به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، حمید رضا ترابی، رئیس اداره بیمه سلامت استان کرمان به اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی در بخش سرپایی اشاره کرد و گفت: بدین ترتیب، نیاز بیمه شدگان به دفترچه حذف خواهد شد و پزشک صرفاً با کد ملی بیمار خود میتواند نسبت به تجویز دارو و خدمات اقدام کند و بیمار نیز با کد ملی در موسسات درمانی مثل آزمایشگاه، تصویربرداری و داروخانه خدمت تجویز شده توسط پزشک را بدون نیاز به دفترچه دریافت خواهد کرد.
او افزود: یکی از دکترینها (نظریه ها) سازمان بیمه سلامت برای رسیدن به اهداف استراتژیک خود برنامه محوری است و کلیه برنامههای سازمان بیمه سلامت بر پایه سه محور دسترسی عادلانه، سلامت محور بودن به جای درمان محوری- حفاظت مالی به نیابت از بیمه شدگان تنظیم شده است که استقرار کامل سازمان الکترونیک به عنوان خط مشی و هدف برتر استراتژیک تدوین شده است.
ترابی تصریح کرد: در عصر آمار و اطلاعات هر سازمانی برای رسیدن به اهداف خود نیاز به شفافیت، صحت، دقت و بر خط بودن اطلاعات دارد و مدیری که سازمانش این ویژگی را نداشته باشد، همانند خلبانی است که هواپیمای او رادار ندارد، چنین پروازی هرگز به مقصد نخواهد رسید.
او بیان داشت: بنابراین در راستای استقرار دولت الکترونیک بر اساس بند ث ماده ۶۷ و بند ج ماده ۷۰ برنامه ششم توسعه و همچنین بند د ماده ۱۷ قانون برنامه بودجه ۹۷ ضمن مهندسی مجدد فرایندهای جاری سازمانی با تعریف دو پروژه بزرگ در حوزه درمان بخش سرپایی به عنوان نسخه نویسی الکترونیک و دیگری در بخش بیمارستانی تحت عنوان الکترونیکی کردن اسناد بستری در راستای الکترونیک سازی و هوشمند سازی سازمان گام بردارد.
رییس اداره بیمه سلامت استان کرمان گفت: با اجرای این طرح در شهرستان کرمان از مهرماه سال ۹۷ تاکنون بیش از ۷۰ درصد از پزشکان و موسسات درمانی طرف قرارداد ما را همراهی کردند.
او بیان داشت: از مزایای اجرای این طرح غیر از صرفه جویی هزینههای کاغذ و چاپ و صدور دفترچه و کمک به بقاء جنگلها و محیط زیست و افزایش بهره وری منابع انسانی میتوان از شفافیت در آمار، کنترل بر خط استحقاق درمان بیمه شدگان کنترل، همپوشانی بیمهای و کنترل قوانین و ضوابط بیمهای به صورت بر خط و در نهایت مدیریت بهینه منابع و مصارف در حوزه درآمدهای ناشی از سرانه بیمه و هزینههای درمان نام برد.
ترابی با اشاره به اینکه در شهرستان کرمان جمعیتی معادل ۲۵۸هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند، گفت: ماهانه به طور میانگین بیش از ۱۲۰هزار مراجعه به مراکز درمانی داریم که هزینهای بالغ بر ۱۷ میلیارد تومان در ماه به این مراکز پرداخت میکنیم.
او افزود: پروژه دیگر در راستای هوشمند سازی سازمان بیمه سلامت، الکترونیکی نمودن اسناد بیمارستانی در بخش بستری است تا قبل از اجرای این پروژه، پذیرش، کنترل و رسیدگی این اسناد به صورت سنتی و دستی انجام میشد، اما در حال حاضر کل فرایند به صورت الکترونیکی در حال اجراست.
ترابی تصریح کرد: در حوزه بیمارستانهای دانشگاهی، ۱۰۰ درصد مراکز الکترونیکی شده است و در بیمارستانهای غیر دانشگاهی هم تا پایان سال جاری الکترونیک سازی اسناد بستری اجرایی خواهد شد.
انتهای پیام/ب