حجتی از تصمیم دولت برای واردات گندم خبر داد و گفت: نفروختن گندم‌های تولیدی به دولت از دلایل واردات گندم در سال جاری است.

رشد 42 درصدی تولید پنبه در سال 98به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در هفتمین نشست نهمین دره هیات نمایندگان اتاق تهران، اظهار کرد: پنبه امسال،۴۲ درصد افزایش تولید داشته است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در هیچ دوره ای، سرمایه گذاری خوبی در بخش آب و خاک نداشتیم، اظهار کرد: هم اکنون صنایع خوبی در این بخش داریم.

بیشتر بخوانید: صادرات محصولات کشاورزی از ریل خارج شد/ توسعه کشاورزی راهی برای بی نیازی از درآمدهای نفتی

حجتی با تاکید بر اینکه یکی از گرفتاری ما بحث صادرات است، تصریح کرد: متاسفانه در بخش صادرات وضعیت خوبی نداریم، این در حالی است که با اجرای طرح اوراسیا که از ۵ آبان عملیاتی می شود امیدواریم وضعیت صادرات، روند بهتری به خود ببیند.
 
وزیر جهاد کشاورزی از افزایش تولید زعفران به ٥٠٠ هزار تن خبر داد و گفت: میزان تولید مرکبات و سیب به ترتیب ٤.٥ و ٤ میلیون تن بوده است.
حجتی در ادامه گفت: در رابطه با آبهای مرزی ٢٢٠ هزار هکتار را ساماندهی کردیم؛ چرا که طرحی در سیستان اجرا کردیم که بر این اساس، در مزرعه و پای درخت، همه به صورت مدیریت شده آب مصرف می شود و اگر در سال ٩٧ به ازای هر مترمکعب آب ١.٣٤ درصد محصول خشک برداشت شد.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تولید زعفران از ٣٥٠ هزار تن در سال گذشته، به ٥٠٠ هزارتن رسیده است، گفت: تولید سیب ایران به ٤ میلیون تن و مرکبات به ٤.٥ میلیون تن رسیده است که نگرانی برای آنها وجود دارد و باید صادرات را رونق داد.

به گفته حجتی، کارگروه هایی نیز به این منظور تشکیل شده تا بتوان مازاد تولید را ساماندهی و صادر کرد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد : وزارت جهاد طی هفته های گذشته   ٣٥٠ تا ٣٦٠ هزار تن گوجه فرنگی از کشاورزان خریداری کرده است  چرا که نسبت به مدت مشابه سال قبل ت چند روز گذسته بیش از یک میلیون تن مازاد داشته ایم.

وی در ادامه گفت: کشاورزی باید تقاضامحور باشد به این معنا که کشاورز باید بر اساس تقاضا، محصول بکارد؛ این در حالی است که برخی کشاورزان فکر می کنند چون سال گذشته، یک محصول را خوب فروختند، امسال هم می توانند همان محصول را خوب بفروشند.

حجتی درباره ی رفتار کشور عراق پیرامون محصولات صادراتی ایران در مقاطع مختلف  اظهار کرد: کشورهایی همچون عراق، مدام در صادرات کالاهای ایرانی محدودیت ایجاد می کنند؛ این در حالی است این کشور به خاطر منابع ارزی کاملا دست به نقد است؛ که حتی زارع ایرانی بر اساس سیگنال عراقی ها محصول می کارد؛ به خصوص اینکه ما وقتی مشکل کمبود کالا داریم عراق درهای خود را باز می کند و با توجه به منابع ارزی، خرید خوب کرده و جذابیت برای صادرات ایجاد می کند؛ اما وقتی ما مازاد تولید داریم درهای عراق به روی صادرکنندگان ایرانی بسته است.

حجتی گفت:  یکی از مسایل جدی که در این سالها  به ویژه بعد از تحریم‌ها با آن مواجه بودیم ، موضوع تامین غذا و دارو است، اگرچه می‌گویند غذا و دارو مشمول تحریم نیست، اما به دلیل محدودیت‌های نقل و انتقال پولی و بانکی  به نوعی دچار تحریم است.

حجتی با اشاره به اینکه دانه‌های روغنی ، کنجاله سویا و روغن خام و ذرت از قاره آمریکا وارد می شوند بیان کرد: واردات  این محصولات نیازمند ارز یورو است.
حجتی بیان کرد: هم اکنون نگرانی از بابت تامین واردات نهاده وجود ندارد و از نظر تامین و ذخایر وضعیت خوبی داریم.

گوشت کیلویی ۲ دلار کجاست؟

وزیر جهادکشاورزی گفت: گوشت کیلویی ۲ دلار کجاست؟ هر کس فکر می‌کند گوشت دو دلاری وجود دارد برود وارد کند و اینجا کیلویی ۳۵ هزار تومان بفروشد، محدودیتی وجود ندارد.

