذایی در موکبها پذیرایی شدند.
همتی بیان کرد: زیر ساختهای این مرز از جمله پارکینگها، پایانه خسروی، جادههای مواصلاتی و گیتهای ورود و خروج، نسبت به سال گذشته بهتر شده بود، اما برای سال آینده نیز امکانات بیشتری باید در نظر گرفته شود.
او افزود: سال آینده حداقل شاهد تردد ۵۰۰ هزار زائر خواهیم بود و باید خروجی گیتها، جادهها، آشپزخانههای تهیه غذا و پارکینگها افزایش یابد.
همتی بیان کرد: با توجه به اینکه سال اول بازگشایی مرز خسروی بود، روزانه تنها ۷ ساعت تردد از این مرز صورت میگرفت و حتی تردد ۲۹ هزار نفر در یک روز هم داشتیم و در صورت ۲۴ ساعته شدن، روزانه ۷۰ تا ۸۰ هزار زائر نیز عبور خواهند کرد.
او ادامه داد: از مزیت دیگری که مرز خسروی برخوردار است اینکه شهرهای این استان در مسیر کربلا به یکدیگر نزدیک هستند و در همه شهرها امکان اسکان برای زوار فراهم است و میتوانند با امکانات مناسب در این مرزها استراحت کنند.
همتی بیان کرد: با توجه به اینکه مرز خسروی از قدیم الایام محل تردد کاروانهای زیارتی و تجاری بوده است، در آن سوی مرز نیز جاده به صورت کاملا آسفالت است و جاده خاکی ندارد.
همتی گفت: امیدواریم که انشاالله مرز خسروی برای تردد زوار دائمی شود که قطعا یکی از مرزهای خوب ماست.
امسال تردد زوار به سمت مرز خسروی علاوه بر حمل و نقل هوایی و زمینی، با حمل و نقل ریلی هم امکان پذیر بود که از مزیتهای مهم برای سهولت در جابه جایی زوار بود و موجب کاهش چشمگیر ۳۰۰ هزار خوردویی در محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه شد.
کرمی مدیر کل حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، با اشاره به آمار تردد در محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه از مورخ ۱۷ مهرماه تا ۳۰ مهرماه ۹۸ گفت: مجموعا ۱۰ میلیون و ۶۹۵ هزار و ۸۱۱ وسیله نقلیه تردد داشتیم.
او بیان کرد: از این تعداد ۹ میلیون و ۱۱۹ هزار و ۲۲ دستگاه وسیله نقلیه سبک و یک میلیون و ۵۷۶ هزار و ۷۸۹ وسیله نقلیه سنگین بودند.
او با اشاره به تردد زوار در این مدت از محورهای مواصلاتی و افزایش حجم ترافیک راهها گفت: بیشترین تردد در محور کرمانشاه - بیستون با ۵۲۸ هزار و ۱۷۲ دستگاه خودرو به ثبت رسیده است.
به گفته مدیر کل حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه کمترین تردد نیز در محور گیلانغرب - سرپل ذهاب با ثبت پانزده هزار و ۲۹۷ دستگاه وسیله نقلیه بوده است و تردد در محور قصرشیرین - خسروی به ۲۶ هزار و ۹۵۹ دستگاه وسیله نقلیه رسید.
مدیر عامل سازمان تاکسیرانی و سرپرست سازمان اتوبوسرانی کرمانشاه نیز در خصوص آمار جا به جایی مسافران با ناوگان اتوبوسرانی گفت: اتوبوسرانی کرمانشاه در طول ماموریت ۲۵ روزه در مرز خسروی به بیش از ۴۵۰ هزار نفر سفر خدمات رسانی انجام داده اند.
او گفت: ناوگان اتوبوسرانی به عنوان پیشگامان خدمت، در پایانه مرزی خسروی مستقر بوده و به اتفاق بخشی از ناوگان تاکسیرانی، تا بازگشت آخرین زائر از کربلا، به زائرین خدمات رسانی کرده است.
بیاتی مدیرکل فرودگاه بین المللی شهید اشرفی اصفهانی استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، گفت: از تاریخ ۱۷ مهرماه تا ۲۸ مهرماه، ۲۸۴۲ زائر از کرمانشاه به مقصد نجف، با ۹۳ پرواز منتقل شدند.
بیاتی با بیان اینکه در این مدت ده تن بار نیز جابه جا شد، گفت: دو شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و شرکت پویا، پروازهای کرمانشاه به مقصد نجف را بر عهده داشتند.
دارابی مدیر حج و زیارت استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، امسال ثبت نام زائران اربعین در استان کرمانشاه ۶۸ درصد افزایش یافت و ۵۷ هزار و ۵۰۰ کرمانشاهی در سامانه سماح ثبت نام کردند.
دارابی بیان کرد: با حذف ویزا هزینه تردد زوار به یک دهم کاهش یافت و زائران تنها با ۲۵ هزار تومان و دریافت برگه سامانه سماح، میتوانستند راهی سفر عتبات عالیات شوند که فرصت کم نظیری برای بهره مندی از این سفر پر خیر و برکت بود.
او افزود: سال گذشته ۳۷ هزار و ۵۰۰ نفر از استان کرمانشاه در سامانه سماح ثبت نام کردند و برای دریافت ویزا نیز هزینه ۲۵۰ هزار تومان بود که کاهش قیمت نیز تاثیر مهمی در افزایش ثبت نام دارد.
مدیر حج و زیارت استان کرمانشاه بیان کرد: تا ۳۰ صفر طبق تفاهم نامه امضا شده با کشور عراق نیازی به دریافت ویزا نیست، ولی بعد از پایان این مدت باید برای خروج از مرزها ویزا دریافت شود.
مرادی رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز با اشاره به خدمات رسانی مجموعه بهداشت و درمان گفت: در ایام اربعین ۲۱ هزار ماموریت اورژانسی و امدادی، خدمت به بیش از ۳۰ هزار نفر مراجعه کننده به مراکز بهداشتی، خدمت به بیش از ۸۰۰۰ بیمار در بخشهای بیمارستانی، آموزش و مراقبت مرزی حدود ۱۹۵ هزار زائر و ۸۵۰۰ مورد بازدید بخش سلامت انجام گرفته است.
سال ۹۸ سرآغاز یک رویداد مهم در استان کرمانشاه بود رویدادی که سالها به عنوان مطالبه عمومی مردم این دیار مطرح بود این مقدمه آزمونی برای استان بود که با همکاری ارگانها کارنامه قابل قبولی در پذیرایی از زوار دریافت کرد.
اما این تنها آغاز راه است و باید کرمانشاه در سال آینده مسیری را پیش گیرد تا امکانات قابل توجهی نسبت به امسال برای این پیاده روی عظیم و باشکوه فراهم آورد و مهمتر آنکه علاوه بر تامین زیر ساختها برای حضور گسترده زوار، باز بودن مرز خسروی در سال آینده میتواند سرنوشت درخشانی برای کرمانشاه رقم بزند تا شاهراه ویژه زائران کربلا هم چنان افتخار میزبانی را داشته باشد.
خبرنگار: زهره زندیه
انتهای پیام/ز