به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در روزهای گذشته «پویا فیروزی»، دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و کره جنوبی در اظهار نظری عنوان کرد: نه تنها واردات قطعات لوازم خانگی از کره جنوبی به ایران انجام نمیشود، بلکه با وجود اینکه اینکه دارو جزو اقلام تحریمینیست، واردات مواد اولیه دارو از کره به ایران نیز انجام نمیشود.
وی گفته بود: به عنوان یکی از اعضای اتاق ایران و کره جنوبی، تا آنجایی که در این زمینه اطلاع دارم قطعات لوازم خانگی دو برند معروف کره جنوبی به ایران وارد نمیشود، اما ممکن است سایر برندهای کرهای از مسیر غیرمستقیم قطعات لوازم خانگی را به ایران صادر کنند.
در این زمینه، «علیرضا موسویمجد» رئیس هیات مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران گفت: بسیاری از شرکتهای تولیدکننده لوازم خانگی، دیگر کاری با کره ایها ندارند.
وی با بیان اینکه این شرکتها راه خود را پیدا کرده اند، خاطرنشانکرد: داخلیسازی قطعات و دستیابی، یکی از راههایی است که شرکتهای داخلی برای مقابله با خروج یکباره برندهای کرهای از بازار ایران در پیش گرفتهاند.
موسویمجد افزود: هرچند تحریمها مشکلاتی برای واردات و تامین قطعات ایجاد کرده، اما دلیل نمیشود که شرکتها دست از تلاش بردارند. اکنون بیشتر واحدهای صنعتی فعال در عرصه لوازم خانگی، راه داخلیسازی و افزایش عمق ساخت داخل، همچنین تولید محصولات جدید را در پیش گرفتهاند.
موسویمجد تاکید کرد: شرایط به گونهای است که تولید محصولات کنونی شرکتها و محصولات جدید با دور زدن تحریمها، استفاده از تامینکنندگان جدید مواد و قطعات و ارتقای داخلیسازی در نیمه دوم سال شتاب گرفته و با قدرت اعلام میکنیم تا پایان امسال وضعیت بسیار خوبی را در صنعت لوازم خانگی و تامین بازار شاهد خواهیم بود.
وی پیشبینی کرد که در ۶ ماهه دوم امسال با افزایش عمق ساخت داخل محصولات، شاهد بهبود شرایط تولیدکنندگان و افزایش شمارگان تولید و کاهش قیمتها باشیم.
رئیس هیات مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران خاطرنشان کرد: جنسی که اکنون در بازارها موجود است، تا شب عید پاسخگوی نیازها است و در شرایط کنونی که ماه محرم آغاز شده و رکود را در بازار شاهدیم فرصت مناسبی برای شرکتها برای ارتقای داخلیسازی است.
وی یادآور شد: شرایط سخت تحریمها، بسیاری از تولیدکنندگان را به تحرک جدی واداشته و اکنون بسیاری از قطعات از جمله دیودها، مقاومتها، خازنها و ... که مصارف عمومی دارند را به طور مستقیم یا غیرمستقیم از سایر بازارها تامین میکنند.
بررسی آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید ۳۶۵ هزار و ۳۰۰ دستگاه یخچال و فریزر از ابتدای امسال تا پایان تیرماه است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد ۱۵.۶ درصدی نشان میدهد.
در چهار ماه نخست امسال ۱۶۷ هزار و ۴۰۰ دستگاه تلویزیون توسط شرکتهای داخلی تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال افت ۲۷.۴ درصدی داشته است.
تولید ماشین لباسشویی در این مدت با افت ۸.۴ درصدی به ۱۶۸ هزار و ۱۰۰ دستگاه رسید و تولید کولر آبی نیز با رشد ۹.۷ درصدی در مقایسه با چهار ماهه نخست پارسال به ۵۰۷ هزار و ۸۰۰ دستگاه رسید.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/