برای بهره بردن بهتر از حال و هوای سفر اربعین حسینی باید در طول مسیر نکات ویژه‌ای را رعایت کرد. مواردی که با توجه کردن به آن‌ها لذت سفر ماندگارتر خواهد شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  این روز‌ها خیلی از مردم در تلاش و تکاپو هستند تا هرجور شده خود را به کربلا برسانند. در این فرصت بر آن شده‌ایم تا برای کسانی که امسال عازم این سفر معنوی هستند، نکاتی را یادآور شویم.

توصیه‌های کاربردی برای مسافران کربلا

مقدمات سفر

امسال زائران می‌توانند از ۱۹ شهریورماه (دهم محرم الحرام) تا هفتم آبان (۳۰ صفر ۱۴۴۱) بدون نیاز به روادید، تنها به شرط ثبت‌نام در سامانه سماح به آدرس https://samah.haj.ir، رسید اینترنتی و کارت زائری را دریافت و آن را در طول سفر همراه داشته باشند، در غیر این صورت از خروج متقاضیان از مرز جلوگیری خواهد شد.

امسال سازمان وظیفه عمومی ناجا جهت تسهیل در رفتن دانشجویان به کربلای معلی برای مشمولان طرح ویژه‌ای قائل شده است. سال گذشته دانشجویان برای حضور در مراسم اربعین حسینی، وثیقه پرداخت می‌کردند که امسال نیاز به پرداخت وثیقه نیست و همه مشمولان می‌توانند درخواست خود را از طریق درگاه خدمات الکترونیک انتظامی epolice.ir ثبت و در این حماسه بزرگ شرکت کنند. آن دسته از دانشجویانی که غیبت دارند، اگر معافیت تحصیلی گرفته باشند هیچ مشکلی برای اربعین ندارند.

اگر قصد دارید زمینی به کربلا بروید، بدانید امسال مرز خسروی، نزدیک‌ترین نقطه کشور به بغداد، کربلا، کاظمین و سامرا به جمع سه مرز مهران، چزابه و شلمچه افزوده شده و آماده ارائه خدمت به زوار عتبات است.

بهترین کفش برای پیاده‌روی، کفش‌های چرمی است که تعریق را جذب کرده و پا را در برابر بسیاری از بیماری‌های قارچی و... در امان نگه می‌دارد.

لوازم مورد نیاز

- گذرنامه معتبر که حداقل شش ماه اعتبار داشته و همچنین مهر ورود و خروج در آن خورده باشد، الزامی است.
- قبل از سفر مقدار پول برای حمل و نقل و... همراه با ارزی که به شما تعلق می‌گیرد به همراه داشته باشید. در قسمت‌هایی مثل شارع العباس عمود ۱۴۱۵، شارع العباس متنزه الحسین الکبیر، میدان الطف موکب امام رضا علیه السلام، باب البغداد شارع علقمی هتل الشرق الاوسط، باب البغداد شارع میثم تمار بالاتر از پارکینگ هتل ابراج الاشراق، باب البغداد جنب درمانگاه هلال احمر، قبله الحسین کنسول‌گری ایران، باب‌الخان شارع علقمی هتل شمس الکربلا الدولی، پارک حی الحسین علیه السلام، شارع قبله العباس هتل آفاق کربلا و شارع علقمی هتل فجرالبدیع خودپرداز بانک‌های ایرانی مستقر بوده و مردم می‌توانند با هر نوع کارت بانک متصل به شتاب، دینار عراقی دریافت کنند.
- برای مکالمه در عراق سعی کنید از سیم‌کارت‌های عراقی استفاده کنید.

از فرصت‌ها استفاده کنید

- مسیر پیاده‌روی فرصت مناسبی برای زیارت عاشورای صد لعن و صد سلام، صلوات و سایر اذکار است؛ بنابراین توصیه می‌شود ذکرشمار یا تسبیح در کیف دم‌دستی خود داشته باشید.
- برای استفاده بهینه از زمان‌هایی که در ورود و خروج از مرز خواهید داشت، همراه داشتن یک کتاب کوچک و سبک یا ترجیحاً نرم افزار‌های تلفن همراه برای مطالعه می‌تواند مفید باشد.

همراه داشتن شارژر، پاوربانک و سیم سیار بلند شما را از شلوغی پریز‌های برق نجات می‌دهند. با داشتن سیم سیار، می‌توانید موبایل و پاوربانک در حال شارژ را کنار خودتان نگه دارید

سبک و راحت سفر کنید

- یک کوله مناسبو کیف کمری برداشته و لوازم کوچک و کم جایی که ممکن است نیاز پیدا کنید را در آن قرار دهید.
- حدالامکان از شلوار و یا لباس‌هایی از جنس لی و پلاستیکی استفاده نکنید.
- یک لباس گرم و سبک، چند جوراب پشمی و معمولی، دستکش و کلاه به همراه داشته باشید.
- داشتن یک چتر کوچک برای حفاظت از باران‌های تند احتمالی می‌تواند مفید باشد.
- برای اینکه کوله‌تان سبک‌تر باشد، به جای حوله‌های سنگین و جاگیر از پارچه‌های بزرگ، نخی و سبک استفاده کنید.
- برای خواندن دعا و زیارات می‌توانید برنامه مفاتیح و قرآن را در گوشی موبایلتان ریخته و از همان طریق بخوانید تا کیفتان سنگین نشود.

ویژگی‌های یک کوله‌پشتی مناسب

- وزن کوله‌پشتی و وسایل آن برای حمل باید متناسب با وزن بدن هر فرد باشد. هر فرد بسته به سلامت خود می‌تواند حداکثر یک هفتم وزن بدن خود کوله پشتی حمل کند.
- بند‌های کوله‌پشتی باید پددوزی‌شده و تقریباً بین ۲ تا ۴ سانتی‌متر عرض داشته باشد.
- کوله پشتی نباید به هیچ عنوان روی کمر فرد قرار گیرد.
- کوله پشتی مناسب دارای بند شکمی است که وزن کوله را در تمامی بدن توزیع و روی ستون فقرات آسیبی ایجاد نکند.

درصورتی که داروی خاصی مصرف می‌کنید، آن‌ها را برای ۱۰ روز حتی بیشتر به همراه داشته باشید

کفش مناسب داشته باشید

با توجه به اینکه قرار است ساعات زیادی را راه بروید، نبود کفش مناسب موجب آزردگی و تاول پا می‌شود؛ بنابراین در انتخاب کفش مناسب به این موارد توجه کنید:
- کفش باید کاملاً راحت باشد، طوری که در طول سه روز، روزی ۷ تا ۸ ساعت پیاده‌روی، کوچک‌ترین فشار یا ناراحتی را تحمل نکنید.
- قبل از سفر کفش مورد نظر خود را بپوشید و ۵ دقیقه با آن‌ها پیاده‌روی کنید. در طی این مدت کاملا بر روی انگشتان، سینه و پشت پای خود توجه کنید. اگر در این مدت فشار و ناراحتی حس نکردید، کفش شما برای پیاده‌روی مناسب است.
- داشتن کفی نرم و راحت یکی از ویژگی‌های مهم و اساسی کفش استاندارد است.
- نوک کفش نباید باریک باشد و ترجیحاً بندی بوده تا متناسب با ورم احتمالی پا در طول پیاده‌روی تنظیم شود.
- بهترین کفش برای پیاده‌روی، کفش‌های چرمی است که تعریق را جذب کرده و پا را در برابر بسیاری از بیماری‌های قارچی و... در امان نگه می‌دارد.
- اگر کفش راحتی نداشته و نمی‌توانید تهیه کنید، صندل‌های طبی می‌توانند جایگزین‌های مناسبی باشند.

این وسایل را همراه داشته باشید

- مسواک مسافرتی کوچک، خمیردندان‌های کوچک، پد روزانه، دستمال مرطوب، دستمال الکلی، دستمال آنتی باکتریال، صابون کاغذی، دستمال کاغذی جیبی، چند عدد دستکش یک بار مصرف و نایلون فریزر.
- چند عدد چسب زخم. دارو سرماخوردگی، باند و پماد سوختگی مثل پماد زینک اکساید و یا پودر بچه برای سوختگی کشاله ران.
- پتوی نازک، عینک و کلاه مناسب آفتاب و کرم ضد آفتاب.
- شارژر، پاوربانک و سیم سیار بلند؛ این وسایل شما را از شلوغی پریز‌های برق نجات می‌دهند. با داشتن سیم سیار، می‌توانید موبایل و پاوربانک در حال شارژ را کنار خودتان نگه دارید.
- در صورتی که داروی خاصی مصرف می‌کنید، آن‌ها را برای ۱۰ روز حتی بیشتر به همراه داشته باشید.
- چند قرص تقویتی همراه داشته باشید.
- در مسیر‌های پیاده‌رو‌ی اربعین غذا و خوراکی به اندازه کافی وجود دارد، اما همراه داشتن خوراکی‌های مقوی و سبک مثل مغزها، کشمش، میوه‌های خشک، نخودچی و شکلات تلخ خالی از لطف نیست.

وزن کوله‌پشتی و وسایل آن برای حمل باید متناسب با وزن بدن هر فرد باشد. هر فرد بسته به سلامت خود می‌تواند حداکثر یک هفتم وزن بدن خود کوله پشتی حمل کند

- همراه داشتن یک کیسه خواب هم ضرر ندارد.
- یک مُهر و دو یا سه چفیه؛ زیرا چفیه کار‌های مختلفی انجام می‌دهد و می‌توان به عنوان حوله، زیرانداز و دستمال از آن استفاده کرد.

