فناوران ایرانی موفق شدند با ساخت آجر‌های نوین فرایند خذف پخت آجر را کنار بگذارند.  

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هرچند در سال‌های اخیر استفاده از فناوری‌های نوین در تولید مصالح ساختمانی کشور مورد توجه قرار گرفته است اما صنعت تولید آجر و سنگ در کشور ما همچنان درگیر معضلات زیست محیطی است. تولید آجرهای رسی مستلزم استفاده از خاک‌های مرغوب کشاورزی و تخریب زمین‌های کشاورزی است. کوره‌های پخت آجر چه به صورت سنتی و چه به صورت تونلی عامل ایجاد حجم زیادی از گازهای سمی و گلخانه‌ای نظیرCO، CO۲ و SO۲ است.

ساخت آخر های نوین با حذف فرایند پخت

تولید آجرهای سنتی در دمای بالا حتی باعث انتشار گاز فلوئور شده که میزان آلایندگی خیلی بالایی دارد. همچنین متوسط مصرف انرژی حرارتی در تولید آجر ماشینی در ایران معادل ۴ ml/kg brick بوده که بیش از ۱.۵ برابر کشورهای اروپایی  است. از سوی دیگر صنعت تولید سنگ در کشور نیز به دلیل محدودیت ابزارآلات با حدود ۳۰ درصد ضایعات سالانه حدود ۵ میلیون تن ضایعات سنگ و لجن سنگ وارد محیط زیست می شود. بنابراین  رفع معضلات زیست محیطی این صنایع می‌تواند به عنوان یک اولویت در کشور مطرح باشد که در این طرح فناوران ایرانی موفق شدند برای نخستین بار با روشی جدید برای حل این مشکلات چاره اندیشی کنند. 

 تولید با استفاده از ضایعات کارخانجات سنگبری، حذف فرآیند پخت

 از مزایای این آجر ها می توان به استفاده از لجن و ضایعات سنگ به میزان ۴۰ تا ۸۰ درصد فرمولاسیون آجر،حذف فرآیند پخت در تولید آجر و بهینه‌سازی آن با استفاده از فناوری نانو،کاهش چشمگیر مشکلات زیست محیطی، افزایش استحکام کششی و مقاومت به ضربه در آجر تولید شده با توجه به حذف فرآیند پخت، استفاده از فناوری نانو در تولید آجرهای صنعتی نوین با خواص ویژه  اشاره  کرد.


بیشتر بخوانید: سانتریفیوژی که نانو ذرات جامد از محلول را جدا می‌کند


در این طرح نوآورانه، با استفاده از ضایعات کارخانجات سنگبری و به کمک استفاده از افزودنی‌های نانو و بایندرهای مناسب بدون نیاز به فرآیند پخت، آجری با خواص اصلاح شده، به ویژه افزایش استحکام کششی و مقاومت به ضربه جهت ایجاد استحکام بهتر در برابر زلزله تولید شده است.

طبق گفته فناوران این طرح در صورت اجرای صنعتی می‌تواند به طور همزمان منجر به حل چند مشکل زیست محیطی در صنایع سنگ و آجر کشور  شود. علاوه بر ایجاد تغییر در مواد اولیه و فرآیند تولید، در این طرح آجرهای تولیدشده با هندسه متفاوتی تولید می‌شود. این نوع آجر با این هندسه خاص، امکان  ساخت دیواری بدون نیاز به بندکشی و با سرعت بالاتر از حالت معمول را فراهم می‌آورد.

آجرهای تولید شده در این طرح در دو حالت معمول و آبگریز تولید می‌شوند. استفاده از مدل آبگریز آن، امکان ساخت دیواری با قابلیت شستشو برای مکان‌های داخلی ایجاد می‌نماید. در این کاربرد این محصول می‌تواند جایگزین سرامیک و سنگ در ساختمان‌هایی با قابلیت شستشو شود.

 آجر های نوین قابلیت استفاده از هندسه نوین در تولید برخی نمونه‌های آجر،امکان چیدمان دیوار با سرعت بالاتر،قابلیت شستشو، جایگزین پوشش‌های داخلی سرامیک و سنگ در ساختمان‌ها، افزایش استحکام سازه‌ها در برابر زلزله و تنش‌های دینامیکی، تنوع گسترده در رنگ و طرح و زیبایی ظاهری‌ نما و عدم نیاز به بندکشی و یکنواختی نما دارا است.

از جمله کاربردهای این آجرها،استفاده به عنوان نما در ساختمان‌های عمومی، انبوه‌سازی‌ها، سالن‌ها و انبارها و به ویژه نوع آبگریز آن قابلیت استفاده در مکان‌های بهداشتی نظیر آشپزخانه، حمام، سرویس بهداشتی، انبار مواد غذایی و سالن‌های بهداشتی هستند.

این نوع آجر به دلیل  سرعت اجرا، حذف فرایند نازک‌کاری نهایی، حذف فرایند بندکشی و ارزان‌تر بودن نسبت به کاشی و سنگ یک محصول کاملا اقتصادی به شمار می رود.

انتهای پیام /

ساخت آجر های نوین با حذف فرایند پخت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار