رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میبدگفت: سازه پیدا شده، زیرزمین خانه‌هایی است که قبلاً بدون استعلام از میراث، تخریب شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ، رسول مشتاقیان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میبد گفت: سازه پیدا شده در بافت تاریخی قلعه فیروز آباد این شهر، شهر زیرزمینی نیست بلکه زیرزمین خانه‌های تخریب شده به دنبال حفاری‌ها به بهانه آب رسانی به زمین کشاورزی است که از نظر باستان شناسی با ارزش است و باید مورد شناسایی و بررسی قرار گیرد.

وی در ارتباط با خبر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر پیدا شدن شهر زیرزمینی در بافت تاریخی قلعه فیروز آباد میبد، افزود: سازه پیدا شده، زیرزمین خانه‌هایی است که قبلاً بدون استعلام از میراث، تخریب شده است.

مشتقیان در ادامه با ارائه گزارشی از عملکرد اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میبد تصریح کرد: همانطور که تا به حال بیش از ۱۰۰ خانه به صورت مشارکتی در بافت‌های تاریخی میبد مرمت شده و توسعه گردشگری صورت گرفته به همان گونه هم می‌توان در ارتباط با تخریب‌ها و حفاری‌ها از میراث استعلام کرد و بهینه سازی خانه‌ها و عملیات زیرساختی در بافت‌های تاریخی را انجام داد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میبد با اشاره اینکه عبور آب از مسیر قنات‌ها به جاذبه بیشتر گردشگری شهر کمک می‌کند و از این نظر اهمیت دارد، یادآور شد: بافت میبد، بافت ارزشمندی است که می‌تواند با کمک مردم و مسئولان با هدف توسعه گردشگری جایگاه خود را پیدا کند.

وی محلات فیروزآباد، مهرجرد، بیده غیره از جمله بافت‌های ثبت شده شهرستان میبد عنوان کرد: که در سال ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده‌اند.

خبر‌هایی در چند روز گذشته در فضای مجازی راجع به حفاری در بافت تاریخی قلعه فیروزآباد میبد و توقف این حفاری‌ها با دستور دادستانی منتشر شد و به دنبال آن شب گذشته خبر از پیدا شدن شهر زمینی در این بافت منتشر گردید.

اهالی محله قلعه فیروزآباد میبد با اشاره به اینکه این سازه مرتبط به خانه‌های تخریب شده است اعلام کردند: تنها نام میراث فرهنگی بر خانه‌های قدیمی در محلات گذاشته می‌شود و هیچ حمایتی از طرف میراث از ساکنین این خانه‌ها در بهینه سازی خانه‌هایی که بافت تاریخی نام گرفته، نمی‌شود.

همچنین گفته شد که در حال حاضر مشکل مردم محل، آبرسانی به زمین‌های کشاورزی است که از یک طرف به گفته میراث نباید راه آب عبوری از قنات که در حانه‌ها می‌گذرد از خانه‌ها بیرون کرد و از طرف دیگر به علت آمیختگی آب قنات با آب فاضلاب منازل که عمدتاً انباع بیگانه ساکن آن هستند آبرسانی به زمین‌های کشاورزی همراه با آلودگی انجام می‌گیرد.

منبع راه آب قنات را نیز آب چاهی حفر شده در منطقه رکن آباد از حدود ۴۰ سال پیش عنوان کردند، چون قنات از مدت‌ها پیش خشک شده است.

میبد، شهری در مرکز ایران با پیشینه‌ای چندین هزار ساله است.

انتهای پیام/ی

کشف زیر زمین خانه‌های قدیمی در میبد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.