نکات بهداشتی

- اگر پایتان تاول زد، از دستکاری کردن آن خودداری و با بتادین یا الکل آن را ضدعفونی کنید.
- اگر می‌خواهید حمام کنید، این کار را در ساعات میانی روز انجام دهید. چرا که در ساعات دیگر هوا سرد بوده و احتمال سرماخوردن زیاد است.
- بعد از دو ساعت راه‌رفتن، نیم ساعت استراحت کنید.
- قرص متاکارمابول را برای زمانی که دچار گرفتگی عضلانی می‌شوید، همراه داشته باشید.
- تا حد امکان از خوردن غذا‌های گرم داخل ظروف پلاستیکی خودداری کنید.
- غذا‌های کنسرو شده را حتما قبل از مصرف ۲۰ دقیقه بجوشانید.
- برای جلوگیری از ورود گرد و خاک به مجرای تنفس ماسک‌های مناسب و فیلتردار همراه داشته باشید.
- برای جلوگیری از مشکلات روده قبل و بعد از غذا مقداری نمک بخورید.
- توصیه می‌کنیم یک لیوان، قاشق و چنگال شخصی همراه داشته باشید.
- مقداری نعنا، پونه، آویشن و نبات همراه داشته باشید تا در صورت وجود مشکلات روده، هضم شدید و دل درد، مقداری از آن‌ها را در آب جوش ریخته و پس از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه مصرف کنید.
- نوشیدنی مخلوط عسل و لیموترش، آویشن و زنجبیل برای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی و گلو بسیار مفید خواهد بود.
- در صورت تعرق زیاد و از دست دادن آب بدن، به مقدار کافی آب بنوشید.

نکات امنیتی

- رَم و حافظه‌ی گوشی خود را قبل از سفر خالی کنید.
- مدارکی مثل گذرنامه، کپی شناسنامه، کارت ملی و چند قطعه عکس، برای زمانی که گذرنامه مفقود می‌شود را در کیف کوچکی قرار داده و آن را به گردنتان آویزان کنید.

مقداری نعنا، پونه، آویشن و نبات همراه داشته باشید تا در صورت وجود مشکلات روده، هضم شدید و دل درد، مقداری از آن‌ها را در آب جوش ریخته و پس از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه مصرف کنید

- قبل از سفر، نام و نام خانوادگی، شهر و شماره تلفن (و اگر دچار بیماری خاصی هستید، نام بیماری را) روی گذرنامه، تلفن همراه، کوله پشتی و کیف مدارکتان بنویسید.
- از همراه داشتن طلا و جواهر و اشیاء گرانبها خودداری کنند.
- از صفحه‌ی اول گذرنامه کارت پایان‌خدمت، کارت ملی و دفترچه بیمه با موبایلتان عکس بگیرید تا اگر مشکلی برای مدارکتان پیش آمد، به شما کمک کند.
- به دلیل ازدحام جمعیت در عمود‌های با شماره رُند، برای استراحت و قرار با همراهانتان، ستون‌هایی که ارقام آن‌ها رُند است را انتخاب نکرده و از عمود‌های دیگر استفاده کنید.
- توجه داشته باشید هنگام ورود به کشور عراق مهر ورود به کشور در گذرنامه شما درج گردد. تا در برگشت دچار مشکل نشوید.

اگر پیاده روی برایتان سخت شد

به هر دلیلی نتوانستید به پیاده‌روی ادامه دهید، نگران نباشید. شما در هر جای مسیر می‌توانید سوار ماشین‌های گذری شده و با پرداخت هزینه، خود را به کربلا برسانید. توصیه ما این است که اگر پیش‌بینی می‌کنید که در مدت زمانی که برای پیاده‌روی برنامه‌ریزی کرده‌اید نمی‌توانید خودتان را به کربلا برسانید، در ابتدای مسیر تا جایی که لازم می‌دانید ماشین سوار شوید چرا که حدود ۱۰ کیلومتری کربلا ترافیک ماشین‌ها بسیار سنگین می‌شوند.

زمان مناسب انتخاب کنید

سعی کنید ساعت پیاده‌روی خود را در ساعات نیمه شب تا قبل از اقامه نماز ظهر انتخاب کرده و زمانی که هوا گرم است را در موکب‌ها استراحت کنید.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضا حیدری سیستانی
۱۹:۴۶ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
با سلام.سه سال مسافر بودم اما امسال.... ولی یک خواهش دارم هر عزیزی که توفیق داشت برای همه دعا کند و یادی از این حقیر گناه کار داشته باشد .خدا نگهدارتان