به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، کشورهای حاشیه خلیج فارس با وجود منابع عظیم نفت و گاز با برنامهریزی دقیق و سرمایهگذاریهای به کاهش وابستگیهای خود به سوختهای فسیلی هستند. امارات متحده عربی به عنوان یکی از شیخنشینهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس با اختصاص بودجهای بسیار عظیم بزرگترین مرکز ذخیرهسازی انرژی خورشیدی را در منطقه نور شهر ابوظبی احداث کرده است.
بیشتر بخوانید: چه آیندهای در انتظار منابع تجدیدپذیر است؟
شرکت آب و برق ابوظبی اعلام کرده است این مرکز با ظرفیتی معادل ۱.۱۸ گیگابایت بزرگترین نیروگاه تولید انرژی از طریق ذخیرهسازی نور خورشید در صفحههای خورشیدی مخصوص است. در واقع مرکز انرژی خورشیدی ابوظبی با چنین وسعتی بیشتر شبیه به پارکی از پنلهای خورشیدی است. گفتنی است پیش از احداث این مرکز، یک نیروگاه خورشیدی در ایالات متحده آمریکا با ظرفیت ۵۹۶ میلیون وات عنوان بزرگترین نیروگاه خورشیدی را به خود اختصاص داده بود.
جای تعجب نیست اگر بدانید این مرکز قادر است انرژی مورد نیاز ۹۰۰۰۰ ساکن یک منطقه مسکونی را تولید کند. استفاده از انرژی تواید شده در نیروگاه خورشیدی ابوظبی باعث میشود میزان تولید گازهای گلخانهای در مقایسه با روشهای قدیمی تولید برق تا میزان ۱ میلیون تن کاهش یابد. کارشناسان این اندازه از کاهش میزان آلایندگی را معادل عدم تولید آلودگی از ۲۰۰۰۰۰ خودرو اعلام کردند.
اگرچه این مرکز میتواند بر حفظ محیط زیست امارات و تمام منطقه تاثیر مثبت داشته باشد، ولی کارشناسان فناوریهای نوین با دید تردید به این مرکز نگریسته و آن تنها ابزاری برای تبلیغات دانستند. شیوخ ثروتمند امارات با صرف میلیاردها دلار هزینه در شهرهای مختلف این کشور به دنبال جلب توجه بینالمللی به سمت خود هستند.
به تازگی خبرهایی منتشر شده است که حاکی از تصمیم حکام سعودی برای احداث نیروگاه خورشیدی بزرگتر از نیروگاه ابوظبی در مکه است. منابع غیررسمی افشا کردند این مرکز ظرفیتی تولید انرژی معادل ۲.۶ گیگابایت را دارد.
انتهای پیام/