در این بسته دانستنی تحصیلی درباره راهکارهای کاهش اضطراب دانش آموزان در مدرسه خواهیم گفت.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از دانش آموزان در زمان حضور در مدرسه و به هنگام امتحان استرس دارند.

ساعت13/اضطراب دشمن واقعی دانش آموزان

هر تغییر محیطی برای دانش آموزان استرس و نگرانی ایجاد خواهد کرد. دانش آموزانی که کمتر وارد جامعه شده‌اند، به سختی می‌توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند حتی نمی‌توانند هنگام درس به معلم خود پاسخ دهند.

دانش‌آموزان در خانواده‌هایی که فرزندان خود را بیش از اندازه وابسته به خود تربیت می‌کنند بیشتر دچار ترس از انطباق و سازگاری با مدرسه هستند، درحالی که کودکانی که از پیش محیط‌های اجتماعی را تجربه کرده‌اند کمتر دچار چنین ترس‌هایی می‌شوند.


بیشتر بخوانید: ترفندهای طلایی برای درس خواندن در کمترین زمان


باید بدانید بزرگ‌ترین ترس کودک جدا شدن از مادر است که این موضوع از دوران نوزادی نیز وجود دارد به طوری که کودک از چهره ناشناس دوری می‌کند. ترس‌های دوران کودکی به نوعی واکنش به محیط اطراف و کمبود امنیت در آن است. اگر این ترس‌ها ادامه پیدا کند با علائمی، چون اختلال در خواب، پرخاشگری، ناخن جویدن، شب‌ ادراری، لکنت زبان، سرگیجه، درد معده، حالت تهوع همراه خواهد شد. باید توجه داشت که در صورت درمان نشدن این علائم کودک در بزرگسالی دچاراضطراب خواهد شد. فضای مدرسه باید شبیه به خانه باشد. ارتباط میان دانش آموز و معلمان باید بسیار نزدیک و دور از خشونت باشد.

ساعت13/اضطراب دشمن واقعی دانش آموزان

مدرسه قبل از اینکه پایگاهی برای یادگیری و علم آموزی باشد باید فضایی برای تغییر نگرش دانش‌آموزان نسبت به زندگی، دنیا، علم و دانش باشد. معمولا اضطراب در دختران بیشتر از پسر‌ان دیده می‌شود ازسوی دیگر این موضوع موجب نگرانی والدین نیز خواهد شد.

اگر گفته شده استرس در دختران بیشتر از پسران است، زیرا دختران دارای عواطف و وابستگی‌های بیشتری نسبت به خانواده هستند و بر این اساس احساس اضطراب جدایی از خانواده در دختر بیشتر است.

گاهی این اضطراب‌ها به قدری شدید است که کودک همواره در حال تعقیب مادر است. خوب است بدانید که فقط ۵۰ درصد هراس از مدرسه، ترس نسبت به عملکرد تحصیلی یا برخی جنبه‌های محیط مدرسه مربوط می‌شود و در موارد مربوط به بی میلی کودک به جدا شدن از مادر و خانه است.

نقش خانواده در کاهش اضطراب بسیار مهم است. والدین باید ساعاتی را در روز با فرزند خود صحبت کنند و با او از خوبی‌های مدرسه و اثرات مثبت آموزش بگویند. این کار به تدریج شوق را در فرزند ایجاد می‌کند. برای کودک داستان‌هایی از زندگی خود و دیگران تعریف کنند و او را متقاعد کنند ترس از مدرسه بی‌معنی است. اگر مادر فرزندش را در دوران مدرسه همراهی کند می‌تواند در کاهش اضطراب او تأثیر گذار باشد.

انتهای پیام/

اضطراب دشمن واقعی دانش آموزان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار