به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، مهران اوچی اردبیلی، رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل در اجرای طرح "توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار" مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی، برای یک صد و دو نفر از زنان سرپرست خانوار استان شغل ایجاد میشود.
وی افزود: در این طرح سه جانبه به کارفرمایی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و با نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسط جهاددانشگاهی اجرا خواهد شد.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل با اشاره به اینکه با تشکیل کارگروهی مجرب و علمی برای عملیاتی نمودن هرچه بهتر این طرح اقدام خواهیم کرد، اظهار کرد: با توجه به سبقه موفق این نهاد در اجرای طرحهای محوله از سوی دستگاههای اجرایی، به یقین اجرای این طرح نیز اثربخش خواهد بود.
اوچی اردبیلی با بیان اینکه هدف از این طرح اشتغال ۶ هزار زن سرپرست خانوار در ۲۳ استان کشور است، ادامه داد: به همت جهاد دانشگاهی اجرای طرح مذکور از سال ۱۳۹۶ در ۹ استان به صورت پایلوت آغاز شده که ۲۶۱ مزیت نسبی را به دنبال داشته و منجر به شناسایی و ایجاد ارتباط مشاغل خانگی با ۱۵۰ بنگاه تعاونی و خوشههای کسب و کار و جذب ۵۵۰ نفر از کارآفرینان، سرمایهگذاران و خیرین در حوزههای مختلف شده است.
وی ایجاد اشتغال را یکی از دغدغههای مهم در کشور خواند و تصریح کرد: امیدواریم این طرح بتواند به جامعه هدف استان کمک کند و این چرخه را به خوبی به حرکت درآورد.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه در این طرح با تعیین ناظر و مشاور، زمینه تولید و فروش برای ۱۰۰ هزار نفر فراهم خواهد شد که این امر در توسعه مشاغل بسیار حائز اهمیت است ادامه داد: طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار به منظور ایجاد ۶ هزار شغل اجرا میشود که سهمیه استان اردبیل در گام اول یک صد و دو نفر اعلام شده که با توجه به میزان کارآیی و استقبال از آن قابل ارتقاء است.
اوچی اردبیلی، خوداشتغالی، بهبود معیشت و افزایش رفاه زنان سرپرست خانوار و پیشگیری از ورود به چرخه حمایتی، استفاده از ظرفیتهای خانگی برای ایجاد اشتغال پایدار و مولد و اتصال صاحبان کسب و کار به بازار هدف و بنگاههای پیشرو را از مهمترین اهداف کیفی این طرح عنوان کرد.
وی ادامه داد: وظایف جهاددانشگاهی در این طرح به عنوان نهاد توسعهای و واسطهای، مطالعات پژوهشی، رصد و پایش، ارزیابی، اثربخشی، مستندسازی، بانک اطلاعاتی، شبکه سازی، همافزایی و تسهیلگری، جلوگیری از اتلاف منابع، تقویت روحیه تیمی و گروهی، اتصال به بازار، توجه به زنجیره ارزش و ظرفیتسازی است.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه در راستای اجرای طرح "توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار"، پس از شناسایی، بررسی و انتخاب افراد، مشاغل ثبت خواهد شد، افزود: جهاددانشگاهی به عنوان تسهیلگر، روند اجرای این طرح به شکل مناسب در الگوی نوین اتصال به بازار و شرکتهای پیشرو و همچنین تامین مواد اولیه و فروش، افراد را هدایت و مشاوره و آموزش خواهد داد.
اوچی اردبیلی با اشاره به اینکه متولیان با نگاهی گسترده از جهاددانشگاهی میتوانند به عنوان بازوی محرک فعالیتها استفاده کنند، یادآور شد: با توانمندسازی از طریق آموزش، مشاوره صحیح و تزریق به موقع منابع میتوان در این طرح نوین موفق عمل کرد و از ایجاد مشاغلی که با شکست مواجه خواهد شد جلوگیری کرد.
وی اذعان داشت: با تعامل بیشتر و هم افزایی بین دستگاههای اجرایی و متولیان قطعا میتوانیم استان اردبیل را به عنوان استانسرآمد در مشاغل خانگی تبدیل کرد.
انتهای پیام/ح