به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،مهدی آرمیون رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به این که اجرای طرح آبگرمکنهای خورشیدی در استان از سال ۹۴ و در یک روستا به عنوان پایلوت انجام شد گفت: با دریافت بازخوردهای مثبت از اجرای این طرح اکنون سالانه و به صورت منظم این طرح در روستاهای استان اجرا میشود.
او افزود: روستاهایی که در حاشیه جنگلها مستقر هستند و راههای دسترسی به این آبادیها صعب العبور است و همچنین از نعمت گاز و سوخت بی بهره هستند در اولویت اجرای این طرح میباشند.
آرمیون با اشاره به این که هزینه خرید، حمل، نصب و راه اندازی این دستگاهها به عهده اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری میباشد گفت: روستائیان فقط هزینه لوله کشی از آبگرمکن به آشپزخانه و حمام را پرداخت میکنند.
او همچنین ادامه داد: پیش از اجرای این طرح اکثر خانوادههایی که در این روستاها ساکن هستند برای استفاده از آب گرم به ناچار از درختان جنگلی استفاده میکردند که این امر باعث از بین رفتن جنگلهای منطقه میشد.
رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: با راه اندازی آبگرمکن خورشیدی در روستاهای حاشیه جنگل ها، درختان نفس راحتی میکشند و اهالی نیز دیگر برای تهیه هیزم و چوب به زحمت و مشقت نمیافتند.
آرمیون با بیان این که این طرح در ۱۲ روستا اجرا شده است گفت: تا کنون ۲۹۴ آبگرمکن در این روستاها نصب شده است.
او با اشاره به این که یکی از اهداف این اداره کل حفاظت و حمایت از عرصههای طبیعی است، نصب آبگرمکنهای خورشیدی را نیز یکی از گامهای موثر برای رسین به این هدف برشمرد.
رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همچنین گفت: طی سال جاری نیز از محل صندوق توسعه ملی آبگرمکنهای خورشیدی تهیه و در روستاهای شناسایی شده نصب و راه اندازی خواهد شد.
انتهای پیام /ن
آبگرمکن خورشیدی ناجی جان جنگل ها شده است