حجتی با بیان اینکه امروز مسئول تولید گوشت هستم و نه تامین آن، افزود: گوشت کیلویی ۲ دلار کجاست؟ در استرالیا قیمت گوشت ۷.۵ دلار و در مغولستان ۵ دلار است.

وی تصریح کرد: یک حرف‌هایی در کشور زده می‌شود و یک سایت به تریبون یک نفر تبدیل می‌شود و قضاوت‌هایی شکل می‌گیرد. هر کس فکر می‌کند گوشت دو دلاری وجود دارد برود وارد کند و اینجا کیلویی ۳۵ هزار تومان بفروشد، محدودیتی وجود ندارد.

وزیر کشاورزی در بخشی دیگر از سخنانش خطاب به فعالان اقتصادی اظهار کرد: طرفدار صادرات هندوانه نیستیم و افزود: رقم ۴۰۰ لیتر مصرف آب برای کشت هندوانه غلط است و این مصرف به ۴۰ لیتر کاهش یافته است.

وزیر جهاذ کشاورزی پیرامون کشت گندم گفت: سیاست دولت این است که نان با قیمت ارزان در اختیار مردم قرار بگیرد، اما از آنجا که ما به التفاوت ارز دولتی و آزاد را دولت باید تامین کند، دولت همواره با کمبود منابع روبروست و فشار آن به تولیدکننده وارد می‌شود.

این مقام مسئول درباره نهاده‌های دامی اضافه کرد: کنجاله با قیمت هرکیلو گرم ۲ هزار و ۴۳۰ تومان وارد کشور شد، چه کسی آن را ۴۷۰۰ یا پنج هزار تومان فروخت، این فاصله دو برابری از واردکننده اصلی تا مرغدار منطقی نیست.

به گفته وی، وقتی مرغ شب عید به ۱۷ هزار تومان برسد، مرغدار هم افزایش قیمتش را به گردن افزایش قیمت کنجاله می‌انداخت، در حالیکه تمام کنجاله را با این قیمت تهیه نکرده بود.

وزیر کشاورزی همچنین درباره باقی مانده سموم افزود: سم و کود وضعیت لجام گسیخته‌ای داشتیم و ۶ سال است که آن را ساماندهی می‌کنیم. هر چیزی را تحت عنوان کود توزیع می‌کردند و مدیریتی بر آن وجود نداشت.

امتناع استان‌های غربی و شمال غربی از فروش گندم به دولت

حجتی در ادامه در خصوص موضوع واردات گندم به کشور و گلایه یکی از اعضای اتاق بازرگانی نسبت به عدم اطلاع‌رسانی شفاف نسبت به این موضوع گفت: متاسفانه ما علی‌رغم آنکه در سال جاری تولید گندم‌مان افزایش داشت به دلایلی نتوانستیم گندم را حتی به میزان سال قبل‌تر که با خشکسالی هم مواجه بودیم خریداری کنیم.

وزیر جهادکشاورزی افزود: من نمی‌خواهم این موضوع را خیلی باز کنم، ولی یکی از دلایل اصلی آن، این بود که کشاورزان در برخی استان‌ها، گندم‌های تولیدی‌شان را به ما نفروختند و حتی میزان خرید ما به اندازه کشت آبی آن‌ها هم نبود که این موضوع در استان‌های غربی و شمال‌غربی بیش از سایر استان‌ها بود.

وی ادامه داد: زمانی که قیمت خرید جو در کشورمان حدود ۱۸۰۰ تومان است و قیمت همین جو در آنسوی مرزها، بیش از ۳۰۰۰ تومان است، طبیعی است که مشکلاتی پیش خواهد آمد.

حجتی با اعلام خبر تصمیم دولت برای وارد کردن گندم نیز گفت: در چنین شرایطی، دولت تصمیم گرفت گندم را وارد کند که البته واردات گندم در حوزه فعالیت وزارت جهاد نیست و شرکت بازرگانی دولتی و وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی و تصمیم‌گیرنده هستند.


انتهای پیام/

تامین واردات نهاده در کشور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۱ ۳۰ مهر ۱۳۹۸
کشاورزان امسال زمین های آبی را اختصاص به کشت گوجه و دیگر محصولات صادراتی دادند و گندم نکاشتند و آقای حجتی سخته بگويد امسال خودکفایی گندم نداریم می گوید کشاورزان به دولت گندم نمی فروشند. در ضمن گوشت کیلویی کمتر از یک دلار هم داریم آقای حجتي، کشور هند.
آخرین اخبار