به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدصادق آرامتن گفت: کارگاه تولید گچ ساسانی نیم کوب، با همان روش سنتی دوره ساسانیان، در مجاورت مجموعه میراث جهانی کاخ ساسانی سروستان احیا شده است.
او افزود: این کارگاه از دو کوره پخت گچ تشکیل شده است و تولید را به همان شکل سنتی انجام میدهد.
آرامتن بیان کرد: در این روش، سنگهای گچ داخل کوره چیده شده و به مدت ۸ الی ۱۰ ساعت با حرارت زیاد پخته میشود و پس از ۴۸ ساعت کوره کاملا سرد وسنگهای پخته شده از کوره تخلیه وروی یک سکوی سیمانی با استفاده از چکشهای چوبی کوبیده میشود.
مسئول میراث فرهنگی سروستان گفت: بعضی از سنگها که کمتر حرارت دیده اند کاملا پودر نشده و باعث به وجود آمدن دانه بندی از سنگ گچ داخل گچ میشود که به گچ نیم کوب ساسانی معروف است.
آرام تن تصریح کرد: این گچ مقاومت بالایی در مقابل فشار، رطوبت و سایش دارد و هم اینک از این گچ در مرمت اثر جهانی کاخ ساسانی سروستان استفاده میشود.
انتهای پیام/م