عبدالهی گفت: عرضه گسترده انواع محصولات کشاورزی در بورس کالا به تشکیل یک بازار منسجم، ایجاد شفافیت و حمایت از کشاورزان کمک می‌کند

محسن عبدالهی کارشناس اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار   بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به اهمیت ورود محصولات مختلف به بورس کالا اشاره کرد و اظهار کرد: زمانی که قیمت یک محصول از جمله کالا‌های کشاورزی در بورس کالا کشف می‌شود به این معناست که فعالان بازار آن محصول، درک صحیحی از قیمت تمام شده تولید و حجم عرضه و تقاضای بازار پیدا می‌کنند که به این ترتیب فضا برای سرمایه گذاری و تولید، تسهیل و باورپذیرتر می‌شود.

وی معتقد است عرضه گسترده انواع محصولات کشاورزی در بورس کالا به تشکیل یک بازار منسجم، ایجاد شفافیت و حمایت از کشاورزان کمک می‌کند که در این زمینه به هر میزان که دولت به نظام بازار و کشف قیمت کالا‌ها براساس عرضه و تقاضا اعتماد کند، نقش بورس کالا نیز در حوزه کشاورزی بیشتر می‌شود.


بیشتر بخوانید: «اشتیاق تولید» در بخش کشاورزی چگونه ایجاد می‌شود؟ 


به گفته عبدالهی، اگر اقتصاد به سمتی رود که اعلام رسمی قیمت‌ها به یک مرجع شفاف و رسمی سپرده شود، آن زمان است که شاهد پررنگ شدن نقش بورس کالا در اقتصاد ملی خواهیم بود چراکه بورس در روند کشف قیمت‌ها یک جانبه‎گر نبوده و همواره در طول این سال‌ها اقداماتی از قبیل کشف قیمت، ارائه آمار‌های شفاف و فراهم کردن زیرساخت‌های معاملاتی را به خوبی انجام داده است.

معاون سرمایه گذاری کارگزاری بانک کشاورزی به شرایط ادراک واقعی از قیمت یک محصول اشاره و  افزود: به منظور رسیدن به یک قیمت واقعی، باید با درک کامل نسبت به وضعیت و اهتمام به شرایط اقتصادی بسیاری از سیاست‌ها از جمله کنترل قیمت، تنظیم بازار و نرخ ارز را مد نظر قرار داد.

وی اظهار کرد: مکانیسم‌های اصلی بازار در روند قیمت گذاری محصولات می‌تواند در چارچوب عرضه و تقاضا شکل بگیرد و دولت در این بین باید با التزام قواعد بازار و بورس و قواعد آزادانه اقتصاد، در کنار بازار حرکت کند.

عبدالهی  گفت: در صورتی که دولت در جای دیگری قدم بگذارد و تصمیم به مداخله در بازار بگیرد، به معنای زیر پا گذاشتن قواعد و اصول اقتصادی است که این امر ممکن است تبعاتی را برای اقتصاد از جمله کاهش انگیزه تولید به همراه داشته باشد.

عبدالهی به نقش و اهمیت عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا اشاره کرد و گفت: در تمام دنیا از ظرفیت حداکثری بنگاه‌های معاملاتی رسمی استفاده می‌شود تا بتوان ضمن پیشرفت در روند اقتصادی تولیدکننده و عرضه‌کننده، شاهد پایبندی آن‌ها به این بنگاه‌ها باشیم.

به گفته عبدالهی، وجود بورس کالا در داخل کشورمان نوید خوبی برای فعالان صنایع به خصوص بخش کشاورزی است البته تاکید می‌کنم که نگاه مسوولان در این زمینه یک پیش شرط اساسی است. نگاهی که آیا قیمت‌های واقعی براساس عرضه و تقاضا را برای همیشه قبول داریم یا اینکه همچنان به تخصیص یارانه و کنترل دستوری بازار‌ها معتقدیم.

بر اساس این گزارش؛ به تازگی شماری از نماینده‌های مجلس به خصوص در کمیسیون کشاورزی مجلس با اعلام ضرورت عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا به دلیل معضلات پرشمار تولیدکنندگان این بخش اعلام کرده اند که کشاورزان به یک بازار امن و قابل اطمینان نیاز دارند تا سود اصلی از تولید محصولاتشان را به شکل شفاف و منطقی دریافت کنند که بهترین بازار در کشورمان برای تحقق این اتفاق، بورس کالاست.

انتهای پیام/

وجود بورس کالا می تواند نوید خوبی برای فعالان صنایع به خصوص بخش کشاورزی باشد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار