وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: استان‌های مرزی نقش ویژه‌ای را جهت توسعه صادرات و تنظیم مبادلات تجاری با کشور‌های همسایه ایفا میکنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، رضا رحمانی در هنگام عزیمت به اسلام آباد جهت شرکت در اجلاس مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان، ضمن نشست با جمعی از فعلان اقتصادی سیستان و بلوچستان در فرودگاه زاهدان گفت: جمهوری اسلامی ایران به ۱۵ کشور همسایه است و بر همین اساس باید ضمن شناسایی نیاز‌های کالایی این کشورها، از همه ظرفیت‌های خودمان برای توسعه صادرات و تنظیم مبادلات تجاری با همسایگان با محوریت استان‌های مرزی بهره ببریم.

وی گفت: هم اکنون ۵۴ درصد صادرات غیر نفتی از جمهوری اسلامی ایران به کشور‌های همسایه صورت می‌گیرد و برای توسعه صادرات از ظرفیت‌های بازاریابی و معرفی کالا‌های ایرانی اقدامات بهتری باید صورت پذیرد.

رحمانی در ادامه گفت: بزودی و به جهت توسعه صادرات و مبادلات تجاری، اختیاراتی به استان‌های مرزی داده خواهد شد تا با همکاری تشکل‌های خصوصی تحرک مناسب در روابط تجاری ایجاد شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت هدف از سفر خود به پاکستان را شرکت در اجلاس مشترک اقتصادی دو کشور به جهت افزایش مناسبات تجاری و اقتصادی عنوان کرد و افزود حجم مبادلات ایران با پاکستان ۱.۳ میلیارد دلار است که این سطح باید با نهایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد به پنج میلیارد دلار افزایش یابد.

وی تصریح کرد: ایران و پاکستان مشترکات فراوانی در زمینه دینی، فرهنگی و تاریخی دارند و ایران به پاکستان به عنوان کشوری مهم و تاثیر گذار در معادلات منطقه می‌نگرد.

رحمانی اظهار کرد: دو ملت ایران و پاکستان به عنوان دو ملت دوست و مستقل برای افزایش قدرت و رفاه خود نیازمند توسعه همه جانبه هستند و این می‌تواند یک زمینه همکاری بلند مدت و گسترده را فراهم سازد. ایران ظرفیت‌های مهم را در زمینه تولید انواع مصالح و تجهیزات ساختمانی از قبیل فولاد، شیرآلات، چینی ساختمانی، کاشی و سرامیک، گچ و خصوصاً دو کالای مهم قیر و سیمان داراست و یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان در این عرصه است.

نادر میرشکار رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان نیز در این نشست، اعلام داشت: کل صادرات از گمرکات و بازارچه‌های مرزی استان به کشور پاکستان، طی سال ۱۳۹۷ به ارزش ۵۸۰ میلیون و ۱۱۰ هزار و ۶۹۵ دلار می‌باشد که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۶ از لحاظ ارزش، یکصدو پنجاه درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: میزان صادارت در سال ۹۷ از گمرکات استان به کشور پاکستان دارای ارزش ۱۴۷ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۷۳۶ دلار و از بازارچه‌های مرزی استان نیز به ارزش ۴۳۲ میلیون و ۹۰۶ هزار و ۹۵۹ دلار بوده است.

میرشکار در ادامه بیان داشت: طی سال ۱۳۹۷ از استان سیستان و بلوچستان اقلامی از جمله مصالح ساختمانی (سیمان)، خرما، گوگرد، کاشی، گاز، سرامیک، سوخت، سیب درختی و صیفی جات به کشور پاکستان صادر شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: استان سیستان و بلوچستان با کشور پاکستان حدود یکهزار کیلومتر مرز مشترک دارد که خود، ظرفیت بزرگی در موضوع تجارت و مبادلات مرزی با این کشور بزرگ و پرجمعیت است.

رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت جهت شرکت در اجلاس مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان پس از حضور در زاهدان، فرودگاه زاهدان را به مقصد اسلام آباد ترک کرد.

گفتنی است در سفر ۲ روزه وزیر صنعت، معدن و تجارت به اسلام آباد جهت شرکت در اجلاس مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سیستان و بلوچستان وجمعی از فعالان اقتصادی و تشکل‌های خصوصی کشور وی را همراهی می‌کنند.

لازم به ذکر است این اجلاس در روز‌های پنج شنبه و جمعه در اسلام آباد، پایتخت کشور جمهوری اسلامی پاکستان برگزار خواهد شد.

برچسب ها: صنعت ، معدن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار