به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان، مهشید احمدیان مدیر گروه
بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت استان با اشاره به سهم ۴۱ درصدی
فشار خون در مرگ و میر شهروندان اصفهانی گفت:
طرح بسیج ملی سنجش رایگان فشار خون همزمان با روز جهانی فشار خون در دو فاز اطلاعرسانی از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۷ خردادماه و فاز عملیاتی از ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیرماه برگزار شد.
وی ادامه داد: انتظار داشتیم در این کمپین حداقل ۱۲۰ هزار نفر از این افراد را شناسایی کنیم که موفق به شناسایی یکصدهزار نفر شدیم، اما همین گام نیز بسیار مهم بود و اگر این افراد درمان خود را پیگیری کنند در کاهش مرگ و میر زودرس بسیار موثر است.
مدیر گروه بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت استان ادامه داد: در این طرح حتی شهروندی را داشتیم که فشار خون او ۲۳ بود و نمیدانست، در حالی که سکته مغزی، سکته قلبی، آسیبهای جدی و مرگ از عوارض این بیماری است.
احمدیان با بیان اینکه پایههای بتنی و تکپایههای تبلیغاتی شهرداری ۱۵ روز در اختیار اطلاعرسانی این طرح قرار گرفت ادامه داد: ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار فرد بالای ۳۰ سال در شهر اصفهان زندگی میکنند و اندازهگیری فشار خون یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در طول یک ماه هدفی بود که وزارت بهداشت تعریف کرده بود که دستاندرکاران این طرح موفق به سنجش فشار خون یک میلیون و ۳۱۰ هزار نفر شدند.
وی افزود: آمار و اطلاعات این طرح در دو سامانه پرونده الکترونیک و سامانه سلامت وزارت بهداشت ثبت و در همان لحظه پیامکی از سوی وزارتخانه برای فرد ارسال شد. اگر فشار خون کمتر از ۱۲۰ روی ۸۰ بود، در این پیامک به فرد توصیه شده بود یک سال آینده مراجعه کند و اگر از ۱۲۰ روی ۸۰ تا کمتر از ۱۴۰ روی ۹۰ بود، این فرد مستعد فشار خون بود که در پیامک توصیه شده بود ۴ تا ۶ هفته بعد دوباره مراجعه کند که برای این افراد کارت ارجا صادر شد. همچنین به افرادی که فشار خون آنها بیشتر از ۱۴۰ روی ۹۰ بود توصیه شد در یک هفته آینده دوباره فشار خون خود را اندازهگیری کنند.
انتهای پیام/ی
سهم ۴۱ درصدی فشارخون درمرگ و میر شهروندان اصفهانی