به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از بهترین راهها برای سرکوب التهاب نهفته در بدن، استفاده از برخی مواد غذایی است نه دارو.
اگرچه درمانهای معمول التهاب شامل داروهای کاهش دهنده التهاب و کنترل کننده درد است، اما شاید این داروها منجر به تورم و زخم معده شده و گاهی در طولانی مدت باعث مشکلات کلیوی شود.
پس یکی از قدرتمندترین ابزار مبارزه با التهاب مزمن نه داروخانه بلکه مواد غذایی است. انتخاب مواد غذایی مناسب، شما را قادر به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها میکند و آن هم با کم کردن روند التهابی بدن:
کلم: سرشار از فیتواتویتینها و آنتی اکسیدانها است که در برابر آسیبهای سلولی از بدن محافظت میکند. کلم همچنین سرشار از اسیدهای آمینه، ویتامینهای کا، سی، آ، فیبر، منیزیم، آهن و کلسیم است. مصرف این سبزی به تقویت سلامت چشمها و استخوانها نیز کمک میکند و بهبود دهنده سیستم گوارشی است.
آناناس: حاوی آنزیمی به نام بروملین است که منجر به کاهش التهاب روده و افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن میشود. اضافه کردن آناناس به رژیم غذایی، گامی سالم برای بهبود فرایند هضم مواد غذایی است.
ماهی قزل آلا: این ماهی آبهای سرد بهترین منبع اسیدهای چرب امگا ۳ بوده و به مبارزه با التهاب، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن و بهبود سلامت روان کمک میکند. ماهی قزل آلا منبع عالی پروتئین است و ویتامینهایی مانند ویتامین دی، ویتامین ب ۳، ویتامین ب ۱۲، پتاسیم و سلنیوم را در خود جای داده است.
قارچ: خاصیت ضد میکروبی، ضد ویروسی، و ضد التهابی دارد و به بهبود سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب کمک میکند. قارچ همچنین حاوی پلی ساکاریدهای زنجیرهای به نام بتاگلوتان است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. قارچ منبع خوبی از پروتئین، فیبر، ویتامینهای گروه ب، است.
بروکلی: منبع خوبی از ویتامینهای گروه سی، کا، فولات و فیبر محسوب میشود و یک نیروگاه ضد التهابی است. بروکلی آنتی اکسیدانهایی مانند کروستین دارد و سرشار از کاروتنوئیدها نیز هست.
زغال اخته: حاوی ویتامینهای ای، آ و سی بوده و آنتی اکسیدانهای موجود در آن خاصیت ضد التهابی دارد. آنتوسیانین موجود در زغال اخته نوعی آنتی اکسیدان است.
روغن زیتون: محققان دانشگاه پنسیلوانیا نشان داده اند که یک ماده شیمیایی در روغن زیتون به نام اولئوکانتال منجر به مهار آنزیم التهابی شده و درست مانند ایبوپروفن عمل میکند. این ماده همچنین خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آلزایمر را نیز کاهش میدهد.
شکلات تیره: شکلات تیره نیز حاوی مواد شیمیایی برای کمک به مبارزه با التهاب است. مطالعات محققان ایتالیایی نشان میدهد که مصرف شکلات تیره میتواند در کاهش التهاباتی که به بیماریهای قلبی عروقی منجر میشود موثر باشد.
برنج قهوه ای: این نوع برنج به همراه دیگر غلات کامل برای مبارزه با درد ناشی از سندرم روده تحریک پذیر مفید هستند. غلات سبوس دار منبع خوبی از منیزیم است که به نظر میرسد منجر به کاهش دفعات میگرن، کمک به آرامش اعصاب، بهبود وضعیت عروق خونی و عضلات میشوند. مصرف منظم برنج قهوهای از افزایش وزن که خود عامل بروز التهاب است، پیشگیری میکند.
منبع: آوای سلامت
انتهای پیام/