به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اواخر شهریور ۹۷، حدود یک ماه تا برگزاری راهپیمایی باشکوه اربعین حسینی زمان باقی مانده بود؛ آن اربعین نخستین اربعینِ پس از اضمحلال کامل داعش بود؛ از طرفی دیگر، در آن مقطع به تازگی انتخابات پارلمانی در عراق برگزار و هنوز دولت جدید در این کشور روی کار نیامده بود.
در آن سال، همه شرایط برای برگزاری مانور اقتدار مسلمانان و محور مقاومت در راهپیمایی اربعین فراهم بود که ناگهان خبر اغتشاش و آشوب در استان بصره عراق مخابره شد؛ ریشه این اغتشاش جایی نبود جزء یک سفارتخانه عریض و طویل در منطقه سبز بغداد، سفارتی که این پلاکارد بر سر در ورودی آن نصب شده بود: Embassy of the United States of America (سفارت ایالات متحده آمریکا).
آمریکاییها از آشوبافکنی در بصره دو هدف عمده را دنبال میکردند: نخست، به بنبست کشاندن روند سیاسی در عراق و جلوگیری از تشکیل یک دولت مستقل در این کشور و دوم، ایجاد اخلال و اختلال در برپایی راهپیمایی اربعین که به نوعی مانور اقتدار محور مقاومت ضدآمریکایی و ضدصهیونیستی است.
تهدید آمریکا در آستانه اربعین ۹۷، بصره را به آتش میکشیم
«حسن سالم» نماینده جنبش عصائب اهلالحق در پارلمان عراق در همان مقطع شهریور ۹۷، بعد از اتفاقات بصره طی بیانیهای فاش کرد که «فرستاده رئیسجمهور آمریکا در عراق، تهدید کرده بود که در صورت عدم تشکیل دولت مطلوب واشنگتن، بصره را به آتش میکشد».
«عدی عواد» دیگر نماینده پارلمان عراق نیز در واکنش به حوادث بصره گفت که «برخی از اغتشاشگران در بصره از خارج از این استان آمدهاند و ما سندهایی در اختیار داریم که ارتباط برخی از آنها با کنسولگری آمریکا را ثابت میکند».
یکسال از آن ماجرا گذشت؛ توطئه آمریکاییها به نتیجه نرسید؛ هم ناآرامیهای مصنوعی بصره فروکش کرد؛ هم در عراق یک دولت مستقل تشکیل شد و هم راهپیمایی اربعین ۹۷ با شکوهی مثال زدنی و حضور بیش از ۲۰ میلیون زائر از سراسر جهان در کربلای معلی برگزار شد.
آمریکاییها که از اربعین ۹۷ سیلی خورده بودند و با چشمانی غضبآلود در حال مشاهده تحکیم بیش از پیش محور مقاومت و گسترش جغرافیای مقاومت بودند؛ نقشههای توطئهآمیز خود را برای اربعین ۹۸ نگه داشتند؛ با این تفاوت که در روزها و ماههای منتهی به اربعین ۹۸ سلسله اتفاقات دیگری نیز در راستای تحکیم و اقتدار بیش از پیش محور مقاومت نیز به وقوع پیوست؛ سلسله اتفاقاتی که سرآمد آنها حماسهسازیهای انصارالله یمن علیه رژیم متجاوز سعودی و هدف قرار دادن تاسیسات نفتی آرامکو در «بقیق» و «خریص» بود؛ اتفاقی که در تاریخ ۲۳ شهریور ۹۸ رخ داد و موجب توقف تولید ۵ میلیون ۷۰۰ هزار بشکه نفت سعودی در روز شد؛ بنابراین علاوه بر آمریکاییها، عناصر توطئهگر دیگری نیز به نام سعودیها برای ایجاد اخلال در برپایی راهپیمایی اربعین ۹۸ وارد گود شدند.
مانور اقتدار اربعین؛ خار چشم محور وهابی - آمریکایی - صهیونیستی
حسن هانیزاده کارشناس مسائل منطقهای در همین رابطه به خبرنگار میزان، گفت: تلقی سردمداران آمریکا و رژیمهای صهیونیستی و سعودی این است که استمرار راهپیمایی باشکوه اربعین با مختصات و شعارهای راهبردی که این راهپیمایی دارد، برای محور وهابی - آمریکایی - صهیونیستی بسیار خطرناک است، لذا آنها به هر اقدامی دست میزنند تا هر چه میتوانند از عظمت و شکوه مراسم اربعین که به نوعی قدرتنمایی جبهه مقاومت است، بکاهند.
وی بیان داشت: مثلث آمریکا، رژیم صهیونیستی و سعودی از مدتها قبل برنامهریزی دقیقی را برای تحتالشعاع قراردادن راهپیمایی اربعین صورت دادند؛ بر همین مبنا، این مثلث و عوامل آن با سوء استفاده از مطالبات بحق جوانان عراقی به ایجاد و گسترش آشوبها در عراق مبادرت ورزیدند و با طرح ریزی شعارهای انحرافی علیه بسیج مردمی و مرجعیت عراق، تلاش کردند تظاهرات را رادیکالیزه کنند.
از منظر طراحان مستقر در اتاق توطئه آمریکایی-سعودی راه اخلال در مانور اربعینی اقتدار محور مقاومت، به آشوب کشاندن شهرهای مختلف عراق است؛ لذا این بار با یک گستره وسیعتر از سال گذشته، به طراحی توطئه آشوب پرداختند و به ایجاد اغتشاش در یک استان بسنده نکردند بلکه ناآرامیها را به استانهایی نظیر بغداد و نجف نیز تسری دادند.
اتاق توطئه آمریکایی-سعودی برای ایجاد ناآرامی مصنوعی در عراق از تفالههای رژیم بعث عراق از جمله «رغد» دختر صدام معدوم نیز کمک گرفت.
نقش بازماندههای رژیم بعث و جریانات لائیک سفارتخانهای در آشوبهای اخیر عراق
در همین رابطه، هانیزاده به خبرنگار میزان گفت: در اتفاقات اخیر عراق، بازماندههای رژیم بعث نیز به کمک مثلث آمریکا، رژیم صهیونیستی و سعودی شتافتند تا با به آشوب کشاندن اعتراضات مردمی، انتقام خود را از نظم سیاسی فعلی عراق بگیرند.
این کارشناس مسائل منطقهای خاطرنشان کرد: شرایط عادی در عراق در حال تثبیت شدن است و دولت عراق تحقیقات خود را برای یافتن سرنخهای اغتشاشات اخیر آغاز کرده و در این میان علاوه بر عناصر وابسته به حزب منحله بعث، ردپای برخی جریانات لائیک از جمله شیعهنماهایی که از آنها با عنوان شیعه سفارتخانهای یاد میشود، مشهود است.
شعارهای تجویز شده از اتاق توطئه آمریکایی-سعودی
آشوبگران اجیر شده توسط اتاق توطئه آمریکایی-سعودی در ظاهر خواستار بهبود امور معیشتی مردم عراق هستند، اما نیمنگاهی به اقدامات و شعارهای آنها، پشت پرده ماجرا را عیان میکند؛ شعارهایی تجویز شده از همان اتاق توطئه آمریکایی-سعودی در عنادورزی با محور مقاومت و حشدالشعبی عراق، ارتقای روابط تهران و بغداد و برپایی راهپیمایی باشکوه اربعین.
البته همانطور که در اعلامیه دولت عراق و شخصیتهای دینی و سیاسی این کشور درج شده باید صف این آشوبگران اجیر شده توسط اتاق توطئه آمریکایی-سعودی را از معترضان عراقی جدا کرد. اکثر این معترضان، دلباخته فرهنگ و شعائر عاشورایی هستند و قدردان سلحشوری حشدالشعبی در سرکوب داعشیهای وحشیِ متعرضِ به جان و مال و ناموسشان.
لشکر توئیتری سعودی برای آشوبافکنی در عراق!
در آشوبهای اخیر عراق، نقش اکانتهای فیک توئیتری چشمگیر است؛ اکانتهایی جعلی که هشتگ اغتشاش در عراق را ترند میکنند و جالب آنکه آنطور که تارنمای راهبرد معاصر گزارش داده طبق بررسی انجام شده، ۵۸ هزار عدد از این اکانتها از سوی کاربرانی سعودی بارگذاری میشود. علاوه بر جولان کاربران فیک سعودی در توئیتر برای ملتهب کردن اوضاع عراق، شبکههای آمریکایی – سعودی نظیر «الحره» و «العربیه» نیز به شدت فعال شدهاند و شایعات فراوانی را در خصوص وضعیت امنیتی و سیاسی عراق با هدف تحریک معترضان منتشر میکنند.
انتقام از نخستوزیری که زیر بار فشارهای آمریکا نمیرود.
اما یکی دیگر از اهداف طراحان آمریکایی آشوب در عراق را باید انتقامگیری از دولت «عادل عبدالمهدی» دانست؛ نخستوزیری که اقدامات بارزی را خلاف خواست و تمایل واشنگتن انجام داد؛ اولاً حاضر به مشارکت در تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران نشد؛ ثانیاً نه تنها اقدام به انحلال حشدالشعبی نکرد بلکه با ادغام آن در ارتش عراق، سبب ارتقاء جایگاه بسیج مردمی این کشور شد و ثالثاً در یکی از آخرین اقدامات خود، فرمان بازگشایی گذرگاه استراتژیک «قائم - البوکمال» در مرز با سوریه را صادر کرد. اقدامی که پیوستگی جغرافیایی و مانور ترانزیتی سه کشور اثرگذار محور مقاومت یعنی ایران و عراق و سوریه را تثبیت و تسریع میکند.
هانیزاده در همین رابطه به خبرنگار میزان، گفت: یکی دیگر از اهداف اصلی طراحان پروژه به آشوب کشاندن عراق، ناکارآمد جلوه دادن دولت «عادل عبدالمهدی» است چرا که نخستوزیر عراق یک شیعه اصولگراست که زیربار فشارهای آمریکا برای کاهش روابط با تهران و اقدام علیه حشدالشعبی نمیرود؛ لذا آمریکا با صحنه گردانی اغتشاشات در عراق به دنبال سرنگونی دولت عبدالمهدی است.
پیوند استراتژیک جغرافیای مقاومت، خار چشم آمریکا و سعودی.
اما اخلال در مانور اربعینی اقتدار محور مقاومت را باید هدف کوتاه مدت اتاق توطئه آمریکایی-سعودی دانست؛ هدف بلندمدت آنها ضربه زدن به پیوند استراتژیک جغرافیای مقاومت از تهران تا کرانه مدیترانه و ساحل دریای سرخ و باب المندب است. آمریکاییها که زمانی از درد زایمان خاورمیانه نوین (اظهارات کاندولیزا رایس در لبنان) سخن میگفتند این روزها از مشاهده پیشرویها و فتوحات محور مقاومت در ایران و سوریه و عراق و لبنان و گسترده شدن عمق راهبردی مادر مقاومت یعنی ایران، به ستوه آمدهاند و برای قطع کردن رشته این عمق راهبردی و این فتوحات، به هر ریسمان پوسیدهای حتی تفالههای بعثی و داعشی و وهابی در عراق و سوریه و لبنان یا تهماندههای سلطنت مضمحل شده در ایران چنگ میزنند.
افشای توطئه سعودی-آمریکایی برای ناآرام کردن تهران، بغداد و بیروت
روزنامه الاخبار لبنان اخیرا با انتشار اسنادی، طرح پیشنهادی عربستان سعودی به دولت ترامپ برای ناآرام کردن تهران، بغداد و بیروت را افشاء کرده است. هسته اصلی این طرح به راه انداختن جنگ روانی علیه کشورهای محور مقاومت است؛ کلید شروع این طرح شوم علیه ایران زده شد و اتاق توطئه آمریکایی-سعودی در دی ماه ۹۶ با اسم رمز «معیشت» (سوءاستفاده و تحریف مطالبات به حق مردم) با هدف آشوبافکنی و اغتشاشگری در مرحله اول و تسلیح افراد مزدور و دستنشانده برای کشتار مردم در مرحله دوم، دست به طراحی توطئه علیه سرسلسله محور مقاومت یعنی ایران اسلامی زد.
اتاق توطئه آمریکایی-سعودی در همان مقطع دیماه ۹۶، ستاد عملیات روانی ویژهای با بازوان شبه رسانهای متعددی را نیز برای پمپاژ اخبار جعلی و ایجاد فضای یأس و ناامیدی در بین مردم ایران و همچنین انتشار مطالب تحریککننده با هدف اغتشاشآفرینی، ایجاد کرد.
نسخه آشوبافکنی اتاق توطئه آمریکایی-سعودی برای ثباتزدایی از داخل ایران در دی ماه ۹۶ به مفتضحانهترین شکل ممکن شکست خورد و در تابستان ۹۷ نیز توطئه «تابستان داغ» آنها اصلا شکل نگرفت و در نطفه خفه شد؛ لذا سعودیها و آمریکاییها که از بیثباتسازی ایران اسلامی بعنوان مادر جریان مقاومت سرخورده شده بودند، تلاش و تمرکز خود را طی دو سال اخیر بر روی آشوبافکنی در محورهای مقاومت از جمله عراق گذاشتند؛ بنابراین ناآرامیهای مصنوعی چند روز اخیر در عراق که سال گذشته نیز عینا در آستانه اربعین حسینی در بصره شکل گرفت، ناشی از همان پروژه کلان اتاق توطئه آمریکایی-سعودی است؛ پروژهای که سال به سال آب میرود و از هدف غایی برانداختن نظام مقتدر ایران به عنوان سرسلسله و مادر جریان مقاومت به ایجاد ناآرامیهای مصنوعی در چند شهر عراق برای تحتالشعاع قرار دادن مانور اربعینی اقتدار محور مقاومت، نزول کرده است!
منبع: میزان
انتهای پیام/