شادی ضیایی متخصص داروسازی بالینی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر اجرایی دهمین داروسازی بالینی ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: چاقی از معضلاتی است که در سال های اخیر در جوامع متمدن به دلیل تغییر سبک زندگی و بی تحرکی همه گیر شده است.
وی ادامه داد: مردم به دنبال روش های مختلف برای کاهش وزن هستند گاهی ما می بینیم که همه افراد به رژیمها یا دستورها یکسان پاسخ نمی دهد، اکنون در علم جدید تلاش می کنند که ژنتیک فرد را شناسایی کنند و از روش هایی مانند رژیم درمانی، دارو درمانی و حتی جراحی در درمان جراحی استفاده می کنیم و هرچه بتوانیم روش درمان را با توجه به شرایط زندگی و ژنتیک و بیماری های زمینه ای انتخاب کنیم تاثیر بهتری خواهیم دید.
دبیر اجرایی دهمین داروسازی بالینی ایران بیانکرد: در ایران از داروهای مختلف و از روش های جراحی نیز استفاده می کنند ودر ایران بسیاری از این روش ها مانند جراحی در درمان چاقی خوب جواب می دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: کسی که فشارخون، دیابت و بیماری قلبی داشته باشد می تواند درمان چاقی در او متفاوت باشد و مردم باید بدانند ممکن یک داروی لاغری در فرد تاثیر منفی در دیگری داشته باشد و به همین دلیل نسخه دیگری را بدون نظر پزشک استفاده نکنند.
دبیر اجرایی دهمین داروسازی بالینی ایران با اشاره به داروهایی که عارضه کاهش یا افزایش وزن دارند، گفت: داروهای مغز و اعضاب و ضد افسردگی و داروهای هورمونیکورتیکواستروئیدها می توانند عوارض چاق کنندگی به دنبال داشته باشند، از طرفی برخی داروهای درمان دیابت و داروهای ضد افسردگی با کاهش اشتها می توانند موجب لاغری و کاهش وزن در افراد شود.
انتهای پیام/