معاون فنی اداره کل منابع طبیعی فارس از خشیدکی ۸۹ هزار هکتار از بلوط‌های استان خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عبدالحسین یوسفی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی فارس اظهار کرد: براساس آمار‌های موجود تاکنون ۸۹ هزار هکتار از بلوط‌های فارس دچار خشکیدگی شده‌اند و شناسایی و ردیابی این درختان آسیب دیده در مناطق مختلف استان درحال پیگیری است.

او افزود: بر اساس بررسی‌ها خشکیدگی در بخشی از بلوط‌های دشت برم کازرون، کوهمره سرخی شیراز، سپیدان، فیروزآباد، مورجان فیروزآباد، ممسنی، شهرستان رستم و مرودشت مشاهده و ردیابی شده است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی تصریح کرد: این خشکیدگی‌ها در رستم در حال گسترش و وخیم‌تر از سایر مناطق است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی فارس گفت: پوشش جنگلی ناحیه زاگرس فارس ۸۴۰ هزار هکتار است که گونه شاخص آن بلوط است.
یوسفی ادامه داد: از دلایل اصلی خشکیدگی بلوط‌ها خشکسالی، تغییر کاربری‌ها در عرصه‌های جنگلی، کشت‌های زیر درخت، بیماری زغالی و انواع چوب خوار‌ها است.

او افزود: به منظور احیای جنگل‌های آسیب دیده استان فعالیت‌های اصلاحی و بهداشتی در حال انجام است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی فارس تصریح کرد: فعالیت‌هایی از قبیل تبدیل درختان آسیب دیده به زغال به منظور پیشگیری از خشکیدگی سایر بلوط‌ها، تقویت درختان بلوط موجود، احداث بند‌های کوچک آبخیزداری در عرصه‌های جنگلی به منظور کنترل آبیاری و جایگزینی کشت‌های دارویی به جای کشت‌هایی که به شرایط نامطلوب دامن می‌زند به صورت کپه کاری و غنی‌سازی جنگل‌های مربوطه با بذر و نهال انجام گرفته و همچنان ادامه دارد.

او افزود: اگر چه نتایج مطلوبی با اقدامات پیشگیرانه و اصلاحی به منظور احیای جنگل‌های بلوط استان انجام گرفته و در این باره به نتایج موثری هم دست یافته ایم، اما خشکیدگی بلوط‌های برخی مناطق از جمله رستم در حال گسترش بوده و جدی‌تر گزارش شده است.

یوسفی گفت: فعالیت‌های اصلاحی و بهداشتی در جنگل‌های بلوط فارس در حال انجام است و از آنجا که خشکسالی عامل اصلی ضعیف شدن این درختان و بروز بیماری و آفات بوده، حذف پایه‌های آلوده بیماری نیز جزو فعالیت‌های اصلی پیشگیرانه در استان است.

انتهای پیام/چ

خشک شدن بلوط های استان فارس

 

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.