به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک رژیم غذایی سالم و متعادل شامل طیف گستردهای از غذاهاست و بنابراین فرد محدود به مصرف غذاهای با شاخص گلیسمی پایین نیست. با این حال آگاه بودن از این شاخص به همه ما کمک میکند که انتخابهای سالم غذایی داشته باشیم.
بررسیهای انجام شده در علم تغذیه نشان میدهد که یک رژیم غذایی کم گلیسمی ممکن است به کاهش فشار خون در بزرگسالان کمک کند، سطح گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد و کلسترول خون را نیز کاهش دهد.
اگر بخواهیم به غذاها بر اساس شاخص گلیسمی نمره بدهیم، نمره نان سفید و قند ۱۰۰ است. با این حال نمونههایی از مواد غذایی با نمرات کم را میتوانید دنبال کنید. جالب است بدانید که نمره غذاهای با شاخص گلیسمی پایین، زیر ۵۵، غذاهای با شاخص گلیسمی متوسط بین ۵۵ تا ۷۰ و غذاهای با شاخص گلیسمی بالا، بیش از ۷۰ است. شما میتوانید این اعداد را روی بسته بندیهای غذایی با علامت GL پیدا کنید:
جوی دو سر: یک گزینه غذایی مناسب برای وعده صبحانه و با شاخص گلیسمی پایین است. جو حاوی بتاگلوتان است؛ یک نوع فیبر با تعدادی از مزایای سلامتی. بتاگلوتان در جوی دو سر میتواند کلسترول خون را کاهش دهد. جو از نوع پردازش شده دارای نمره بالای شاخص گلیسمی است.
شیر: شاخص گلیسمی شیر بین ۳۷ تا ۳۹ است. شیر با چربی کامل نیز شاخص گلیسمی چندانی ندارد. شیر غنی از کلسیم است و مصرف آن برای سلامت استخوانها ضروری به نظر میرسد. تحقیقات نشان میدهد که نوشیدن منظم شیر میتواند مانع پیشرفت استئوآرتریت زانو در زنان شود. نمره GL شیر سویا نیز بین ۱۷ تا ۴۴ است. این عدد در مارکهای مختلف شیر سویا متفاوت است.
نخود: نمره GL این محصول غذایی ۲۸ است. نخودها منبع خوبی از پروتئین و فیبر هستند. هر فنجان نخود نزدیک به ۱۱ گرم فیبر دارد ضمن این که مواد مغذی کلیدی مانند کلسیم، پتاسیم و ویتامین ب ۹ را در خود جای داده است. شما میتوانید نخود را جایگزین سیب زمینی سرخ کرده یا برنج سفید کنید که دارای نمرات بالای GL هستند. نخود فرنگی نیز دارای شاخص گلیسمی پایین است.
هویج: یک محصول غذایی با شاخص گلیسمی بسیار پایین است. هویج بتاکاروتن دارد که برای سلامتی چشم مفید است. هویج منبع غنی از آنتی اکسیدانها برای محافظت از سلولهای بدن است.
لوبیا: شاخص گلیسمی آن ۲۴ است. غنی از پروتئین و فیبر است و در هر فنجان ۱۱ گرم فیبر دارد. لوبیا سرشار از پتاسیم است.
عدس: نمره عدس از نظر شاخص گلیسمی ۳۲ است. عدس غنی از پروتئین است و در هر فنجان ۱۸ گرم پروتئین و ۱۵ گرم فیبر دارد. عدس منبع خوبی از فسفر و پتاسیم است.
آلو: شاخص گلیسمی این میوه ۲۹ است. آلوی خشک شده، سرشار از فیبر رژیمی و ویتامین کا است. آلوچه مواد مفید زیادی برای سلامتی دارد. علاوه بر این، آلوی تازه یکی از کمترین شاخص گلیسمی را داراست. اما بهتر است، خیلی ازاین نوع را نخورید؛ چرا که آلوی خشک شده کربوهیدرات بیشتری دارد. درعوض، آلوی تازه با شاخص گلیسمی ۳۹ یک جایگزین خوب است.
سیب: شاخص گلیسمی آن ۳۹ است. سیبها دارای شاخص گلیسمی پایین و منبع خوبی از فیبر رژیمی هستند. مقادیر کمی از مواد مغذی ضروری را دارند، اما به عنوان یک میان وعده سالم توصیه میشوند.
منبع: آوای سلامت
انتهای پیام/