تعطیلی فرودگاه بین‌المللی پایتخت یمن که در سایه سکوت جامعه جهانی وارد چهارمین سال خود شده، عامل بروز فاجعه انسانی و مرگ هزاران یمنی شده است.

تعطیلی فرودگاه صنعا عامل بروز فاجعه انسانی در یمنبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی المسیره، وزارت راه و ترابری یمن با برگزاری نشستی در صنعا و با اشاره به آغاز چهارمین سال تعطیلی فرودگاه بین‌المللی صنعا، رنج و مشقت‌های غیرانسانی را که یمنی‌ها از این اقدام متحمل شده‌اند به جهانیان یادآور شد و اعلام کرد این فرودگاه در خدمت ۸۰ درصد از ملت یمن بود.

وزارت راه و ترابری یمن همچنین ناتوانی سازمان ملل متحد و سکوت بین‌المللی را در این خصوص محکوم کرد.

ابراهیم الوداعی، خبرنگار المسیره، در گزارشی از صنعا گفت: این فرودگاه بین‌المللی برای هشتاد درصد از یمنی ها، حیاتی بود، اما با تصمیم ائتلاف متجاوز و سکوت و ناتوانی جامعه بین‌المللی تعطیل شده است.

سرلشکر زکریا الشامی، وزیر راه و ترابری یمن، گفت: ”فرودگاه بین‌المللی صنعا در خدمت بیش از دو میلیون و پانصد هزار بیمار بود که برای درمان به خارج می‌رفتند. این فرودگاه هم‌اکنون فقط برای سازمان ملل است یعنی فقط هواپیما‌های سازمان ملل در آن فرود می‌آیند. در شش ماه گذشته بیش از ۸۰۰ فروند هواپیمای سازمان ملل آمد و رفت داشته‌اند و نتوانسته‌ایم حتی یک بیمار را با این هواپیما‌ها به خارج بفرستیم. “

عبد العزیز بن حبتور، نخست وزیر یمن، نیز ائتلاف متجاوز را مسئول تعطیلی فرودگاه بین‌المللی صنعا و نیز اقدامات مزدورانش در عدن دانست. او در این نشست گفت: ”زمانی که فرودگاه صنعا را تعطیل کردند نخستین هدفشان آن بود که ملت یمن را به زانو در آورند و وادار کنند تسلیم شود. همه ما این را می‌دانیم و حتی مزدوران نیز این را می‌دانند.“

خبرنگار المسیره افزود فاجعه انسانی هر سال و با ادامه تعطیلی فرودگاه تشدید می‌شود.

مازن غنم، مدیرکل حمل و نقل هوایی و سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری یمن، گفت: ”تعطیلی این فرودگاه به فاجعه انسانی بسیار بزرگی در جمهوری یمن منجر شده است. تعطیلی این فرودگاه، هزاران بیمار را از سفر به خارج برای درمان محروم کرده است. بر اساس آمار‌های وزارت بهداشت، چهل هزار بیمار به دلیل تعطیلی این فرودگاه و ناتوانی آنان برای سفر به خارج به منظور درمان، جان خود را از دست داده‌اند. شمار زیادی از بیماران به شدت به سفر درمانی نیاز دارند و حدود ۳۵۰ هزار بیمار برای درمان در خارج به شدت نیازمند سفرند و سرنوشت نامشخصی در انتظار آنهاست و روزانه ۱۵ تا ۳۰ بیمار به دلیل ممکن نبودن سفر به خارج و تمام شدن داروها، جان خود را از دست می‌دهند. “

خالد الشایف، مدیرکل فرودگاه بین‌المللی صنعا، گفت: ”هدف از فعالیتی که به این مناسبت (چهارمین سال تعطیلی فرودگاه صنعا) برگزار شده دادن این پیام به جهانیان است که ملت یمن به دلیل تعطیلی این فرودگاه به شدت آسیب دیده و پس از اقدامات مستبدانه مزدوران نیز در جلوگیری از سفر ساکنان شمال یمن از طریق فرودگاه عدن در جنوب یمن به خارج نیز بر شدت این آسیب‌ها افزوده شده است. “

خبرنگار المسیره گفت: تعطیلی فرودگاه صنعا وارد چهارمین سال خود شده، اما برای رژیم سعودی نیز هزینه بالایی داشته و فرودگاه‌های عربستان در جنوب این کشور هدف حملات رزمندگان یمنی قرار گرفته است.

صنعا می‌گوید تنها ریاض است که می‌تواند به حملات به فرودگاه‌های جنوب عربستان پایان دهد یعنی آنکه به محاصره فرودگاه صنعا پایان دهد.

انتهای پیام/

برچسب ها: عربستان ، یمن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار