حجت الاسلام و المسلمین رحمانی گفت: نام نویسی در سامانه سماح برای تمامی متقاضیان زیارت اربعین حسینی الزامی است.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین صحبت الله رحمانی مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت امروز در خصوص جزئیات ثبت نام از زائران اربعینی حسینی اظهار کرد: ستاد مرکزی اربعین حسینی در وزارت کشور قرار دارد و سازمان حج و زیارت نیز به عنوان یکی از کمیتههای این ستاد (کمیته ثبت نام) به فعالیت میپردازد.
او با اشاره به رایزنیهای صورت گرفته میان ستاد مرکزی اربعین حسینی و کشور میزبان، افزود: برای مراسم اربعین سال ۹۸ نیز با توجه به توافق به عمل آمده بین جمهوری اسلامی ایران و عراق زائران میتوانند از ۱۹ شهریور ماه (دهم محرم الحرام) لغایت هفتم آبان (۳۰ صفر ۱۴۴۱) بدون نیاز به اخذ روادید و به شرط ثبت نام در سامانه سماح همراه با گذرنامه معتبر جهت زیارت اربعین حسینی وارد عراق شوند.
مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت نام نویسی در سامانه سماح را الزامی دانست و تأکید کرد: نام نویسی در سامانه سماح برای تمامی متقاضیان زیارت اربعین حسینی الزامی است و درگاه اینترنتی برای ثبت نام در اربعین از روز اول شهریور ماه به روی کاربران بازخواهد شد.
به گفته حجت الاسلام رحمانی، متقاضیان باید در این دوره مدارک لازم اعم از گذرنامه و رسید اینترنتی ثبت نام در سامانه سماح را به همراه داشته باشند، چرا که در صورت عدم نام نویسی و طی مراحل ذکر شده از خروج آنها، جلوگیری خواهد شد.
بیشتر بخوانید: بیش از ۳ میلیون ایرانی اربعین امسال به کربلا میروند
او با بیان اینکه دوره اعزام اربعین بدون روادید است، اما باید گذرنامه در اختیار زائران باشد، گفت: مهر ورود و خروج در گذرنامه ثبت میشود.
مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت همچنین هزینه نام نویسی در سامانه سماح را رایگان دانست و گفت: فقط زائران باید در زمان ثبت نام هزینههای بیمه را که شامل حوادث و خدمات درمانی میشود، پرداخت کنند که این هزینهها به همراه هزینههای پزشکی و بهداشتی مجموعا حدود ۲۵ هزار تعیین شده است.
حجت الاسلام رحمانی تاکید کرد: لغو روادید صرفاً برای بازه زمانی مذکور (ایام اربعین حسینی) اجرایی میشود و خارج از این محدوده زمانی زائران موظف به اخذ روادید از طریق دفاتر خدمات زیارتی هستند.
او با بیان اینکه نام نویسی در سامانه سماح تا روزهای منتهی به ایام اربعین هم ادامه دارد، گفت: با توجه به اتصال سامانه سماح به سامانه نیروی انتظامی صرفاً به زایرانی که در این سامانه ثبت نام کرده باشند اجازه خروج داده خواهد شد.
مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت تصریح کرد: زائران میتوانند از طریق اینترنت خانگی یا دفاتر خدمات زیارتی سازمان حج و زیارت برای نام نویسی در سامانه سماح اقدام کنند.
او در پاسخ به این پرسش که اعزام در بازه زمانی اربعین به صورت کاروانی انجام میگیرد یا خیر، گفت: کاروانهای سازمان حج و زیارت در ایام اربعین حسینی اعزامهایی نخواهند داشت.
حجت الاسلام رحمانی با اشاره به اعزامهای ماه محرم سازمان حج و زیارت نیز گفت: اعزام کاروانهای دوره محرم تا حدود ۶ روز قبل از اربعین برقرار است و آنها نیز از فرآیند اعزامهای خاص خود برخوردار هستند و دارای ویزا و سایر امکانات متفاوت هستند که با اعزامهای ایام اربعین تفاوت دارد.
مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت در خصوص نحوه اعزامهای اربعین گفت: ستاد مرکزی اربعین دارای ۱۳ کمیته است که اعزامها به عهده کمیته حمل و نقل و زیر نظر راهداری است؛ اعزام به سه صورت زمینی، هوایی و ریلی انجام میگیرد.
او در خصوص مرزهای تردد زائران نیز اظهار کرد: مرز مهران، شلمچه و چذابه همانند گذشته برقرار است؛ مرز خسروی هم با زحمات صورت گرفته دو کشور برای اربعین بازگشایی میشود و امیدواریم بعد از اربعین هم تردد زائران از این مسیر ادامه داشته باشد.
حجت الاسلام رحمانی درباره خدمات بیمهای و درمانی به زائران اربعین گفت: زائران از ۵۰ کیلومتری مرزها بیمه میشوند و از زمان رفت تا برگشت بیمه هستند و خدمات درمانی به صورت مناسبی تدارک دیده شده است.
انتهای پیام/