به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،کارشناسان اعلام کرده اند ماه نورد چینی Yutu-۲ Rover که برای مطالعه نیمه تاریک کره ماه به سوی نزدیکترین همسایه کره زمین ارسال شد برای اولین بار به حفاری و شناسایی عنصرهای لایه زیرین پوسته سطحی کره ماه میپردازد.
![](/client/themes/fa/main/img/defultpic.png)
محققان امیدوار هستند این ماموریت سبب یافت نمونهای از گوشته سنگ کره ماه شود و در نهایت با مطالعه آنها روزی راز و رمز شکل گیری کره ماه و اسرار آن برای انسان افشا شود.
تحقیقهای قبلی نشان داده است کره ماه در اثر برخورد یک سیارک با کره زمین زمانی که سیاره آبی در مراحل آغازین شکل گیری بوده تشکیل شده است. در آن زمان برروی کره زمین سطح مذابی از مواد آتشفشانی وجود داشته که در طول میلیونها سال جاذبه کره زمین و خورشید سبب ایجاد شکل کروی در کره ماه شده است.
در زمانهای اولیه تشکیل کره زمین کانیهای فراوان حاوی موادی، چون آهن، منیزیم، الیوین و پلاژیوکلاز درسطح کره زمین شناور بوده اند، این موضوع توضیح میدهد که چرا بخش بزرگی از پوسته کره زمین را ماده پلاژیوکلاز تشکیل داده است.
![](/client/themes/fa/main/img/defultpic.png)
کارشناسان برای اثبات فرضیه خود درباره شکل گیری کره ماه از عنصرهای کره زمین به بررسی و تجزیه تحلیل مواد معدنی کره ماه نیاز دارند.
بخشی از سنگهای کره ماه در طول ماموریتهای آپولو به زمین ارسال شده که به وسیله دانشمندان مورد بررسی قرار گرفته است. در جدیدترین پژوهش دانشمندان در تلاش هستند با استفاده از ماه نورد چینی و حفاری درعمق کره ماه جنس عنصرهای این کره مرموز را شناسایی کنند.
![](/client/themes/fa/main/img/defultpic.png)
در هیچ یک از ماموریتهای آپولوی ناسا یا ماموریتهای انجام شده از سوی آژانس فضایی روسیه، روس کاسموس نمونهای از گوشته کره ماه به دست نیامده است.
کارشناسان اعتقاد دارند مناسبترین بخش کره ماه برای استخراج نمونه حوضه قطب جنوب است که دهانه ایی ۲۵۰۰ کیلومتری دارد.
در ماه ژانویه سال میلادی جاری ماه نشین Chang'e ۴ ماه نورد Yutu-۲ را بر سطح کره ماه مستقر کرد. این ماه نورد در بخشی صاف از دهانه Von Karmán در منطقه Aitken قطب جنوب فرود آمد. کارشناسان پیشنهاد کرده اند که با درصد بالا در زیر پوسته سطحی این منطقه مواد کانی بسیار غنی وجود دارد و حفاری در آن منطقه بسیار ارزشمند است.
![](/client/themes/fa/main/img/defultpic.png)
کارشناسان با توجه به سختی حفاری در سایر سیارهها پیشنهاد میکنند به جای استفاده از کاوشگرهای دارای حفاری از عناصر طبیعی استفاده شود. به طور مثال در اثربرخورد یک سیارک با کره ماه دهانه ۲۵۰۰ کیلومتری در منطقه Aitken ایجاد شده است که با ایجاد حفره بسیارعمیق میتواند به سرعت اطلاعات مطلوبی درباره گوشته کره ماه در اختیاردانشمندان قرار دهد.
منبع:Space
انتهای پیام/
حفاری درکره ماه