عضو هیئت مدیره انجمن متخصصین غدد درون ریز گفت: درحال حاضر ۱۰ درصد هزینه‌های درمان به بیماران دیابتی اختصاص یافته است.

اختصاص ۱۰ درصد هزینه های درمان به بیماران دیابتی/ ۶ میلیون ایرانی به دیابت مبتلا هستندبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا استقامتی عضو هیئت مدیره انجمن متخصصین غدد درون ریز در حاشیه نشست تخصصی و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیماری دیابت یکی از بیماری های شایع در سطح کشور است و چالش های زیادی در درمان آن وجود دارد خوشبختانه روش‌های نوین و ابزارهای موجود در بازار کنترل این بیماری را نسبت به گذشته آسان‌تر کرده است.

وی با اشاره به تزریق انسولین در بیماران دیابتی گفت: بدون شک انسولین تزریقی به بیماران نسبت به انسولین تولید شده در بدن متفاوت است و در حال حاضر تمام تیم‌های تحقیقاتی در سراسر دنیا تلاش می‌کنند تا انسولین‌ها سازگاری بیشتری با فیزیولوژیک بدن انسان داشته باشند.

استقامتی بیان کرد: انواع جدیدی از انسولین‌های تزریقی وارد بازار شده‌اند که تزریق راحت تر و عوارض کمتری ب دارند؛ آخرین نمونه‌های ارائه شده باعث می‌شوند تا نگرانی بیماران دیابتی نسبت به افت قند ناگهانی در طول شب برطرف شود.

عضو هیئت مدیره انجمن غدد درون ریز ادامه داد: این نکته زمانی اهمیت پیدا می‌کند که بدانید در هر مورد مراجعه و بستری، افت قند ناگهانی خون علاوه بر عوارضی که روی بدن بیمار بر جای می‌گذارد هزینه زیادی را هم بر خانواده‌ها و وزارت بهداشت تحمیل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تمام روش‌های درمانی عوارضی را برای بیمار به همراه دارد گفت: یکی از شایع‌ترین عوارضی که بیماران دیابتی با آن مواجه هستند چاقی و کاهش قند خون است در همین راستا تمامی شرکت‌های تولید‌کننده دارو تلاش می‌کنند تا این عوارض را برطرف سازند.

عوامل موثر بیماری دیابت چه هستند؟


استقامتی گفت: به طور کلی شیوع بیماری‌های ناشی از سبک زندگی ناسالم از جمله دیابت در حال افزایش است؛ کاهش فعالیت بدنی، تغذیه ناسالم، استرس و مواردی از این قبیل از جمله عوامل موثر بر افزایش شیوع دیابت به شمار می‌روند.


استقامتی با تأکید بر اهمیت لزوم ارائه راهکار و عزمی جدی برای اصلاح سبک زندگی گفت: بیماران دیابتی حدود ۱۰ درصد از کل هزینه های صرف شده در بخش درمان را به خود اختصاص داده‌اند پس کنترل عوامل موثر بر شیوع دیابت می‌تواند اهمیت بسیاری داشته باشد؛ منظور از کنترل عوامل ارائه بخشنامه نیست بلکه باید چاره ای جدی بیاندیشیم تا توانمندی و مشارکت جامعه برای مقابله با این عوامل بهبود پیدا کنند.

برای کنترل دیابت روش درمان دیگری جز انسولین وجود ندارد

در ادامه مراسم مجتبی ملک فوق قددو عضو علوم پزشکی ایران هم در جمع خبرنگاران اظهاد کرد: در حال حاظر تنها روش کنترل دیابت تزریق انسولین  است و روش درمانی دیگری برای مقابله با آن وجود ندارد.

وی بیان کرد: بیمارن دیابتی به دو گروه تیپ یک و تیپ ۲ تقسیم می‌شوند؛ شایع ترین آن‌ها بیماران تیپ دو هستند که معمولا با خوردن دارو و روش‌هایی مثل اصلاح سبک زندگی اقدام به کنترل آن می‌کنیم اما اغلب آن‌ها بعد از حدود ۱۰ سال نیاز به دریافت انسولین پیدا می‌کنند.

ملک بیان کرد: مهم‌ترین ریسک‌هایی که افراد مبتلا به دیابت با آن دست و پنجه نرم می‌کنند افت ناگهانی قند خون و افزایش وزن است؛ نسل جدید انسولین‌ها با این دیدگاه طراحی می‌شوند که از بروز افت قند شبانه و ایجاد چاقی جلوگیری کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: درحال حاظر تمامی انسولین‌ها تزریقی‌اند و انسولین‌های خوراکی فقط در سطوح تحقیقاتی بررسی می‌شوند.

۹۰ درصد بیماران دیابتی‌های ایران مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند 

محمد افخمی اردکانی رئیس مرکز تحقیقات دیابت استان یزد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: متاسفانه شیوع دیابت در همه دنیا و در ۳ دهه گذشته بیش از دو برابر افزایش داشته است.

وی بیان کرد: حدود ۶ ملیون دیابتی در کشور ما وجود دارد که ۹۰ درصد آن‌ها به دیابت نوع دو مبتلا هستند؛ برای درمان این بیماران رژیم غذایی و ورزش باید مد نظر قرار بگیرد، تجویز دارو بدون تغییر شیوه زندگی تاثیری نخواهد داشت.

افخمی اردکانی درباره اثر بخشی‌ دارو‌های جدید در کنترل دیابت گفت: دارو‌های اخیر ارایه شده با توجه به اثربخشی طولانی مدتی که دارند می‌توانند بیماران دیابتی را برای روزه داری همراهی کنند.

رییس مرکز تحقیقات دیابت استان یزد گفت: استان یزد بیشترین شیوع دیابت را در کشور دارد، علی رغم سیاست‌های اعمال شده اثر بخشی لازم را نداشت؛ خوشبختانه تبلیعات‌های ناسالم در سطح کشور به بسیار کاهش پیدا کرده اما باید بیش از این شاهد کنترل فروش عوامل موثر بر این دست بیماری‌ها باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار