مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد میزان تولید آب آشامیدنی در روستاهای این استان را سالانه حدود ۲۴ میلیون مترمکعب دانست و گفت: کمتر از ۱۱ میلیون مترمکعب آن ثبت در شبکه توزیع می شود و حدود ۱۳ میلیون مترمکعب نیز هدر می رود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج  ،  شاید در نگاه نخست و با توجه به وضعیت بارش‌های تا حدودی مناسب در فروردین امسال این تلقی و برداشت ناصحیح در اذهان عمومی جامعه نقش ببندد که مردم و شهروندان از تنش‌های کم آبی و بحران خشکسالی‌های ۱۰ ساله خارج شده اند، اما روایت‌ها و تحلیل متخصصان و متولیان امر در حوزه منابع آب این مهم را به نوعی توهم و استنباط‌های سطحی و گاه توهم زا می‌دانند.

فیض الله پاسره مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد گفت: اگرچه باید شکرگذار خداوند با بارش‌ها و نزول رحمتش بویژه از اواخر اسفند پارسال تا فروردین ۹۸ بود، اما این نگاه و ذهنیت و بارش‌های نرمال امسال نباید موضوع مدیریت و مصرف بهینه آب را در بین شهروندان و مردم کمرنگ کند.

پاسره میزان هدرروی آب در روستا‌های این استان را هم اینک بالای ۵۴ درصد و نزدیک به میانگین کشوری می‌داند و تاکید دارد که در صورت ادامه این روند روستا‌ها و مناطق دارای تنش آبی بویژه در حوزه بویراحمد و دنا همچنان افزایش خواهند یافت.

وی ادامه داد که حدود ۱۰ درصد میزان هدرروی آب مربوط به شکستگی شبکه هیا توزیع و انتقال و مابقی مربوط به استفاده‌های غیرمجاز و خارج از شبکه توسط برخی مردم است.

وی یادآور شد: حتی با وجود بارش‌های نرمال امسال همچنان آب شرب مورد نیاز بیش از ۲۵۰ روستای این استان با تانکر‌های سیار تأمین می‌شود.

وی همچنین گفت که یکهزار و ۴۸۰ روستای این استان دارای تأسیسات آبی و حدود ۹۰/۷۵ درصد روستا‌های کهگیلویه و بویراحمد زیرپوشش شبکه توزیع آبرسانی هستند.

پاسره شاخص برخورداری از آب آشامدینی سالم در روستا‌های کهگیلویه وبویراحمد را هم اینک بالای ۷۴ درصد دانست و گفت: این میزان تا قبل از آغاز دولت یازدهم و ظرف ۶ سال گذشته کمتر از ۶۸ درصد بود.

پاسره همچنین اجرای ۱۷ مجتمع آبرسانی با اعتباری افزون بر ۷۰۰ میلیارد ریال را در قالب منابع صندوق توسعه ملی یکی از اقدام‌های ارزشمند دولت تدبیرو امید در تأمین آب شرب مورد نیاز روستا‌ها دانست و گفت: با بهره برداری کامل این مجتمع‌ها افزون بر ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت روستایی از نعمت آب آشامدینی سالم برخوردار خواهند شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد با توجه به سیاست دولت و وزارت نیرو مبنی بر یکپارچه سازی شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی و شهری نیز گفت: این اقدام در راستای چاپک سازی و هم افزایی بیشتر منابع، ظرفیت‌ها و نیروی انسانی این نهاد‌ها برای خدمات رسانی مطلوب‌تر به مردم خواهد بود.

وی تصریح کرد: مقدمات اولیه برای اجرای طرح یکپارچه سازی شرکت‌های آبفای شهری و روستایی و برخی تغییرات و تحولات در ساختار سازمانی آن‌ها در سطح وزارت نیرو و مجموعه دولت فراهم شده است.

پاسره در پاسخ به سوالی مبنی بر بکارگیری تعدادی نیروی غیرقانونی در اواخر مدیریت سابق شرکت آب و فاضلاب شهری استان نیز گفت: جذب این نیرو‌ها مربوط به هیأت مدیره سابق است و البته هرچند این ادعا وجود دارد که جذب آن‌ها در مسیر قانونی بوده، اما برخی کج سلیقگی‌ها سبب بروز ذهنیت‌های منفی در بگارگیری این افراد شده است.

برخی سایت‌های محلی از جذب و بکارگیری ۳۵ نفر به صورت غیرقانونی و غیرضابطه‌مند در دوران مدیریت سابق شرکت آب و فاضلاب شهری استان داده بودند.

انتهای پیام/غ

۴۸۰ روستای این استان دارای تأسیسات آبی هستند

برچسب ها: وزارت نیرو ، بحران آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.