به گزارش
گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد در جلسه انعقاد تفاهمنامه همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی و سازمان اوقاف و امور خیریه که صبح امروز در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری برگزار شد، گفت: در این شرایط که دشمن، نهایت دشمنی خود را در جبهه جنگ اقتصادی انجام داده، امضای این تفاهمنامه اتفاق مهمی است که صورت گرفت.
طهرانچی تصریح کرد: کشور ما دارای فرهنگ عمیق در زمینه کسب و کار و فرهنگ اجتماعی است و مردم ما سابقه چندهزار ساله در این خصوص دارند. سنت وقف یکی از فرهنگهاست که چندصد سال است از آن به خوبی نگهداری شده و موقوفات به طور مشخص در کشور کارکرد خود را دارد.
او ادامه داد: درست است که مفاهیمی همچون پارکهای علم و فناوری، صندوقهای حامی و... از غرب آمده، اما بازارهای ایران از لحاظ تاریخی سابقه چندصدساله دارند و در هر یک از شهرها بازارها براساس زیست بوم و فرهنگ آن منطقه وجود دارد.
آموزش عالی و علم و فناوری به کمک کشور نمیآید
طهرانچی بیان کرد: معتقدیم آموزش عالی و علم و فناوری به کمک کشور نمیآید، مگر اینکه ابتدا بومیسازی شود و مبتنی بر نیاز جامعه باشد.
او ادامه داد: دانشگاه آزاد با این نگاه، رویکردهای جدیدی را تعریف و آغاز کرده است. برای مثال محققان دانشگاه آزاد در واحد خوراسگان ۷ سال تلاش کردند و جهاد مستمر علمی انجام دادند که نتیجه آن امنیت غذایی است.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد با تأکید بر لزوم توجه به امنیت غذایی، تصریح کرد: امضای این تفاهمنامه و توجه به تولید بذر و امنیت غذایی در کشور، یک حرکت استقلالی و مولد است که در کنار آن، علاوه بر تأمین امنیت غذایی، صدها شغل نیز ایجاد خواهد شد.
او با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد به دنبال کارآمدسازی جریان علم و فناوری است، با اشاره به رویکرد جدید صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: ادبیاتی که در دوره جدید در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری ایجاد شده، ادبیات نو و خوبی است.
طهرانچی یادآوری کرد: این تفاهمنامه سهجانبه که امروز امضا شد، حامل این پیام است که ما برای استقلال، امنیت غذایی کشور، نهاد علم و فناوری، نهاد حمایتی و نهاد مردمی را کنار یکدیگر قرار دادیم تا یک زیست بوم جدید بسازیم تا بتواند ثمرات خوب و قابل اتکایی در سالهای آینده برای کشور داشته باشد.
او افزود: دانشگاه آزاد، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری و سازمان اوقات و امور خیریه با امضای این تفاهمنامه، طرح جدیدی را برای بومیسازی، پیشرفت و امنیت غذایی رقم میزنند. دانشگاه آزاد آمادگی دارد به عنوان دانشگاهی مولد، دانش فنی تولید کند تا این دانش فنی در کنار مجموعههای تولیدی قرار گیرد.
بومی کردن دستاوردهای دانشگاهی مهم است
رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به اهمیت بومی کردن دستاوردهای دانشگاهی، تأکید کرد: نکته جالب این است که آموزش عالی ما محققان را تشویق به ثبت پتنت در اروپا و آمریکا میکرد، این در حالی است که ما در زیست بوم اقتصادی غرب قرار نداریم و انجام این تحقیقات و ثبت پتنتها منفعتی برای کشور ندارد و تنها دستاورد آن، تعداد ثبت پتنت برای محققان است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: محققان در زمینه تولید بذر صیفیجات که از محوریترین بحث هاست، متناسب با نیاز کشور کار کردند که این تلاشها از سوی وزارت جهاد کشاورزی مورد تأیید قرار گرفته و بذرهای خیار، گوجهفرنگی، فلفل و گونههای دیگر مورد اقبال ۸۵ درصدی کشاورزان، جامعه و کشورهای همسایه قرار گرفته است.
طهرانچی در پایان گفت: دانشگاه آزاد با انعقاد این تفاهمنامه، تلاش دارد میزان تولید این بذرها که ۲۰ میلیون بذر در طول سال بوده را به حد نیاز کشور برساند. امیدواریم این تفاهمنامه بتواند در زمینههای اشتغال، رونق کشاورزی، خوداتکایی کشور و... ثمربخش باشد.
انتهای پیام/