یکی از تاکداران خراسان شمالی، با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که باغداران انگور در حال حاضر دارند موضوع سرقت از این باغات است، گفت: با فرا رسیدن اسفندماه و روز درخت کاری، تعدادی از افراد به باغات ورود پیدا کرده و نهال‌های تازه غرس شده را از خاک بیرون کرده و با خود می‌برند.

مروارید‌های سبزی که به یغما می‌رودبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، غوره ‌شش درصد تاکستان‌های کشور در خراسان شمالی قرار دارد، مساحت باغات انگور در این استان ۴۰ هزار است که سالانه مقدار قابل توجهی انگور در این استان تولید می‌شود.

انگور کلاهداری و کشمش جزء محصولات خاص این استان است که مقدار قابل توجهی از صادرات را به خود اختصاص می‌دهد.

اما جمع آوری خوشه‌های نرسیده انگور در این فصل از سال توسط سارقان و افراد سودجو یکی از مشکلات تاکداران است بطوریکه مقدار قابل توجهی از غوره‌های انگور بدون اجازه از باغات به منظور گرفتن آب غوره به میوه فروشی‌ها فروخته می‌شود.

اجازه فنس کشی به تاکداران برای جلوگیری از خرد شدن اراضی داده نمی‌شود

دارار یکی از تاکداران خراسان شمالی ، با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که باغداران انگور در حال حاضر دارند موضوع سرقت از این باغات است، گفت: با فرا رسیدن اسفندماه و روز درخت کاری، تعدادی از افراد به باغات ورود پیدا کرده و نهال‌های تازه غرس شده را از خاک بیرون کرده و با خود می‌برند.

وی افزود: در اردیبهشت ماه نیز شاهد هجوم تعدادی زن و مرد به باغات انگور هستیم که بدون اجازه مالک باغ اقدام به برگ درخت انگور می‌کنند.

وی ادامه داد: این افراد این برگ‌ها را برای پخت دلمه به شهر آورده و به شهروندان با قیمت‌های بالایی می‌فروشند.

دادار اظهار کرد: اگر در ماه‌های اردیبشهت و خردادماه به بازار سری بزنیم تعداد زیادی دست فروش و یا میوه فروش را مشاهده می‌کنیم که مشغول فروش برگ انگور هستند.

وی تصریح کرد: اردیبهشت ماه زمانی است که برگ‌های انگور تازه رشد کرده و افراد سودجو طوری هجوم می‌آورند که برگی بر روی درخت باقی نمی‌گذارند و این امر به خود انگور ضرر وارد می‌کند.

وی بیان کرد:، اما بدتر از همه زمانی است که انگور‌ها به مرحله غوره می‌رسند و تعدادی از افراد بدون اجازه وارد باغ‌ها می‌شوند و خوشه‌های انگور نرسیده را جمع آوری می‌کنند و برای گرفتن آب غوره به میوه فروشی‌ها می‌فروشند.

دادار تصریح کرد: سرقت در برخی از باغ‌ها به اندازه‌ای است که زحمت یک ساله باغداران به فنا می‌رود و چیزی عاید آن‌ها نمی‌شود.

وی توضیح داد: یکی از راه‌های جلوگیری از ورود افراد به باغ‌ها فنس کشی و دیوارکشی است، اما طبق قانون جدید به منظور جلوگیری از خرد شدن اراضی، اجازه این امر از سوی جهاد کشاورزی داده نمی‌شود.

زحمتی که یک باره به فنا می‌رود

افرازه یکی دیگر از باغداران خراسان شمالی است بیان کرد: در منطقه بدرانلوی بجنورد باغ انگور دارم، اما متاسفانه امسال با سرقت غوره‌های انگور باغ مواجه شدم.

وی افزود: باردهی انگور در این باغ طی امسال خوب و رضایت بخش بود، اما اگر سری به این باغ بزنید اثری از انگور نخواهید دید.

افرازه ادامه داد: افراد سودجو بیشتر اوایل صبح به باغ‌ها مراجعه می‌کنند و زحمت یک سال باغدار را به جیب می‌زنند.

وی توضیح داد: باغداران هزینه‌های زیادی را برای تولید یک کیلوگرم انگور در تاکستان‌ها انجام می‌دهند از پرداخت هزینه‌های سم برای جلوگیری از بروز آفت‌های مختلف در باغ تا پرداخت هزینه‌های کارگری از سوی دیگر، اما یک شبه می‌ببینم که قسمتی از محصول باغ که منتظر زمان برداشت آن هستیم از باغ بدون اجازه خارج شده است و دوباره باید به امید سال بعد و برداشت محصول دیگری بنشینیم.

بیشتر غوره‌های موجو در در بجنورد از سایر استان‌ها وارد می‌شود

امید فیروزه رئیس اتحادیه میوه فروشان بجنورد گفت: بیشتر انگوری که برای آب غوره استفاده می‌شود از نوع عسگری است که این نوع از انگور در خراسان شمالی کمتر دیده می‌شود.

وی افزود: در میوه فروشی‌های بجنورد بیشتر غوره‌های انگور نیز از نوع عسگری است که اکنون از شهر‌هایی همچون کاشمر وارد می‌شود و میوه فروشان از میدان میوه و تره بار خریداری می‌کنند.

فیروزه ادامه داد:، اما ممکن است شخصی به میوه فروشی مراجعه کند و بگوید که یک کیسه غوره انگور از باغ خودم است که برای فروش آورده ام و میوه فروش نیز آن را خریداری کند.

منبع : ایسنا

انتهای پیام/

 

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.