رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی، گفت: حدود ۸ تا ۱۰ درصد جمعیت سالمندان در معرض ابتلا به آلزایمر هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی، گفت: حدود ۸ تا ۱۰ درصد جمعیت سالمندان در معرض ابتلا به آلزایمر هستند.

۸ تا ۱۰ درصد سالمندان در معرض ابتلا به آلزایمر هستند//گلی

احمد دلبری، افزود: با نگاه به روند رو به رشد جمعیت سالمندان در کشور، متوجه می‌شویم که زیرساخت‌های لازم برای رویارویی با این رشد جمعیتی را در کشور نداریم.

وی ادامه داد: هم اکنون بغیر از مراکز شبانه روزی و نگهداری، کار دیگری نکردیم و در مقابل، دنیا فرصت برنامه ریزی برای رشد جمعیت سالمندان را داشته است، اما با توجه به پیش بینی انجام شده در سال ۱۴۰۰، ۱۴ الی ۱۵ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند.

دلبری با اشاره به عزم جدی همه نظام بهداشت و درمان در بسیج ملی کنترل موالید و کاهش مرگ و میر کودکان و مادران در سال‌های گذشته، گفت: باید در جهت فراهم کردن امکانات برای جمعیت آینده سالمندان نیز همین عزم جدی وجود داشته باشد.

وی سپس به بیماری آلزایمر و شیوع آن در دوران سالمندی اشاره کرد و افزود: یکی از بیماری‌های اصلی در دوران سالمندی، بحث آلزایمر است که در دنیا و در کشور ما دغدغه خانواده‌ها شده و ورود جدی در این زمینه را می‌طلبد.

رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی، شیوع آلزایمر را بین ۸ تا ۱۰ درصد در جمعیت سالمندان ذکر کرد و افزود: با توجه به اینکه سن، ریسک فاکتور مهمی در این بیماری تلقی می‌شود، بنابراین هرچه سن بالاتر می‌رود، احتمال ابتلا را به ۳۵ الی ۴۰ درصد جمعیت سالمندان می‌رساند.

دلبری ادامه داد: هر ۲۰ سال نیز شیوع بیماری آلزایمر در دنیا دو برابر می‌شود، بنابراین طبق آخرین آمار، ۴۷ میلیون نفر مبتلا به آلزایمر هستند که در حدود ۲۰ سال آینده، این رقم به ۱۳۲ میلیون نفر خواهد رسید.

وی به کاهش چشمگیر آمار مرگ و میر ناشی از سکته قلبی و مغزی در سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۲ میلادی اشاره کرد و گفت: به رغم کاهش آمار مرگ در این سال ها، مرگ ناشی از آلزایمر ۷۰ درصد افزایش پیدا کرده است و با توجه به اینکه درمان موثری در هیچ جای دنیا وجود ندارد، باید به پیشگیری از این بیماری توجه شود چرا که ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماری آلزایمر، قابل پیشگیری است.

دلبری، طراحی و اجرای نرم افزار «پیشگیری از آلزایمر در سالمندان» را بسیار ارزشمند خواند.

منبع : مهر

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.